Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, dneska na FDAXu jsem vstoupil 9:05 short trochu předčasně, ale na správné ceně. Obdržel jsem SL na tick přesně a pak se hned trh trh vydal tím správným směrem. Zatím cena došla cca do poloviny k plánovanému PT a tedˇse trochu vrací. No každopádně už na tom nic nenakoukám, jdu něco dělat.
Ať se daří

Odesláno

Jojo Robe diky moc... Asi mas s tim pravdu... Ja presne vim v cem je chyba uz jsem to tu psal je to maly kapital - kdyz jsem zacinal tak jsem tomu neprikladal moc vahu ze mam malo.... Takze jeste chvilu si dam pohov a neco vymyslim co dal.. kazdopadne diky :)

Odesláno

hanz242

diky za prispevek, prosim te mam jednu prosbu:

brouzdal jsem po strankach burzy a stahnul holidays schedule pro Chicago a NY, ale stale se nemohu dobrat kde se obchoduje NQ, tedy nevim ktery list nasledovat?

diky za info nebo radu jak na to.

Odesláno

Roman06:
ahoj Romane, jsem v podobne situaci.
Od noveho roku jedu sim PA (flag,DT/DB) a take jsem chtel snizit risk na ucet.
Levnejsi trh nez NQ asi odpoledne nenajdu, takze vyse zminene patterny jedu na NQ, YM a vyjimecne na 1min russelu.
Je pro me daleko pohodlnejsi riskovat male castky (ne vice nez 70 USD), zatim jsem na cca 600 USD pri deseti obchodech, coz se mi jevi jako uspech. Nedari se mi RRR dostat nad 1:2, ale profit factor je okolo hodnoty 5.

Zkratka mi vice sedi mensi ztraty i kdyz jsou na ukor mensich zisku.
Bal jsem se, ze budu preobchodovavat, ponevadz to je diskretni, ale minuly rok me mechanika naucila (urcite stejne jako tebe) vstupovat jen pri jasnych signalech.

Takze podle me na tom nejsme tak zle. Je dobre, ze nespechame, nehazardujeme a nevzdavame to:-)

Odesláno

Mirku jasne nejsme na tom spatne... Tady stejne lidi kterym se nedari tak se radsi nebavi, a jak udelaji nejaky profit tak se tu objevi... ja se snazim od zacatku tady prispivat do tohoto vlakna hlavne kvuli ostatnim kteri taky zacinaji protoze porad bude vice lidi co zacina a ti profi postupne budou mizet z diskuzi.. takze si tady nekdy pripadam jak kdybych tu byl jediny amater a ostatnim to jde a mne ne....

Ja asi jeste zustanu u TFka a hlavne se zamerim na to sehnat nejake penize, to nema cenu se porad vymlouvat na kapital... TFko mne vzdycky sedelo jako trh a vcera to uz byla jenom takova myslenka s tim NQ... proste kdyz nesezenu penize a pujdu do minusu musim jit na NQ nebo toho nechat... Kdyz sezenu penize anebo se zacne trochu darit na TF tak u toho zustanu takze asi tak :)

Odesláno

Dnešní dopoledne na daxu bylo hrozně líný.. V jeden moment to ale vypadalo, že by se to přece jenom mohlo rozeběhnout dolů a tak jsem na jasným signálu šel short, i když se mi to vnitřně moc nelíbilo, řekl jsem si plán je plán a tak jsem to vzal, ale následovala otočka a SL. Udělal jsem si aspoň poznámku k intuici a po čase uvidíme co z toho vyjde.

Odesláno

to roman06:

buď v klidu jedinej amatér tady určitě nejseš, taky se k nim hrdě hlásím. Po prvních pár profitech na konci listopadu jsem se začátkem prosince dostal na -300$. Po analýze jsem došel k závěru, že 70% DD jsou moje chyby, především vstup do 2. obchodu po SL v prvním obchodě, zbytek málo volatilní trh. Naštěstí jsem si to uvědomil celkem brzo a další obchody jsem od 8.12. udělal až tento týden. Minulý týden to bylo pořád ještě slabé, tento týden se to již zlepšilo. Oba obchody na 100% podle plánu. Co se týká přechodu na NQ, taky do toho půjdu. V posledních měsících je pro mně čitelnější než YM, navíc mám dle backtestu za rok 2009 i lepší RRR 1:3. Zatím ho jedu SIM, krátká pauza neuškodí. Každopádně systém neměním, ale kladu důraz jak napsal Mirek na vstupy na naprosto jasných signálech, tzn, maximální trpělivost a pak během obchodu nesahat na myš a výstup na stanovených PT/SL. Snížím tím počet obchodů na cca 12 za měsíc, ale vyplatí se to. Jinak je momentálně mým nejlepším přítelem kniha Trading in the zone od Douglase. Držím palce ať se Ti daří.

Petr.

Odesláno

Aby som nepatril k tým ktorí "sa objavia len keď sa im darí". V pondelok +450, v utorok som na začiatku schytal 2x SL, potom som sa viezol v dlhom chope aby som nakoniec vystúpil +50 a včera na short po úvode +95. Následný včerajší long som žiaľbohu neodsledoval aj keď, ako som spätne pozeral, vstupný signál tam bol.
Ale oslovil som traderov aj v tomto vlákne či má niekto skúsenosti s backtestovaním cez strategy analyzer NT a nedočkal som sa odpovede...

Odesláno

to roman09: vydrž, já jsem taky amatér a taky se mi zatím nějak extra nedaří. Třeba dneska na DAXu pátý SL v řadě (v testu max 6) - a navíc dnes jen o 1 tick - jinak by byl PT. Myslím, že jsem žádnou chybu zatím letos neudělal. Riskuji denně cca 2% účtu ráno na FDAXu a 1% odpoledne na TF. Ať se ti adří

Odesláno

abrams: odpověď na tvůj dotaz ohledně backtestování přes NT mě taky zajímá. Zatím jsem na to koukal podle článku tady na finančníkovi www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/breakout-testovani-ninjatrader.html . Ukázku jsem bez problémů rozchodil podle návodu, ale dál jsem se nedostal. Nejsem programátor a bude mi delší dobu trvat do toho proniknout, abych to mohl předělat na svoji strategii. Mám to jako jeden z možných úkolů do budoucna, zatím jedu "turborůčo" bar po baru v excelu.

Odesláno

Pokud mate pristup do VIP sekci, tak je zde pro backtesty nastroj pod nazvem BackTestHelper - autorem je trader Ladis. Kdyz testuji treba system s 2-3 vstupy denne, tak mam back hotovy za tri dny pro rocni periodu. Vse co pouzivate je pouze myš.

Uzasne zjednoduseni.

focus

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...