Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak ja dneska SL, pekne sem si vynadal, pred obchodem sem vubec nechtel jit do longu a rikal si ze nepudu, ze by short byl realnejsi, nez jit proti High, s 400 PT, ale nakonec 36 momentum me strhlo k tomu byl naprosto platny signal tak me trochu emoce strhly vesel sem a za 30 s sem odesel :) nejspis mi vyzobl sl Rob99 :) ne ,velikanske pouceni sem si dneska odnesl za 120 usd, pripomina mi to chovani jako bylo kolem 600 furt nic nic kazdy se bal to prekrocit po 3 dnech atakovani high to spadlo pak zas vyjelo a takove histericke. uvidime co do budoucna zda budem porad nervozni a nebo to pospadne a bude prostor pro pohyby. a nebo to preleti high na cos moc nevzasim,tot moje dojmy, jak to vidi ostatni?

diky

Radek

Odesláno

Pavel K., yax:

me na ropu filtr taky nepustil, s temi paralelnimi vstupy by to mohlo jit, jak jsem to zkousel, dva dny v tydnu je vyhlasovani (ST-CL, ČT-NG vetsinou) a pak sooner or later jeden odpadne kvuli range, kdyz se to sejde, tak je to strilecka, ale z grafu se to da, z DOMu nic moc... ;)
btw: mate nejak automatizovany pocitani range v 15:01 zda jit nebo nejit, zatim mi stacil chart calculator ze Sierry?

Diky,

H.

Odesláno

Zdravim, tak ja jsem se rozhodl na nejakou dobu byt mimo trhy... je to ted na me dost narocne a taky nejak prestavam verit systemu... takze si vemu nejaky cas na rozhodnuti co dal nechci zbytecne moc obchodovat aby me to uplne vysalo...
Vsechno prehodnotim a uvidim co dal...

Taky dodelavam urcity system ktery zohlednuje trend nebo chop a celkove vic vnima trhy takze jestli nakonec pujdu live s timto tak kdyztak reknu.. Zatim at se dari :)

Odesláno

roman06:
Ja taky. Svuj mechanicky system na NQ jedu sim, a jsem za to rad, protoze by padaly ztraty.
Navic jedu paper na YM a TF takovou diskrecni vec s vlajkami a S/R a vetsinou me to bud na tick vykopne, nebo na tick nevezme PT. Tech flustrujicich veci v tradingu je ted na me moc, takze si davam pauzu i s paperem.

Odesláno

Dnes jsem zkusil nejdříve koupit jeden kontrakt v pre-marketu - ve 12:00 za 633, SL150, předpoklad že otevírat se bude na 635. Vyšlo to a k tomu přibylo ještě 250 USD než jsem to na 637,50 opustil :)

Následně po sešupu jsem kupoval na 632,20 a dost mě vyděsil tn další pokles, ale ustál jsem to ( tak hluboko to snad nemohlo zůstat ) ale pro jistotu jsem vystupoval na 633,10 protože jsem musel pryč od PC.

K tomu mám jeden dotaz - zabýval se někdo vstupováním v pre-marketu v době cca 11:00 - 13:30 pokud je dosaženo výrazné LOW s tím, že potom je vysoká pravděpodobnost, že do otevření v 15:30 to vystoupá na nějaký otevírací průměr? Jaká je pravděpodobnost profitu a jaké jsou rizika ? V tomto období samozřejmě paterny nefungují, protože se realizují jen kusové obchody.

IVKE

Odesláno

sd77
Ahoj, klidně mi tykej
Já vstupuji na 1min.Trend sleduji na 5 min. a i na 1Hod. Na NQ signál v 15,36 short a ES v 15,43 long, které se ovšem přetočilo během chvilky do ztráty 1 bod.

Odesláno

Zdravím Ivke,

TF je v pre-marketu asi nepoužitelný.Je tam někdy docela velký rozdíl bid/ask,volume velmi slabé,a tvoří se i takové malé gapy,které mohou být velmi nepříjemné,ale asi největší problém jsou nějaké reporty či zprávy,to můžou být slipy i v řádu bodů.Live jsem ale před 15,30 nikdy TF neobchodoval.

borax

Odesláno

Zaujimave ze viacero ludi sa rozhodlo v januari ostat mimo trhy a pracovat na systemoch. Ja budem pokracovat vylucne v doobednom obchodovani bondov na eurexe a poobede budem trhy iba sledovat. Napriek celkom dobrym vysledkom som nemal dobry pocit z toho co robim. Moj system na TF zacal byt prilis prekombinovany a zistil som ze nestoji na robustnom edge.

Mam ale zopar napadov na ktorych budem v januari pracovat a dotiahnem do funkcnych OS.

Prva vec je uvodna aktivita na trhu kukurice o 16:30.

Druha vec je klasicke trendove obchodovanie na trhu ktory velke trendy robi- CL. Oslovila ma jednoduchost aku v tomto vlakne prezentuje trader MNovak. Pockat si na trend, pockat si na korekciu, pockat si na otocenie do trendu - naskocit. Tento pristup je velmi robustny.

Zatial rozmyslam nad TF3min a identifikaciou trendu pomocou dvoch MA ktore musia mat rovnaky sklon. Problem nastava s korekciou. Uvazujem nad vstupnym signalom reversal bar do smeru trendu. Ale zda sa mi, ze castokrat dany reversal bar rovno prerazi korekciu ak je mala a ak ma nasledovat vacsia korekcia stava sa ze takto zase vstupim priskoro. Filtrovat vstupy nutnostou korekcie k nejakemu MA sa mi nezda dobre lebo zase odstranim vela obchodov v silnom trende.
Takze zatial rozmyslam a budem vdacny za kazdy impulz od traderov ktori tymto stylom obchoduju a ostatnych ktorych horeuvedene myslienky zaujali.

Odesláno

2 roman06 :

Cetl jsem v reakci na clanek o breakoutech tvoji historii a rozpolozeni. Jestli k tomu muzu mit par poznamek...

Prvne trochu ze siroka...
Take jsem si prosel podobnym stadiem, kdy jsem mel pocit ze nic nefunguje, at delas co delas. Venujes tradingu spoustu casu, usili a vysledek se nakonec jaksi nedostavuje. Byl jsem take unaven, vycerpan,venovat se praci, rodine, po nocich studovat trading a casto bez viditelneho efektu. Take jsem si kladl otazky jak vlastne dal, kdyz uz jsem vlastne zkusil vsechno. Jakym smerem se dat aby se veci zacali zlepsovat. V techto momentech jsem se vzdy na par dni vratil uplne na zacatek. Zacal jsem cist o lidech kteri to dokazali, dival se na pekne filmy o peknych vecech, sledoval cestopisy, snazil jsem se uvedomit proc to vsechno delam, pro koho, jak chci dal zit a proc. Dnes uz vim ze se tomu rika "mit cil". Bez cile neni cesty, neni smer... a znovu jsem se opatrne otacel zpet ke vstupu do tohoto mlynku na maso, s novymi silami a jeste vetsim presvedcenim a odhodlanim to dokazat. Zni to mozna jako klise, ale je to pravda. Preji ti tedy, aby jsi take nacerpal svoji novou energii, ktera ti umozni pokracovat.

Technicky :
Take souhlasim s nazorem, ze zacatecnik je nucen projit vicero systemu a dostat do sebe kvantum informaci. Nejde si vybrat "neco" a bez dalsich informaci to "prohlasit" za vysledek. Ono to tak trochu souvisi i s tou tvou tri mesicni mechanikou. Samozrejme nevim jak jsi postupoval, ale casto to byva tak, ze kdyz nekomu neco nefunguje, nebo aspon nefunguje podle jeho (nadsazenych) predstav, a nekdo prezentuje svuj system nebo jeho zaklady, tak se pak takovy clovek upne k tomuto systemu. (Kdyz to funguje jemu, musi to fungovat i mne) A opet - bez dalsich souvislosti zacne obchodovat neco, co nema nakoukane, natestovane, vypilovane apod. (Jak rikam - ilustracni priklad) Kratka odbocka - po prestehovani Russelu je vol 2000 strasne moc, a FinWin je pro zacatecnika dost tezky system i k nastudovani (v puvodni podobe myslim, tedy s internals... ne jen CCI 14/50), natoz k obchodovani. Ja jsem svuj system stavel 1+2 roky. Rok jsem studoval vse co jsem si myslel ze je dulezite (a co jsem mel k dispozici), rok jsem system vymyslel a rok jsem ho zkusebne obchodoval (vse +/-) . Ale nebylo to tak ze jsem si rekl jak to bude a z jedne vody nacisto postavil system. Postavil jsem si asi 8 (dnes uz vim ze i ty byly funkcni) z meho pohledu nefunkcnich systemu, nez jsem se dobral vysledku dnesniho. Z toho pohledu je v podstate uplne jedno jaky si postavis system. Pokud ma logiku, da se postavit s cimkoli. Dve az tri EMA, PA s DT,DB, CCI s TrendLine, RSI a divergence... v podstate cokoli vezmes, vzdy z toho vytvoris profitabilni system. To nejtezsi a nejdulezitejsi na tom celem je verit sam v sebe, jit za tim a delat veci spravne. Je to nekdy strasne tezke, ale jde to (alespon co jsem tak zjistil u sebe)

Takze jeste jednou hodne stesti do dalsi prace (tu)

Libor

Odesláno

Robe diky moc za komentar... V podstate jsem si vedom kudy cesta vede a taky vim ze je to na delsi dobu .. zezacatku jsem si myslel ze hned zacnu vydelavat.. a ted jsem rad ze jsem cca na nule a to je urcite posunuti.. a vim ze klidne jeste rok muzu byt kolem nuly ...

K tomu systemu je to tak jak rikas postavit si neco co ma urcity smysl.. Ta moje mechanika funguje neni to ze bych chytal stoplosy a kvuli tomu to prestal.. jenom si cim dal vic uvedomuju ze je to system bez urciteho edge a proto radsi toho necham nez me to polozi psychicky... Jinak motivace mam urcite dost hodne ctu knizek typu kyiosaki a podobni takze s cilema nemam problem... Jenom se stavim k obchodovani s co nejvetsi opatrnosti a abych "prezil" nez zacnu vydelavat...

Jinak toto vlakno me dodava hodne podpory a energie takze diky vsem :)

Odesláno

MNovak:
díky moc za odpověď :) někde o pár stránek dál jsi psal, že není vůbec špatné buď obchodovat např.2 trhy nebo 1 s různými strategiemi. Docela jsem se do tvého způsobu obchodování zakoukala během prosince a musím říct, že mi vyhovuje, uvádí mě do klidu. 1.systém ponechám (je na principu průrazu swingu) a má málo vstupů (cca 10-12 měsíčně) a doplním ho o 2. systém čistě trendový vstup v protipohybu. Myslím, že se mi to bude obchodovat velice dobře, protože budu v klidu a pohodě, nechávám vždy jen 1 vstup denně, takže i kdyby se systémy potkaly, tak budu mít max.2 vstupy za den. Jsem opravdu zvědavá na výsledky, protože tak dobře se mi vlastně ještě neobchodovalo. Díky !

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...