Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

No jeste ze uz je tenhle tyden u konce. Zadny oslnive velky rozjezd to teda nebyl. Ten zaver snad dava jistou nadeji na pristi tyden, ze uz to bude lepsi. 640 byla zdarne prolomena, tak uvidime. Nebyt toho vcerejsiho obchodu, tak jsem posbiral jen par drobnych za snahu. Takhle to alespon nejak dopadlo... Paradoxne jsem cekal na "svuj" long uz od uterka, a vcera jsem vstoupil do jedine vetsi korekce tydne short - i kdyz to bylo na signal, a samotny long jsem pak nechal byt, protoze uz na nej nezbylo misto. No ale i to se stava.

Chybi tu smajlik snehulaka... Pekny vikend ;)

Odesláno

Může mi někdo dát info k tomuto problému :

Dnes jsem si nechal ujet cenu a po ukončení obchodů jsem zůstal na -450 USD otevřené pozice. Jsem u IB. Mohu nechat tuto pozici otevřenou do pondělí s nastaveným SL a PT ? Nevyhodí mě broker o půnoci anebo mi jen zvedne margin.

Díky za rychlou pomoc, je-li někdo ještě vzhůru :)

Odesláno

Ivke:

nevím, jestli to nemyslíte z legrace, ale osobně mi to moc legrační nepřijde..minule 16 obchodů v mizerném dni, dnes toto..možná by stálo zato dát si chvilku pauzu od tradingu a zapřemýšlet trošku sám o sobě a o tom, jestli máte na to obchodovat live..mě osobně tohle přijde jako hodně velký gamble a nevědomé hledání nejrychlejší cesty k vymazání účtu..

PPS. věnoval jste se ve svém vývoji dostatečně základnímu studiu teorie - studiu principů trhů, specifik kontraktů, technickému infu o burzách, marginech, kontraktech, MM, atd? pokud ne, měl byste urychleně doplnit informace..

majkll

Odesláno

Ja som takto zostal trčať v trhu na deň vďakyvzdania +80 USD ( opäť chcem poďakovať všetkým za morálnu podporu ) - ponocoval som asi do pol tretej a ráno o piatej som už zapol PC. Trh sa pohol okolo štvrtej ráno - našťastie nie veľkým gapom a tak som skončil so šťastím v minimálnom pluse.
Ako by povedali skúsení traderi, tu je dobrá rada drahá.

Odesláno

Díky Abrams a Novak.

To Majkll:

Já vím, že máš kus pravdy a jistě ze zkušenosti. Ale to hlavní by bylo odpovědět mi na můj dotaz. Proto jsem se ptal, abych měl odpověď, a ne proto aby jsi mě pasoval na gamblera. Vždyť nevíš, jak obchoduji a jak se mi daří. A že dělám občas i kravi... to vím moc dobře a vím i, že si to musím odtrpět sám. Tak jako každá kdo jel a jede Live.

IVKE

Odesláno

Ještě mám jeden dotaz - když už jsem zůstal v pozici, tak jsem nastavil PT. Ten mi ale o půlnoci zmizel jak na TWS tak v Ninjovi a u TWS je hláška, že PT byl zrušen, protože burza zavřela. Znamená to, že musím PT nastavit znova po otevření burzy ? Nějak mi to nejde do hlavy, přece v pozičních obchodech si PT a SL mohu nastavit a drží mi po celou dobu obchodu.

Máte s tím zkušenost ?

Odesláno

2 Ivke :

Uau. Tak to je jeste lepsi nez chudak kolega abrams. Rozdil je ovsem v tom, ze on udelal chybu a taky si ji patricne vytrpel. Jenze tys to udelal "systemove" a zcela vedome (i kdyz imho moc nevis co delas). Ted jsi v "jakesi" situaci o ktere vubec nic nevis a dozadujes se rady. Nesmis se divit, ze nekomu z toho vstavaj hruzou chlupy na zadech, takze se misto odpovedi zmuze jen na jakesi nevericne okomentovani (nedelam nic jineho). Radit neni co, kdyz se na to divas tak jak se divas. Tim myslim to, ze na to ze obchodujes tri tydny jak jsi tu sdelil, tak jsi majkla pekne utrel. Takze kdyz mas takovy divoky obchodni system, tak mas jiste do detailu propracovany scenar jak drzet pozice pres noc, potazmo pres vikend. Nevim jak velky mas ucet, ale s timhle stylem obchodovani budes mit prvni kolo velmi rychle za sebou. Zvazime-li pak i to, ze jsi za ty tri tydny stihl udelat 16 obchodu za den, obchodovat v premarketu a ted tohle... Asi to nema valny smysl, protoze chces slyset neco jineho, ale durazne ti doporucuji zastavit live obchodovani a pokusit se najit opacny konec lana. Sice nevime jak se ti dari jak si spravne napsal, ale ja jsem presvedcen ze se ti rozhodne nedari dobre. Resp. s takovou se ti teprve zacne nedarit. Ted ti to jeste mozna vychazi, ale v pondeli uz muze byt vsechno jinak. Tak se nad tim prosim zkus zamyslet, jestli to myslis s tradingem vazne. Kdyz to ovsem neudelas a budes mou radou (a radami dalsich, protoze tohle ti tu muze imho s klidnym svedomim napsat kazdy kdo obchoduje dele nez par mesicu) pohrdat, nebude mne to trapit a ani mne to neprekvapi, ale bude to skoda.

Libor

Ps: Promin, ale v patek v 23:00 zjistovat na foru ! co se mi stane s pozici kdyz ji neuzavru, nechat tam sekeru par stovek $ a jeste byt urazeny ze ti to nekdo vytkne (nebo ze zustane minimalne s otevrenou pusou)... to je imho mnohem vic nez gamblerstvi.

Odesláno

to Ivke:

tak ho nechte, skoro kazdy musi propalit svuj prvni ucet, ja jsem byl taky mistr sveta omeleta hluchej slepej ,taky jsem udelal 16 obchodu za den mozna vic, taky jsem si zaobchodoval v premarketu (zrovna v den ,kdy bylo mimoradne ranni zasedani FEDu) a krome drzeni pozice pres vikend jsem si zkusil vsechno (jeden amik pisel pres vikend o 30 000 $ tusim na trech kontraktech, nahral si to na video a uz pozice pres vikend nedrzi) ,abych zjistil ze to nefunguje ,protoze prece neni nad vlastni zkusenost, ano ohen opravdu pali a tak do nej uz nebudu strkat ruku znovu. BTW: cim driv prijde o ucet tim driv se bude moci venovat studiu nez da dohromady penize na druhy ucet, ted je hluchej a slepej a to co vidi je barak a jachta na Bahamach.

Chytrej se pouci z chyb druhych, blbej z vlastnich a idiot se nepouci nikdy - budte chytri ,ja byl blbej.

takze Ivke kazdy den sem napis co si udelal, az budes zacinat znovu tak ty prispevky budou mit pro tebe cenu zlata pokud to nebudes chtit dotahnout z blbce na idiota, ja to z blbce chci zmenit na chytryho, tvy prispevky jsou pro me stejne dulezity jako focuse a to myslim opravdu vazne

Odesláno

Ja som sa docital v obchodnom plane tradera Ivke ze ma 10.000$. To je dost velky kapital na to, aby sme si aj po zasadnych chybach ako je tato mohli povedat - nejde nam to, plan v sucasnej podobe neviem dodrziavat lebo mi nesedi, atd - a aby nam ostala dost velka cast uctu s ktorou budeme moct neskor pokracovat.

Ivke drzim ti palce a dufam ze si to uvedomis. Pre mna bol po chybach vzdy velmi motivujuci pocit ze sa nemam kam ponahlat lebo na ucte mam este dost penazi ktore nikam neutecu. Prijst o cely ucet by cely proces spravilo omnoho, omnoho tazsim.

Odesláno

Po otvorení burzy - čo podľa mňa bude niekedy v noci alebo nad ránom z nedele na pondelok- budeš v trhu v otvorenej pozícii, možno po gap-e, bez SL a PT. Je možné že skončíš obchod so slušným ziskom, ale môže to skončiť aj naopak. Čo sa týka sankcií zo strany brookera, mňa nepostihli nijaké. Ak ti môžem poradiť, sleduj trh a snaž sa trafiť čo najbližšie otvoreniu. Ale hlavne, vytesaj si to do hlavy a zober si z toho poučenie. A všetky tie komentáre okolo - buď autorom za ne vďačný, kľudne by len mohli mávnuť rukou že škoda času...
Možno sa mýlim - som len začiatočník - ale taká je moja skúsenosť.
to Rob 99: pekne si to napísal romanovi ( vzal som si to za svoje). Takéto príspevky ( aj keď sa netýkajú bezprostredne témy a sú možno OT) sú veľmi dôležitou motiváciou pre začiatočníkov, ktorí vidia že aj skúsení traderi ktorí sa už tradingom živia robili chyby ale dokázali sa z nich poučiť a zodpovedným prístupom sa dostali tam kde dnes sú. Mylím si že mnohí traderi (trúfam si povedať drvivá väčšina) urobili zo začiatku veľa veľa chýb. Nedodržiavanie OP ( ak vôbec nejaký je), snaha vyrovnať straty naskakovaním do obchodov s následným preobchodovaním a pod. Aj počiatočné zisky, hlavne ak sú mimo OP môžu byť smrteľne nebezpečné. Všetko to tu už opakovane mnohokrát odznelo, pokiaľ si pamätám aj focus spomínal že vymazal dva účty a naštartoval až na tretíkrát s 12-mi litrami...
Menej je v tradingu viac a ako píšu otcovia serveru ( týmto zdravím PP a TN - viem že toto vlákno sledujú :) ) na str.13 v poslednom riadku svojej poslednej knižky: " A hlavně - buďte zdrženliví, buďte zdrženliví, buďte zdrženliví...
Ak nebudeš mať PC v záložni tak napíš ako si dopadol

Odesláno

2 abrams :

Vubec si nemyslim ze takove prispevky jsou OT. Naopak. Melo by se diskutovat o vecech okolo, co nas zene kupredu, co nas ovlada ci neovlada a jak to kazdy zvlada. Imho to byl i primarni smysl zalozeni tohoto vlakna. Nemusi tu byt kazdy den X screenu s tim jak kdo obchodoval. (Samozrejme je sem davejte, je to k srovnani, i kdyz jsou to nekdy hrusky s jabkama) Jooo tak kazdej den screen s 16-20 obchodama... se SL150 a PT35... to by byla panecku skola. Ze zacatku hlavne pro ty ostatni, jak velmi hezky pise bid ;)

Nepreji samozrejme Ivkemu aby vyzehlil ucet, jen upozornuji ze se to s nejvetsi pravdepodobnosti brzo stane. Vadila ma na tom spis ta nasledna reakce. Pomer vzorecku (prusvih*nevedomost*diletanstvi*nezodpovednost)/(reakce na odpoved) mi neprisel adekvatni k situaci.

Nezapominej stale na zasadni vec : Ty jsi tam zustal viset z duvodu ze jsi si neuvedomil ze je svatek a trhy se zaviraji driv. Nepredpokladam ze kdybys to vedel, tak ze to udelas. Ivke to udelal zcela vedome a chtel to udelat (aspon to na mne tak pusobi), a zrejme doted ani netusi, jaky si eventuelne muze privodit problemy.

OT : Mne tak focus navnadil s tou sjezdovkou, ze sem chtel jet dnes lyzovat. Ale mam na aute asi 25 cm snehu + 10 cm ledu. (Nechal jsem zene gentlemansky misto v garazi a ted to mam) ;) Celou noc tu na ten snih prselo, tak jsem nejel nikam. Uzasny.

Odesláno

Uceny z nebe nespadl. Jak uz je zde psano, dulezite je chyby pravidelne neopakovat a nebo nastavit cely proces tak, abych byl NUCEN chyby neopakovat. Napriklad pokud mam problem s preobchodovanim, tak se dohodnu s brokerem na max. denni ztrate a muzu se soustredit na dalsi ukoly s vedomim, ze denne ztratim treba pri nedodrzeni planu jasne definovanou castku. Dale muzu casove ohranicit seanci s vedomim ze po 17.oo vypnu PC a uz nebudu obchodovat atd. Moznosti je opravdu hodne, chce to jen trochu popremyslet jak to udelat aby to fungovalo. Vse je o zvyku a hlavne o tom jak rychle si dany zvyk vypestujeme a nez se tak stane proc se trochu nejistit.

Pokud mate kdokoliv stale v tradingu potize a nebojite se je zverejnit, klidne je zde popiste. Pomuze to jak vam tak i dalsim traderum /i zkusenejsim/ hodne kupredu. Muzeme se pokusit najit reseni na konkretni situace a zaroven zde muze probehnou brainstorming ktery jiste posune veci spravnym smerem. Lide casto rychle zapominaji na sve zacatky a neni vubec spatne nektere veci osvezit. Je zde na foru hodne traderu kteri jiz maji hodne za sebou a urcite radi daji svuj nazor na dane situace.

at se dari a opatrne na sjezdovkach - mrzne to .... :)

focus

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...