Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Lado, udelali jsme vstup téměř totožně. I když já to jel na RB8. Výstupy mám jak jsem psal už včera - 1.PT nad Low PreMKT, 2.PT jsem ručně vzal na včerejším ST, kde měla cena problém. Původně jsem ho měl nastavený nad včerejším ST 614, ale trh dneska přešlapoval rychlostí FESX, tak jsem bral co bylo na stole.

10404

Odesláno

Ale jak se na to divam ....dnes na DAXU jasny PT500 ...takze tento tyden bychom meli zatim 850eu/kontrakt. Na TF pravdepodobne BE1 nebo mirny zisk ....ja bych to v 18.oo uzavrel .... kdo vydrzi muze inkasovat mozna PT. Je to dalsi den jako vcera kdy trh dorazil cca k 37 bodum a otocil .....neda se nic delat jedeme dal.

focus

Odesláno

yax, Pavel K.:
Mohli by ste prosím ešte raz vysvetliť ten filter : range predchádz.dňa je väčšie o 30% ako 10denný priemer.
Ak som správne pochopil, je to založené na myšlienke LW, že dni s malým rozpätím striedajú dni s veľkým rozpätím. A ak mal predch. den väčší range ako priemer, tak aktuálny by mal mať aspoň pravdepodobne menší.
ďakujem za vysvetlenie.
Marcel

Odesláno

yax
dik, v backtestu mam max 8 zisku v rade, ale jsou tam pocitany i posuny na BE+10 bodu, jinak plny PT sem mel 5x v rade. uz se pomalu pripravuju psychicky na prvni ztraty.
v tom dnesnim obchode to nevypadalo moc dobre, hlavne kdyz se dalsi swing po vstupu vytvorilo higher low tak sem tomu moc neveril, ale nakonec me podrzel SL.
btw DAX uz jedes live nebo paperujes?

Odesláno

AND1:

na DAXu mam zatim paper. Zkousim to nove zobrazeni a to si musim zazit, stejne jako udelat novy backtest. Takze na DAXu zacnu naostro az od listopadu. Leda ze bych backtest stihnul do pristi stredy, ale uz toho mam moc, protoze me ceka jeste prvni korekce na ES a YM.
I prvni korekci na TF mam ted paper do konce zari. Na live TF mam jiny system, ale s tim koncim na konci mesice a od rijna budu obchodovat jenom prvni korekci, protoze chci jenom jeden obchod denne.

marcel.i

kdyz ma predchozi den vetsi denni rozpeti o 30% nez je prumer predchozich 10ti dnu, tak nasledujici den neobchoduji. Priklad, treba prvniho zari byl velmi volatilni den, ktery se dostal hodne pres prumer, takze 2.9 neobchoduji. A je to jak pises, kdyz se trh jeden den hodne pohnul, tak dalsi den se da cekat, ze bude nabirat dech a nebude se moc hybat.

Lada

Odesláno

Zdravím všechny,

děkuji moc všem aktivním přispěvatelům ....

Dneska DAX opěk krásně naděloval (tu)

Můj dnešní paper dle Focuse : SELL 5671.00, EXIT 5651,00. Ale krásně to padalo dál ....

Libor

Odesláno

Libri: k tem vystupum, ja zatim vsechno nechavam na ATM, protoze uz se znam a vim, ze trailovani SL u mne vzbuzuje zatim moc emoci, tak to nechavam na stroji, abych to mel co nejjednoduchsi. Takhle si hlidam jenom vstup a pak uz je hotovo, i kdyz se treba musi cekat pres pul hodiny a podle backtestu jednou skoro i 2 hodiny. Trailovani sice vynasi vic, ale i takhle jednoduchy system s ATM dobre vydelava, tak to uplne staci. A vcera na to ze byl den FEDu, tak se Russel docela pekne hybal, i kdyz ta rychlost byla smrtici. Dneska by to mohlo pokracovat s vetsi rychlosti, 2 reporty a trh konecne klesnul 2 dny po sobe, tak uvidime. Na dennim grafu uz to zacina vypadat na korekci, chtelo by to nejaky mensi trend dolu. A jeste chci se zeptat na ten prvni PT, jake tam mas RRR a co v pripade, ze prvni korekce bude pod low premarketu, to beres prvni nasledujici swing z predchoziho dne? Diky, Lada

10418

Odesláno

Lado,
obchody u H/L PreMKT beru s velkou opatrností, protože ji považuji za velmi silnou bariéru.
Zatím mám empiricky vyzkoušeno (a od zkušenějších odposloucháno), že cena mívá problém tuto hranici přelézt a často i první průraz je falešný a až následující korekce po předchozím narušení tohoto ST bývá úspěšná. To mně vede k tomu signály těsně u H/L PreMKT nebrat a spíše počkat na korekci po jejím prolomení. Pokud je to aspoň 1b daleko ihned posouvám SL na BE a zvažuji vybrat 1.PT i tady a druhý kontrakt držet na BE-5 (má to zase několik nuancí - musím vidět logický potenciál trhu na 10min grafu, agresivněji tu situaci zvažuji v začátku seance a jinak třeba po hodině obchodovánní). Pokud je to více než 1b tak zatím beru 1.PT nad/pod H/L PreMKT a na RRR nehledím, druhý kontrakt často končí na BE, včera to byl ten lepší den :) ... zkus se mrknout zpátky na tvé statistiky vstupů u H/L - třeba jen poslední dva dny máš 1x SL a 1x BE
Ten malý 1.PT jsem převzal od Rosse -a je to i psychologická berlička, umožňuje to bez nervů držet druhý kontrakt na SL a při BE to nese aspoň to málo. Statisticky taky většina obchodů končí na PT nebo BE. Malý 1. PT sice celkově snižuje RRR, ale psychicky mi to hodně pomáhá. až si udělám dlouhodobější statistiky a získám víc psychologické jistoty, nevylučuji, že to změním. taky mně to vede k tomu - 2.PT nedávat podle MFE, ale do logických bodů, které hledám právě na 10min grafu - velkou školou je pro mne Gladiátor. Mám vše nastaveno v ATM, ale s PT po vstupu do obchodu šoupnu podle aktuální situace na grafu.
Třeba dneska na FDAXu jsem si nechal PT podle ATM , ale trh šel dál až na dvojnásobek, přesně do logického bodu. Jenže když jsem byl v obchodu, jednu dobu se cena na tři bary zastavila u LowDay a trávil jsem boj se sebou samým ukončit jeden kontrakt, posunout dříve SL, prostě jsem hypnotizoval graf místo práce s PT a při rychlosti FDAXu jsem pak byl velice rychle na PT. Opět zkušenost. A začátečnická chyba - už u vstupu do obchodu musím vědět kde vystoupím.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...