Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavel K.
Ať se snažím sebevíc, tak v 15:37 na 1705,25 tam průraz korekce nevidím. Můžeš sem hodit prosím screen? Já to vidím až v 15:42 na RB10. Svíce uzavřela na 1707,75 těsně pod high premarketu - nevzal jsem chyba, měl jsem prst na spoušti, ale nestačil jsem to správně vyhodnotit.

Díky Jarda

Odesláno

Zdravím, já dnes papírově na DAXu i u první korekce na TF ztráta viz screeny. Live jsem měl dneska jeden PT a jeden SL na TF. A k těm penězům, které tady létají. Je to tady 100x omýlané dokola, ale peníze vůbec neřešte. Zaprvé je úplně jedno, kdy začnete a zadruhé trhy se budou hýbat pořád, takže nemá cenu litovat, že jsem nezačal dneska a utíkají mi peníze. A hlavně, když začnete teď od čtvrtku live a přijde série třeba 5ti ztrát, tak pokud budete řešit peníze, tak v lepším případě přijdou pouze chyby a vstupy mimo plán a v horším případě zablokování nebo předělávání systému. Ale pokud se soustředíte jenom a jenom na pravidla, tak se ty ztráty navíc dají lépe přežít. A taky je důležité myslet na obchodování z pohledu nejméně měsíce a tak si vtloukat do hlavy, že na jednom obchodě absolutně nezáleží. Pak je to obchodování hnedka klidnější a nenutí to člověka dohánět nějak ztráty a vstupovat mimo plán. Nesnažím se nějak radit, ale jenom píšu, co mi pomohlo. Mám za sebou live teprve 7 měsíců, z čehož na první 4. bych nejradši zapomněl. Naopak ty poslední 3 mi dávají velkou jistotu, že už to půjde, protože už obchoduji podle pravidel a jestli mám daný den SL nebo PT je mi celkem jedno (i když je samozřejmě lepší chytat PT než SL pro pocit v daném dni :)). Takže všem, kteří začínají od října live přeji hodně disciplíny a ostatní přijde samo. A spíš se připravte na tu horší variantu, že můžou na začátek přijít nějaké ztráty. Ale jak jsem psal, je to úplně jedno, protože důležitý výsledek na konci měsíce a tam je jedno, jaké bylo pořadí ztrát a zisků. Láďa

10481

10482

Odesláno

yax: Myslel jsem to spis z legrace.. S tim, co pises se uplne stoprocentne stotoznuju po cervenci a srpnu live.. Prave proto jsem zacal vymyslet absolutne mechanicky system, kde opravdu staci dodrzovat presne vymezeny plan. Pred tim jsem mel system dost diskrecni. Nastesti jsem pochopil rychle a bez ztraty, ze to pro me bude trochu problem.. :)

Odesláno

Pavle,

dneska pěkný obchod. Tenhle systém je velmi jednoduchý, mechanický a ziskový, takže do začátku ideální varianta. Škoda, že jsem ho já neměl před těmi 7 měsíci. No ale aspoň jsem o dost zkušeností bohatší. Teď už vím, že diskreci si můžou dovolit až obchodníci, co mají zmáknutou disciplínu. Tak hodně zdaru v říjnu.

Láďa

Odesláno

Pavel.K
protože bys live určitě měl SL :)

mně se dnes situace do shortu nezdála a čekal jsem až jestli CCI50 klesne pod ZL , bohužel nebyl jsem ani v následném výletu do longu, čekal jsem na korekci po proražení High PreMKtu, protože před tím jsem neměl signál. Dneska teda bez obchodu, ale relativně spokojený.

roman06: nevim jestli máš tyto reversní vstupy otestované - já mám v čerstvé paměti pouze jednu situaci (cca týden starou) - 3 reversní vstupy (nutno říci že dosti impulsivní - ego mně porazilo), vždy při proražení swingu na opačné straně než předchozí obchod a tři SL - graf pak vypadal jako na vývěsku varovných příkladů : prodeje na dnu swingu a nákupy na jejich vrcholech :(

Odesláno

tak jsem si po 2 hodinach vsiml ze sem dnes udelal obrovskou chybu a porusil zakladni pravidlo formace kterou obchoduju. takze dnes neplatny vstup podle OP a uplne zbytecna ztrata se 2ma kontraktama. stve me to ale aspon vim kde byla chyba. nemel sem na ocich checklist a potrestalo me to. (td)

Odesláno

to AND1 ja som dnes isiel tvoj sposob 123 a vyhodilo ma to na SL. presiel som si ho spatne a velmi sa paci jeho jednoduchost a aj to vychadza. chcem sa spytat, ci uz tento pattern po prvej pol hodine neobchodujes. tiez pripajam obrazok. mozes mi to prosim okomentovat. vdaka

10487

Odesláno

aspen obchoduju jen prvnich 30 minut. formaci 123 beru hned prvni, ktera se po open utvori. snazim se chytit hned prvni velky pohyb dne. dva vstupy za den delam jen vyjimecne, kdyz je pekny trend a utvori se korekce.

10488

Odesláno

yaxi z tech prispevku urcite vidis ze to bereme oba s nadsazkou, opravdu ujety 1000 aj 5000 by me bylo opravdu fuk vim ze o to nejde :),

libri zatim jedu paper proste mam dva vstupy jeden po 15:35 a druhy po 15:40 oba vychazi podobne jednou vyjde prvni vstup jednou druhy nekdy oba SL nekdy oba PT zatim delam oba jen tak abych bral vstupy dobre pak se rozhodnu pro jeden z nich a jak vydelam cca 2000-3000 tak chci obchodovat oba vstupy naraz, klidne jeden long a druhy short.. z testu jsem spokojeny a mel bych to na max 2 obchody denne....

Odesláno

Ahojte,
tak dnes bylo pro mne na YM pěkné odpoledne. Zkoušel jsem průraz 1. korekce, vstup v 15:41 long. Vzápětí 2v dle FinWinu na RB 10 který paperuju, také long. Oba obchody PT. Pak jsem to rychle zavřel a dnes konec. Díky za zveřejnění toho průrazu 1. korekce, budu to teď paperovat + backtest. Super jednoduchý systém, u kterého snad člověk nemůže udělat chybu. Doufám, že to nebude jak po 1. září kdy byl pěkný pohyb a pak to 2 týdny spalo. V říjnu chci jet již live, tak by mi lepší pohyby pomohly. Zdarec.
Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...