Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Michal:
víte, Michale, děkuju za odpověď, ale myslím si, že o daných komoditách je tady řeč už od první strany, všetně jejich backtestování. Ptal jsem se prostě svých přátel z tohoto vlákna na věc, která mně zajímala. Věřím, že nikoho z nich se to nedotklo.
Petr

Odesláno

2roman06:
Ono to není tak jednoduché jak to z obrázku vypadá. Nejdříve si otevřu 30 minutový graf, pak 15 minutový a hledám významné S/R. Taky se dívám na EMU. Swingů je v grafech mnoho - ale najít ten správný je někdy těžké... už je čas - jdu primárně na TF - tak aby mi něco neuteklo...ahoj

Odesláno

Hezký konec týdne.....
Dnes 145$ na NQ během 15ti minut na hodnotě premarket high.
Jen jsem si nebyl jistý na jakou stranu vstoupit. Poslední půlhodina před začátkem byl chop jako hrom.

Vstup long na hodnotě 1697
výstup 1704,50 po krátkém zaváhání trhu kousek před dosažením PT

Odesláno

Rombic, roman06: proc to delat slozite, kdyz to jde velmi jednoduse. System jde brat uplne mechanicky, otevru graf RB5, podivam se, kde je pred 9 hod prvni swing (min 2 usecky ve stejnem smeru) a tam nachystam prikazy. A takhle jednoduse postupovat den po dni. Nebo to jde taky delat slozite, hrat si se S/R apod. Jiste, nekdo muze rikat, ze S/R jsou dulezite, ale jde to i bez nich a i treba LW rika, ze jedine vyznamne S/R jsou vrcholy a dna swingu (i kdyz on to urcite bral z daleko vyssiho TF nez je RB5). Jinak dnes na TF u prvni korekce ztrata, takze tento tyden 2 BE, 2 ztraty, v Po bez obchodu. Ze je ztratovy tyden me ale vubec netrapi, protoze celkove je zari v zisku a hodnoceni bude az po konci mesice. A ted to vypada, ze TF si konecne vybral smer, tak uvidim, jestli z toho jeste neco bude. bergmann1: proc vystupujes pred dosazenim PT? Lada

10451

Odesláno

bergmann1:

skutečně nerozumím tomu, proč je neustále potřeba o všem polemizovat..zkuste se zamyslet, jestli váš dotaz nemůže v budoucnu pomoct dalším x lidem, kteří budou shánět stejná data...věřím, že určitě řadě..těžko jej ale budou hledat ve vlákně o diskusi k aktuálnímu dění na trzích..

michal

Odesláno

yax :

Focusův systém nemám ještě zažitej i když vím, že funguje. Moje psychika je z předchozích nezdarů nahlodaná (ztráta sebevědomí) a proto beru zisky na úrovních kde cítím, že se může trh otočit nebo zaseknout. Můj PT byl 1 bod nad high premarketu, proto jsem si jako cíl dal premarket High, kde jsem cítil silnou bariéru. Vím že to je asi chyba.....ale mám 90% plánovaného PT. Nevím, co je větší chyba, nedodržet OP na 100 % (MAE/MFE) anebo vzít zisky když "jsou na stole". Pro mně je momentálně důležitější skončit co nejvíc dnů v plusu.... :-)

Ať se daří,

Petr

Odesláno

michal :

Nechtěl jsem se dotknout nikoho na tomto fóru ani vás. V tom zda můj dotaz může pomoci jiným máte asi pravdu (určitě znáte strukturu Finančníka lépe než já, když jsem sem dotaz dával, nepřemýšlel jsem o tom). Prostě jsem dal otázku lidem, s nimiž se bavím nejvíc a kteří řeší podobné věci, které mně zajímají. Příště si projedu vlákna. Doufám, že jsme si vzájemně pohledy vyjasnili a pokud je to možné, příspěvek vymažte. Není potřeba unavovat ostatní.

Zdravím,

Petr

Odesláno

bergmann1:

nejdulezitejsi by pro tebe melo byt obchodovat podle pravidel.
Musis si rikat, ze na jednom obchodu absolutne nezalezi.
A musis verit systemu a pokud mu veris a budes obchodovat podle nej, tak vydelas (teda pokud system neni ztratovy, coz me se treba taky stalo).

Premyslej, jak se budes citit, az treba takhle 3x za sebou vystoupis a pak to 3x dojde na PT. A kdyz to nechas ve 4. obchode podle pravidel, tak prijde ztrata a pak budes zase nahlodany do toho nejak zasahovat.

A pokud nemas na to, to treba sledovat, tak od toho chod pryc, dej si nizsi PT, delat se da cokoliv aby ti system vic sedel. A to je podle mne zaklad, postavit si system, tak aby ti co nejvic sedel a dal se obchodovat s co nejmene chybami.
Ja si taky prosel fazi preobchodovani a pak slusnym zablokovanim ze strachu z dalsich ztrat. Ale ted uz obchoduji 3 mesice podle pravidel a diky tomu uz ted mam silnou sebeduveru sam v sebe a ve svoji disciplinu. A taky uz znam svoje slabe stranky, tak je mohu v systemu naprosto eliminovat. Proto treba koncim se svym starym systemem na konci zari a zacnu od rijna obchodovat prvni korekci, coz je velmi primitivni system, ktery se da velmi lehce obchodovat na 100%.

Lada

Odesláno

Takze dnes na TF /-120/. Jinak dle predpokladu celkem slusny chop z meho pohledu, ale celkove bych byl tento tyden cca +150. Jak napsal Lada pocitat to budeme az na konci mesice a uz ted to nevypada nijak zle. Jinak DAX tento tyden vysel dobre a muzeme byt za zari take zatim spokojeni.

Hlavne pomalu a jiste jsem si rikal dnes rano, kdyz jsem sjizdel v tezkem terenu prudky kopec. Chvilka nekoncentrace znamenala celkem neprijemny pad a mnoho kratkodobe ale ostre bolesti. Nastesti se az na nejake oderky a narazenou kostrc nic nestalo. Stejne tak v tradingu je dulezite se koncentrovat a nepolevit. Kazdy pad znamena odevzdani tezce vysezenych zisku zpet i s uroky a to je treba hlidat hlavne a kdyz uz se to stane tak nasednout znovu na kolo a pres vsechnu bolest slapat dal.

focus :)

Odesláno

2 Bergman, jak muzete citit kde by trh mohl zaseknout nebo otocit.... snazte se nic necitit a kdyz mam PT 180 tak muzu vystoupit jedine na 180 nebo na SL popr BE, jak mate PT 180 a v deniku napsane zisk 140 tak je to opravdu spatne a musite byt na sebe nastvany, ja jsem kolikrat spadl ze 240 na 0 a to sem si rikal ze sem mel vzit tech 200 aspon ale blbost po 10 minutach sem byl stastny ze jsem vse dodrzel jak to melo byt.

2 Yax: vubec si nic nekomplikuji ja osobne preferuji absolutni primitivitu v systemu jenom jsem se zajimal o tom grafu, diky za reakce

jeste bych se chtel zeptat yaxe vy uz jedete na daxu live nebo zatim paper? jen tak at vim :) ja jeste tyden paperu TF a pokud to bude ok tak jdu live a potom zacnu i s paperem daxu...

Odesláno

AND1:
taky jsem při open pořád čekal na průraz do shortu :)

později jsem měl dva krásné signály - první jsem stihl vzít, ale nevyšel a u druhého jsem zrovna nebyl na grafu (řešil jsem něco pracovního) a ten by samozřejmě vyšel ... ale při pátku a při burčáku to beru zvesela

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...