Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ivke: jedu jiný systém než ty - založený na myšlence zachycení prvního pohybu burzy - více je na prvních stránkách tohoto vlákna. Takových je nás tu víc - to jen pro upřesnění:)
Ať se ti daří

Odesláno

zdravim... takze tedka pri prochazce jsem prisel na jednu zajimavou vec.... Porad jsem testoval vsechno na TF trh a proste nejak podvedome jsem jine trhy odmital... Jenze kdyz jsem nad tim vsim poradne popremyslel pri prochazeni tak jsem prisel ze to je stejne vsechno chamtivost a touha po rychlych ziscich... ted jsem dodelal testy za rok 2009 neni to moc obchodu asi 9 na mesic takze ten vzorek neni moc extra ale jenom jsem ten system z TF projel na NQ (upravil jsem PT,SL) a vysledek vysel skoro stejny... A kdyz jsem se tak sebe ptal proc neobchoduju NQ tak za nejakou dobu jsem nejak dostal odpoved jak kdyz z podvedomi no nevim ani jak to popsat poradne, myslim ze vite o cem mluvim....Takze na zacatku jde opravdu jenom o to naucit se dosahovat stabilni ekvity po dobu treba 6 mesicu minimalne... Vubec do toho netahat penize... Doufam ze to trochu chapete co myslim, moc mi to nejde se vyjadrit :) Takze muj plan je asi nasledujici - projedu NQ jeste rok zpatky a jak to bude vsechno oka zacnu pak live na NQ Cely tento prechod je hodne ovlivneny mym kapitalem - na TF jsem riskoval asi 3.5 % uctu na NQ to bude 1.7% takze daleko pohodovejsi obchodovani a postupne muzu pridat kontrakty treba za 3-6 mesicu... Prikladam porovnani ekvity za rok 2009... NQ je znasobene 2krat aby to slo porovnat s TF... Jinak Robe gratuluju :) dojel tam

12139

Odesláno

sd77
Ranní dax. Po otevření se rozběhl do shortu, čekal jsem na signál. Bohužel pak začal rychlý long. To me znejistělo. V takovém případě sleduji ještě 1H Tf. Zde byla vidět korekce a víceméně stále short. Tak jsem tedy čekal jak se 5M otočí shorty, že bych pak naskočil, ale do 10 hodin nebylo nic tak jsem to vzdal. Naproti tomu na SP se taky rozjel short, TF to potvrdily, takže jsem čekal na 1M na signál. Používám psar a trix 3 a ted ještě zkouším nějaký nový indikátor, který rozezná chop a trend. To znamená když byl trix nad nulovou čarou a přeskočil puntík psar, pak jdu příkazem market do obchodu. Signál jsem dostal v 15:49. PT jsem nastavil opatrně na 2 body. SL na 1 bod.

Odesláno

2 roman06:

Chapeme, v pohode :) Akorat NQ chce dost nakoukat, jako ostatne kazdy trh, i kdyz vypada ze koreluje s Russlem, nekdy to tak nebyva a muze te to zradit. Ja ho nechal byt, protoze mi moje strategie nedavala takovy vykon jaky jsem ocekaval, ale tak kazdy system je jiny, ocekava od trhu nejake chovani atd. Takze gl ;)

Diky, jo celkem pohodovy obchod.

Odesláno

Roman06:
chápu, že pojedeš NQ kvůli riziku.. Ale jinak bych na něj nepřecházel a to právě z toho důvodu, co jsi zmínil. Že výsledky jsou podobný a nemáš to nakoukaný...
Taky nejdu přes riziko 2 % na obchod

Odesláno

jo jasne tak bez nakoukani snad ani nemuzem mluvit o ziskovem obchodovani... Ta korelace je hodne jina... Na delsim timeframu je to podobne nebo skoro stejne ale na malem se to dost lisi.... Jinak chapu ze strategie nedava takovy vykon jako na TF, to bylo to co jsem psal... mne nejde o vykon jde o to naucit se obchodovat :) potom az pujde o vykon pravdepodobne pujdu na TF a DAX....

Shrnul bych to asi tak ze NENI KAM SPECHAT - to by si meli vsichni zacatecnici uvedomit .. Zkuseni to uz maji za sebou :)

Lordberry casem to nakoukam, a i kdyz ze zacatku to nebudu mit nakoukane tak i presto muzu chytat profity...

Odesláno

MNovak:
moc díky, měla jsem vstup stejný, příkazy připravené, ale nevstupovala jsem do obchodu (bylo doma s dětmi nějak moc živo :) ) jinak bych si došla pro 4 body podle plánu (ale SL byl 2 body).
Všimla jsem si, že míváš v poslední době nižší SL (1 bod), což si moc netroufám - taky tomu podřizuješ PT (1:2) ale to už jsou asi léta cviku...
DAX jen sleduji a neměla jsem z něj nejlepší pocit - měl pomalý rozjezd...ale je to jen pocit..každopádně jsem neměla signál.
Ještě jednou díky moc, jsou to cenné informace a pokud by ti to nevadilo a měl jsi čas, budu (myslím že určitě nebudu sama) ráda za tvoje proběhlé signály... hezký večer

Odesláno

2 roman06:

Nemyslel jsem vykon ve smyslu penez, ale ve smyslu pohybu. Nevychazelo mi RRR a dalsi hodnoty, protoze NQ zkratka tak velke pohyby nedela. Musis chodit casteji pro mensi profity, a na tom si postavit system. Nemuzes cekat 3 dny na pohyb s tremi SL rekneme po 60$, abys ctvrty den chytil "trend" 200$. Atd. No vsak uvidis sam. Jak rikas, hlavne klid, rozvahu a pomalu. Kdyz budes mit system postaveny na kratsi a castejsi pohyby a hlavne ho budes umet dodrzovat pri vetsi pohode nez ted, tak urcite budes dosahovat profit, s vlastnostmi profitu na NQ ktere jsi popsal vyse, ale o to tu ted nejde ze ano. Takze na pripravu a opetovny navrat na TFko idealni ;)

Mej se

Odesláno

to MNovak:

Dobrý večer, takisto rád sledujem Vaše príspevky a čo som vypozoroval tak väčšinou je Váš vstup veľmi podobný patternu role reversal. snažím sa momentálne zamerať na tento pattern a chcel by som sa spýtať, či do všetkých vstupov, ktoré máte, používate tie indikátory trix a psar, alebo len do niektorých. Mne prišiel logický vstup v 16:17 ale bohužiaľ skončil na SL. tam ale uvedené indikátory takto koncipované neboli.

Ďakujem za odpoveď.

Palo

Odesláno

Robe vis ze ja ani nevim poradne jak dopadnu... diky za reakci... akorat jsem nepochopil jak myslis to: Nemuzes cekat 3 dny na pohyb s tremi SL rekneme po 60$, abys ctvrty den chytil "trend" 200$?.... Jeste jsem mel takovy plan ze to pujdu na TF ale jestli udelam DD hned treba 600-800 tak potom uz nucene na NQ... jeste nevim kde skoncim taky proto to tady aj pisu protoze mi tu vzdycky nekdo poradi... diky moc :)

Odesláno

sd77
SL na dax dávám podle puntíku psar, na ES víceméně podle volatility. Ted to bylo slabé, takže raději dávám možné minimum. Ale i kdybych ho dával podle puntíku tak to vychází zhruba stejně.
Já mám naštěstí doma klid, bydlím jen s dcerou. Máš prtavdu , že když je humbuk tak to nestojí za nic.

Odesláno

..chci se zeptat, zdali se vám nezdá, že TF dělá pěkný pohyb s signálem, až po 18 .hod...do té chvíle nic moc..
Tf je ted docela v chopu,a ani EMA s delší periodou nemá sklon..:(

Odesláno

MNovak
aha, tak to musím taky omrknout - nenapadlo mě to - podle psar - díky zase za další inspiraci. Samozřejmě hledám optimální SL, ale ten asi nenajdu, takže ho beru podle H/L swingu.
Klid už normálně odpoledne mám, jen dnes to bylo divočejší a ES nebylo tak dobře čitelné (pro mě), takže raději jsem dnes byla jen pozorovatel.

Odesláno

2 roman06 :

Myslel jsem to prave z pohledu vykonu strategie.

Vezmu-li tento priklad...

NQ : 3x -60 = -180 versus 1x 200 PT = 20$ - komise = 0$
TF : 3x -100 = -300 versus 1x 400 PT = 100$ - komise = 80$

Proto NQ neobchoduji. Ale jak rikam, zalezi proste na strategii. Jenom jsem na to chtel upozornit, ze ne vse co funguje na TF je vhodne ze startu obchodovat na NQ jenom s tim, ze upravim SL a PT a budu se citit vic v pohode protoze riskuju mene % vzhledem k velikosti uctu nez na TFku. Vysledek muze neprijemne prekvapit. Jestli strategie dava spravna cisla a mas dost velky vzorek dat z backtestu, hledal bych chybu spis bud u sebe, nebo treba trh zmenil chovani a je potreba prenastavit nejake hodnoty (zalezi v jakem casovem horizontu), mas napr. dost agresivni risk management coz muze byt ve spojeni s multi a nejakou tou chybkou v obchodovani jiz problem atd. atd. Kazdopadne je dobre prestat obchodovat a tu chybu najit, coz prave delas, takze je ok :)

Odesláno

Jen tak pro poradek, ze ;)

Martin Luther King Holiday Schedule

Times given are Chicago times.

CME Globex
Friday, Jan 15:
NYMEX/COMEX Products, Foreign Exchange and CBOT Financial Products close at 3:15 pm. All other products will have a regular close.
Sunday, Jan 17:
Globex will open at its regularly scheduled time excluding Agricultural products, CBOT Grains will remain closed until 6:00pm on Monday.
Monday, Jan. 18:
CME Globex EQUITY INDEX Products halt at 10:30 am.
CME Globex FOREIGN EXCHANGE and Financial Products halt at 12:00 pm.
NYMEX/COMEX Products through Globex halt at 12:15 pm.
All open CME Globex day orders will be cancelled at this time.

CME Globex EQUITY INDEX Products trading reopens at 5:00 pm. for trade date of Tuesday Jan. 19.
All other CME Globex electronic trading reopens at normal evening times for trade date of Tuesday Jan. 19.

ICE
Friday, Jan. 15:
EQUITY INDEX Products close at 3:15 pm.
Sunday, Jan. 17:
EQUITY INDEX Products will open at its regularly scheduled time.
Monday, Jan. 18:
EQUITY INDEX Products halt at 10:30 am.
All open day orders will be cancelled at this time.
EQUITY INDEX Products trading reopens at 7:00 pm. for trade date of Tuesday Jan. 19.

EUREX
No changes to schedule.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...