Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 kuba :

No tak to se mi teda nestava. Jen pro upresneni... Nemluvil jsem o fundamentech. Na ty snad nevstupuje nikdo. A o SL jsem taky nemluvil. Mluvil jsem o vstupech na breakout (Ilustracni priklad - napr. dnes : Long - nakupni prikaz Buy 640.4 Stop) Kdyby to byl rychly break tak dostanu urcite tick slip. Kdyz vstoupis v pomalem trendu na break ZLR nebo touch EMA, tak zadny slip nebude.

Odesláno

Zdravím Kuba,

slipy na TF u IB(ale spíš i jinde) někdy jsou,ale že by to bylo v nějaké větší míře nebo snad skoro pořád jak píšeš,tak to u mě ne,ikdyž dnes jsem 2 ticky slip dostal,ale fakt to zase tak časté není :)

borax

Odesláno

Dneska jsem se nechal zmást hned na začátku (čekal jsem otočení do longu) a tak jsem si to vsugeroval, že jsem nestačil reagovat (hlavně psychicky :-) ) na jediný signál - pokračování včerejšího shortu, který přišel cca v 8,40.
Takže dnes sice bez obchodu, ale zato s nalomenou sebedůvěrou :-). Dneska už budu jen pozorovat.
Zdravím všechny,

Petr

Odesláno

rad bych zeptal lidi kteri jedou live: dle OP obchoduji 15:30 - 18h, opakovane se mi stava ze v 18h jsem v otevrenem profitu, tak jsem dnes zkusil to tak proste nechat a dle planu se jit projit se psem (mam zadany SL + BE1 + BE2 + PT) kdyz jsem se vratil nasel jsem krasny PT viz priloha otazka zni zda-li to neni trochu punk, resp. je prosim v praxi znama jina varianta nez SL BE PT (chapu ze musim uzavrit pozici pred uzavrenim trhu, o vikendu jsem vytrvale cetl ...) diky moc za reakce .. paper NQ VSTUP 1 - SL VSTUP 2 - BE1+35 coz byla jen snaha o napravu zpozdeneho vstupu 1 neb trh trendoval VSTUP 3 - PT pripojuji obrazek

12124

Odesláno

sd77
Ahoj, tak dnes mi to ukázalo podle 5min. TF kolem 15:50 pokračování longu, do kterého byl signál v 15:59. Jenomže signály po 15,56 neberu, poněvadž bývají reporty a i když nejsou tak obyčejně je kolem 16 zvýšený pohyb a extrémní svíčky, které mi vyrazí SL. Dále jsem již neobchodoval. Takže dnes nic.

Odesláno

je prosim v praxi znama jina varianta nez SL BE PT

jasne, muzes trailovat stopku podle nejakeho indikátoru, napr PSAR, nepo podle EMA, nebo pod/nad swingy, pod high /low úsečky, nebo pri dosazeni urciteho profitu... pokud bys to chtěl automaticky, tak NT ATM je funkce trailing stop.

Odesláno

xanathar

diky za reakci ale zkusim to jeste jednou

otazka je, zda-li kdyz odejdu od otevreneho obchodu (napr na 60min, duvodu vyse popsaneho), kde mam nastaveno SL a PT, jestli je z praxe znama jina varianta ukonceni obchodu. napr preskoceni SL ....

jinymi slovy jsem pochopil ze dodrzovat OP je naprosty zaklad, na druhou stranu uzavrit perspektivni obchod predcasne se taky nechce

takze se snazim dobrat jestli existuje treti moznost, overena praxi

v podstate zjistuji rizika popsaneho zpusobu

:)

Odesláno

Já dnes přišel domů až 18:30, a to už bylo vše zajímavé pryč. Pro zajímavost ale dávám tři signály, které mám na svém systému a které bych bral ( žena nesnáší to slovíčko "bych" ) :) Ale jsem spokojený, minulý týden bych ještě naskakoval do těch malých stodolarových swingů po sedmé hodině. Není signál, neberu.

12129

Odesláno

bradrtony Napsal:
-------------------------------------------------------
> xanathar
>
> diky za reakci ale zkusim to jeste jednou
>
> otazka je, zda-li kdyz odejdu od otevreneho
> obchodu (napr na 60min, duvodu vyse popsaneho),
> kde mam nastaveno SL a PT, jestli je z praxe znama
> jina varianta ukonceni obchodu. napr preskoceni SL
> ....
>
> jinymi slovy jsem pochopil ze dodrzovat OP je
> naprosty zaklad, na druhou stranu uzavrit
> perspektivni obchod predcasne se taky nechce
>
> takze se snazim dobrat jestli existuje treti
> moznost, overena praxi
>
> v podstate zjistuji rizika popsaneho zpusobu
>
>

Riziko tady je. Pokud obchodujes pres Mirus futures, je riziko, ze ti vypadne net, proud... A pokud trh dosahne tveho PT, zustane ti v trhu viset samotny nechraneny prikaz (tvuj SL), jelikoz MF nedrzi OCO ( one cancels others) vazbu u sebe, ale je pouze na tvem pocitaci. Takze riziko je podle me velke. Neco jineho je byt treba v jine mistnosti a mit zaply zvuk, ktery te pri vypadku spojeni upozorni, ale jit do lesa bych si osobne netroufl.

Odesláno

Osobně bych taky od počítače neodešel, úplně mimo byt/kancelář, pokud bych měl v trhu příkazy s OCO vazbou, pokud neni držena na serveru brokera (což třeba OEC taky nemá, drží jen SL).

Řešením je mít jen TSL, pokud ho broker drží u sebe, tak nevadí, ani výpadek proudu, netu ... a podle strategie posouvat.

"na druhou stranu uzavrit perspektivni obchod predcasne se taky nechce" ... hezká vize, ale to zavání snahou být ve všech trendech a od začátku do konce, což neni moc efektivní strategie, vize jistě, ale hůře se naplňuje. Od toho jsou testy, aby se různé strategie natrénovali, nastavil PT/SL nebo jen TSL .. jinak jak v průběhu posoudíš, že tento obchod je perspektivní, to je subjektivní, vše by mělo být v rámci plánu, žádný cit, tušení, intuice

btw: jinak určitě neni potřeba/nutnost uzavírat pozice před koncem dne nebo víkendem, to by poziční obchodníci nebyli moc nadšeni :) jen je potřeba si pohlídat, jaké příkazy člověk do trhu zadává, s jakou platnosti

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...