Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax
taky jsem u nastaveni PT prihlizel na position sizing. takze jsem dle MFE urcil nizsi PT s vyssi uspesnosti uz jenom kuli hlave. kdyz si vemu ze pojedu 5 kontraktu, tak se mi bude tezko koukat jak padam z otevreneho profitu 1500 USD na BE. tekze je to opet individualni. i kdyz mi tim kleslo RRR, tak to by nemel byt problem pze system ma dost vysoky win%

Odesláno

Zdravím,

trošku doplním.Z obchodů akcií jsem všechno zvyklý přepočítavat na % a ne na body nebo ticky,všechno se totiž počítá na % a u indexů tomu není jinak.Každý podklad má své růstové/poklesové možnosti.Dolarové rozdíly vznikají jen a jen ve velikosti řízené pozice,proto se někomu zdá,že NQ naděluje menší profity proto,že je snad pomalý,samozřejmě to není pravda NQ je jen poloviční než ES,YM a TF,ale korelace v % je skoro stejná,jen TF je dravější než ostatní USA indexy podle mě tak o 30%,což je pravděpodobně dáno skladbou 2000 akcií(je tam hodně pharma společností a menších firem,které jsou citlivější a rychlejší než třeba akcie gigantických firem obsažené třeba v YM),které pod TF spadají.TF je taky z indexů největší na dolarové vyjadření kontraktu.Tohle je třeba si uvědomit,že index není nic "neživého",ale že se hýbe podle toho jak se hýbou akcie a pohyby indexu jsou pořád více/méně stejné,jen někdy je třeba 1% 4 body,ted je to 6 bodů,ale akcie v něm zahrnuté se dle nějakého průměru pohnuly o stejné 1% jenom je jiná jejich cena při hodnotě TF 400 bodů a 600 bodů.
Já si u TF moc život nekomplikuju,PT opravdu stanovuji z % hodnoty indexu a ne denního či nějakého jiného rozpětí.1% jsem si zhruba vysledoval,že tento pohyb je při pěkném trendu "dosažitelný".Abych nemusel pořád do těchto věcí zasahovat,tak jsem si stanovil,že budu měnit tyto parametry až při posunu celého indexu o 100 bodů.Takže v jakém časovém horizontu budu hýbat z PT či SL nevím,ale bude to až index vystoupá stabilně nad 650(budu zvyšovat PT a SL),nebo když klesne pod 450,tak pak budu PT a SL snižovat.
Dělám to teda takto jednoduše,a asi jsem zklamal příznivce statistik a testování,ale já mám názor,že vyhledávání optimálního PT či SL je velmi nelehký úkol a snad to ani nelze a beru to jako ztrátu času,ono to totiž optimum nikdy nebude,protože se trhy mění a dá se říct,že každý den je jejich chování úplně jiné.Tento přístup trpí úplně stejnýmy dětskýmy nemoci jako každý jiný,někdy je SL malý,někdy je PT těsně nezasažen a trh se otočí proti nebo jde trh třeba o další 4 body dále,ale to se nedá nic dělat. ;)

borax

Odesláno

Borax:
je jasné že ať už stanovíme PT a SL jakoukoli optimalizací, stejně to nikdy nebude 100% ono. Při tvém způsobu ale vidím jeden problém: odpovídá zvýšení ceny podkladu také zvýšení volatility? Pokud ne, je zvyšování SL zbytečné a zvyšování PT problematické. Já se stejně snažím bez ohledu na jejich optimalizované hodnoty (mám je takto nastavené v ATM) při vstupu do obchodu usadit SL a PT do logických zón.

Odesláno

Zdravim, tak dnes na TF 1. korekce ztratova, nestacil SL o 2 ticky, ale to je zivot, vyjde to jindy. Jak psal Pavel, dnes pravdepodobne volatilni den, takze zitra jenom paper. Jinak dnes spokojenost, muj koncici system na TF mi nadelil 5.2 bodu Lada

10510

Odesláno

no pouzivam neco jako swing dal jsem si nejake pravidla kdy to beru uz jako swing asi to neni presne podle knizek swing nebo tak ale presne vim kdy vstupuju kdy ne, posledni swing dolu byl ten kde mam HL a jak uzavrela svicka pod ni tak jsem dal short... Lado ja se zas chci zeptat jestli opravdu filtr po volatilnim dni funguje nejak dobre? protoze si myslim ze pri RRR 3 a vic uz nejde ani tak o to odfiltrovat nejakou tu stopku, myslim ze 1 stopka je zanedbatelna oproti tomu ze by mohl byt zitra taky nejaky ten pohyb... mozna se pletu, diky za odpoved

Odesláno

Zdravím všechny, tak se taky přidám s dnešním obchodem na NQ. Jedu RB10 a po delší době opět plnej PT. Fakt ale je, že jsem se na takových obchodech už víckrát spálil. Trh byl v cenovém kanálu, potenciál pro obchod k low včerejšího dne byl na hraně, ale trh měl dynamiku po negativních makrech, tak jsem to vzal. Aby tady ale nebyly jen samé screeny s hezkýma profitama, tak sem dávám i můj včerejší den, kdy jsem nasekal 3 plné SL. To ani nebudu nijak komentovat, pořád se to tady píše dokola, že psychika je nejdůležitěší a stejně člověk ty chyby stále dělá. No mám se ještě dost co učit... Jarda

10512

10513

Odesláno

tak já jsem si dnes vybral svou nováčkovskou daň:
ihned po open jsem šel agresivně do shortu - měl jsem několik jasných indicií (shortový PA signál, klokaní ocas v premarketu), akorát jsem pak v congestions neudržel nervy a uzavřel na BE :S
jj nervíky.... a tak jsem byl z toho vytočený, že jsem nezareagoval na druhý shortový signál, i když tam už to bylo dost rychlé a nevím , zda bych to zvládl i při plné koncentraci
po takovém pohybu už dnes vypínám mozek a burčákové (zářijové) obchodování končím vcelku spokojený a se spoustou nových zkušeností :)

Odesláno

To yax:

Obchodujes nakonec prorazeni 3 minutoveho range jako Pavel nebo prorazeni posledni korekce v premarketu?

To all:
Koukam, ze vlna FinWinovcu, Gordonovcu atp. pomalu umira a objevila se nova vlna Focusovcu... Kral je mrtev at zije kral :)

Nemyslim to spatne jen me to tak napadlo, ze se vzdy objevi nejaky system co vypada dobre, dav ho okamzite nasleduje a po prvnich ztratach bych typoval tak 80% lidi odpada a vrhne se na novy smer...

S pozdravem
R.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...