Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích

focus

Doporučené příspěvky

Zdravím, já dnes papírově na DAXu i u první korekce na TF ztráta viz screeny. Live jsem měl dneska jeden PT a jeden SL na TF. A k těm penězům, které tady létají. Je to tady 100x omýlané dokola, ale peníze vůbec neřešte. Zaprvé je úplně jedno, kdy začnete a zadruhé trhy se budou hýbat pořád, takže nemá cenu litovat, že jsem nezačal dneska a utíkají mi peníze. A hlavně, když začnete teď od čtvrtku live a přijde série třeba 5ti ztrát, tak pokud budete řešit peníze, tak v lepším případě přijdou pouze chyby a vstupy mimo plán a v horším případě zablokování nebo předělávání systému. Ale pokud se soustředíte jenom a jenom na pravidla, tak se ty ztráty navíc dají lépe přežít. A taky je důležité myslet na obchodování z pohledu nejméně měsíce a tak si vtloukat do hlavy, že na jednom obchodě absolutně nezáleží. Pak je to obchodování hnedka klidnější a nenutí to člověka dohánět nějak ztráty a vstupovat mimo plán. Nesnažím se nějak radit, ale jenom píšu, co mi pomohlo. Mám za sebou live teprve 7 měsíců, z čehož na první 4. bych nejradši zapomněl. Naopak ty poslední 3 mi dávají velkou jistotu, že už to půjde, protože už obchoduji podle pravidel a jestli mám daný den SL nebo PT je mi celkem jedno (i když je samozřejmě lepší chytat PT než SL pro pocit v daném dni :)). Takže všem, kteří začínají od října live přeji hodně disciplíny a ostatní přijde samo. A spíš se připravte na tu horší variantu, že můžou na začátek přijít nějaké ztráty. Ale jak jsem psal, je to úplně jedno, protože důležitý výsledek na konci měsíce a tam je jedno, jaké bylo pořadí ztrát a zisků. Láďa

10481

10482

Sdílet pomocí služby

yax: Myslel jsem to spis z legrace.. S tim, co pises se uplne stoprocentne stotoznuju po cervenci a srpnu live.. Prave proto jsem zacal vymyslet absolutne mechanicky system, kde opravdu staci dodrzovat presne vymezeny plan. Pred tim jsem mel system dost diskrecni. Nastesti jsem pochopil rychle a bez ztraty, ze to pro me bude trochu problem.. :)

Sdílet pomocí služby

Pavle,

dneska pěkný obchod. Tenhle systém je velmi jednoduchý, mechanický a ziskový, takže do začátku ideální varianta. Škoda, že jsem ho já neměl před těmi 7 měsíci. No ale aspoň jsem o dost zkušeností bohatší. Teď už vím, že diskreci si můžou dovolit až obchodníci, co mají zmáknutou disciplínu. Tak hodně zdaru v říjnu.

Láďa

Sdílet pomocí služby

Pavel.K
protože bys live určitě měl SL :)

mně se dnes situace do shortu nezdála a čekal jsem až jestli CCI50 klesne pod ZL , bohužel nebyl jsem ani v následném výletu do longu, čekal jsem na korekci po proražení High PreMKtu, protože před tím jsem neměl signál. Dneska teda bez obchodu, ale relativně spokojený.

roman06: nevim jestli máš tyto reversní vstupy otestované - já mám v čerstvé paměti pouze jednu situaci (cca týden starou) - 3 reversní vstupy (nutno říci že dosti impulsivní - ego mně porazilo), vždy při proražení swingu na opačné straně než předchozí obchod a tři SL - graf pak vypadal jako na vývěsku varovných příkladů : prodeje na dnu swingu a nákupy na jejich vrcholech :(

Sdílet pomocí služby

tak jsem si po 2 hodinach vsiml ze sem dnes udelal obrovskou chybu a porusil zakladni pravidlo formace kterou obchoduju. takze dnes neplatny vstup podle OP a uplne zbytecna ztrata se 2ma kontraktama. stve me to ale aspon vim kde byla chyba. nemel sem na ocich checklist a potrestalo me to. (td)

Sdílet pomocí služby

yaxi z tech prispevku urcite vidis ze to bereme oba s nadsazkou, opravdu ujety 1000 aj 5000 by me bylo opravdu fuk vim ze o to nejde :),

libri zatim jedu paper proste mam dva vstupy jeden po 15:35 a druhy po 15:40 oba vychazi podobne jednou vyjde prvni vstup jednou druhy nekdy oba SL nekdy oba PT zatim delam oba jen tak abych bral vstupy dobre pak se rozhodnu pro jeden z nich a jak vydelam cca 2000-3000 tak chci obchodovat oba vstupy naraz, klidne jeden long a druhy short.. z testu jsem spokojeny a mel bych to na max 2 obchody denne....

Sdílet pomocí služby

Ahojte,
tak dnes bylo pro mne na YM pěkné odpoledne. Zkoušel jsem průraz 1. korekce, vstup v 15:41 long. Vzápětí 2v dle FinWinu na RB 10 který paperuju, také long. Oba obchody PT. Pak jsem to rychle zavřel a dnes konec. Díky za zveřejnění toho průrazu 1. korekce, budu to teď paperovat + backtest. Super jednoduchý systém, u kterého snad člověk nemůže udělat chybu. Doufám, že to nebude jak po 1. září kdy byl pěkný pohyb a pak to 2 týdny spalo. V říjnu chci jet již live, tak by mi lepší pohyby pomohly. Zdarec.
Petr

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...