Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mirek,Pepe:

dekuji za odpovedi, moc mi to pomaha, jde o muj souboj v hlave co vlastne funguje, mechanika cista vs mechanika+30% diskrecnost vs diskrecnost + 30% mechaniky. Rekl bych ze nejdulezitejsi faktor je jaky jste trader. Ono by to bylo moc jednoduche najit mechaniku co funguje porad(zmena pt,sl a posouzeni kdy to zmenit uz nabourava mechaniku) Verim ze ti traderi co stabilne vydelavaji se chovaji asi tak ze maji sepsany plan, tak 60%, a zbytek tvori kdy obchod nevzit, kdyz vstoupit jemnej atd. ale takovy vstup ,,jemnej,, je uz diskrecni . takze asi nezbyva nic jineho nez se ucit za co nejvic za levno a postupem vedet co si muzu dovolit s citem a co uz sou emoce. Aspon tak si myslim ze by to mohlo byt kdyz sleduji tady Financniky,MNovaka atd.

Odesláno

To Mirek F:

Mirku nevím jak tohle máš zbacktestovaný, ale určitě by se nějaká tolerance hodila. To co popisuješ na mě spíše působí jako dost technokratickej přístup. Spíše bych se řídil celkovým pocitem z trhu nebo udělal alespoň nějaký rozumný hranice tolerance, co ještě budeš považovat za platnej signál (např. +- 10 bodů na CCI). Přece jenom nevzít pěkně vypadající obchod když je CCI o 1,2 bodu jinde než potřebuju je škoda...

Odesláno

Pavle,

já tomu zatím dávám čas, říjen a listopad jsem měl pevné nastavení a jelikož to bylo bez problémů, tak jsem se posunul dál a převzal jsem od prosince tvoje nastavení a začal jsem posouvat po korekcích. Takže zkoumání jak upravovat MM a jak si systém vede proti průměru si nechám až po 3 měsících obchodování na konci února.
Jinak plyn bych taky přidal, ale zatím není prostor na účtu, šel bych přes risk 5% na den a to už by bylo moc. Už takhle jsem musel vynechat TF, protože jsem začal s FDAX. Ale uvidím, zkusím si to otestovat, a když to budou výrazně lepší výsledky než na NQ, tak budu zvažovat jestli vyměním diverzifikaci za víc peněz. Předpokládám, že plyn a ropa se budou hýbat hodně podobně, narozdíl od CL a NQ.

Láďa

Odesláno

K tomu CCI můžu říct jenom jediné a to dát ho pryč. Na normálním grafu taky korekci poznáte a do budoucnosti nikdo nevidí. Buď vstoupím v trendu do korekce a trend bude pokračovat a nebo se trend zastaví a já prodělám. Taky jsem řešil křížení apod. a teď bez indikátorů je jenom o starost míň. Ono na samotném vstupu zas až tak nezáleží (kdo má jiný názor, tak prosím žádný flame), tak nemá cenu řešit body nebo desetiny bodu na CCI. Ale na druhou stranu, pokud to mám nějak otestováno, tak nesmím řešit, že mi něco uteklo, když to nebylo podle pravidel.

Láďa

Odesláno

Ahoj, já dneska na TF bez obchodu. Sice jsem mohl podle OP vstoupit short kolem 15:57, ale trh už urazil značný kus dolů, tak jsem vynechal a dobře jsem udělal (vyjel bych 17:00).
Ať se daří

Odesláno

Mcwoj:

Kdyz ted premyslim o tom, co je vlastne hlavni EDGE myho OS, tak cim dal vic se mi zacina objevovat na prvnim miste prave to co si castecne popsal. Nejsou to kombinace indikatoru, mechanicky nebo diskrecni vstupy nebo dalsi pristupy, o kterych se zde prevazne diskutuje. Ale je to vybudovani si urciteho druhu citu/intuice na dny (situace), kdy vim, ze v zadnym pripade neni pravdepodobnost takova jakou mam dlouhodobe natestovanou v systemu (tzn. napr. 55%, ale je to treba jen 10%). Protoze v ten den je chop nebo vetsina pohybu se udala pred otevrenim trhu, po otevreni uz neni sila na dalsi pohyb nebo je pomaly tok volume nebo zkusenejsi jen vyckavaji a obchodujou jen amateri nebo skalperi (nebo treba Martani:) A k teto schopnosti rozpoznani prave patri schopnost takoveto dny neobchodovat.
Naucit se takovy dny identifikovat si myslim, ze neni nic obtizneho - staci si projet backtesty a vyfiltrovat dny s nejvetsi MFE hodnotou a pak pozorovat, co maji za spolecne znaky (at uz rozpeti pre-marketu, pozice EMM,tok Volume, pohyby v sentiment indikatorech atd.) a pak v paperu si tento poznatek zazit. Mnohem tezsi je to pak opravdu dodrzet a obchodovat ve dnech, kdy je trend. Tady uz zacina opravdova prace s vlastnimi emocemi a podvedomim a tady je hranice, kdy zatimco jednomu system funguje, tak dalsim deseti vubec fungovat nemusi. Ale o tom se tu popsalo uz dost a dost.

Jeste jsem chtel poznamenat, ze pokud si tohle "ne-obchodovani" clovek vytvori jako navyk v podvedomi hned od zacatku, a pozdeji uz o tom v podstate nepremysli, tak potom si do budoucna pripravuje velkou vyhodu. Proto muze byt tohle obdobi pro zacatecniky skvelou skolou.

Petr

Odesláno

Ahoj,

tak po tom víkendovém dramatu dnešek zatím v psychické pohodě. O víkendu jsem si vše znova rozebral. Nastavil pevná pravidla pro pondělek, vytiskl vzory " kam nevstoupit " a ještě znova zanalyzoval již provedené backtesty na TF ( 2v;0/v;0/100 ).

Ten sešup nebyl indikován žádným paternem, jen v 15:36 jsem měl 2v ale těsně pod -100, nebral jsem to. V 16:27 signál LONG 0/-100, vstoupil jsem a vystoupil na SL=110 USD dle plánu. V 17:06 vstupuji na SHORT 0/v, PT byl nastaven na 150 USD ale protože jsem vstoupil o svíci později ( lepší vstup by byl již na 100/v), a šlo to k Low dne, vzal jsem PT 70USD.

Odesláno

Lado,
take jsem si myslel, ze to bude hodne korelovat, ale projel jsem si zatim grafy za poslednich pul roku den po dni a tech dni, kdy se ropa i plyn rozjely v jednom smeru a oba by dosahly PT bylo opravdu poskrovnu. Vic se uvidi po backtestu.

Odesláno

Dnešek na YM dobrý 1. vstup - 1. korekce short, výstup na předem stanoveném PT 2. vstup - po vytvoření 1-2-3 patternu ( nebo při troše tolerance DB ) vstup a výstup na posouvaném SL ( posouvání řízeno v kombinaci 1 a 3 min timeframe ) + 160 $

12107

Odesláno

Ahoj, tak dneska na FDAXu další SL. Vstup byl naprosto platný, tak bych z toho neměl být smutný i když si trh vybral opačný směr, jak se zdá. Pohyby jsou tam zajímavé
Ať se daří
P.S. Píšu to sem souvisle, i když nevím jestli takovéto zprávy z rannního FDAXu někdo čte, když je Dikon na lyžích... :)
P.P.S.: Krásný pohyb dneska!! Bohužel mým systémem to nešlo zobchodovat. Dopředu gratuluji těm, kterým se to podařilo!

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...