Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, muj posledni obchod byl na YMku 8.12.2009 :(. Od te doby me muj system nepustil do obchodu. V pondeli jsem vahal, tam byla situace hodne nejasna, plno "nadrzenych" obchodniku po Vanocich, hodne ocekavani ve vzduchu. Nakonec me system taky nepustil. Od ty doby co obchoduju multi-kontrakty, tak jsem jeste o mnoho opatrnejsi a disciplinovanejsi co se tyce vybirani si dnu, kdy budu obchodovat a kdy ne. Obchoduju jako vetsina lidi prvni pohyb po otevreni (pokud je v trhu silny momentum), na zbytek uz sem v podstate rezignoval. Obchoduju opravdu jen pokud sou zajimavy rozpeti v pre-marketu. Pokud ne, tak z vetsi pravdepodobnosti ani v prubehu dne nebudou zadny, az mozna s reportem,ale na to uz sou zase jiny strategie. Jinak v prumeru ted delam tak okolo 6-8 obchodu za mesic na YMku. Chystam jeste DAX po ranu, taky pouze dny se silnym momentem s prumerem okolo 8 obchodu mesicne. Dohromady s YMkem je to okolo 16 obchodu mesicne a to je tak uplne akorat (tu).

Mejte se.

Petr

Odesláno

Pravda, pekny dvousetdolarovy CG... zatim to na nejaky super pohyby nevypada. Jen scalp. Jak by rekl klasik... je to běs, je to běs, je to běs ;) Ale tak long by se snad casem dnes jeste rozjet mohl. Uvidime. I kdyz... vcera to s tim longem taky nedopadlo...

Odesláno

to PavelK,

omlouvám se, ale tvého dotazu jsem si všimnul až nyní.
Systém je velice jednoduchý. Podstata je v momentu, to znamená, že hledám situaci kdy je trh relativně vyčerpá. Zjednodušeně, pokud je low např 603, další low 602 a následně např 602.4, vstupuji long. To je samozřejmě základ ke kterému jsem přidal další pravidla. Další podmínky pro vstup si už celkem jednoduše dokáže každý doplnit podle vlastních priorit. Podotýkám, že tento systém obchoduji na TF 5min, max do 16.30 hod.
Co se týká výstupu na uzavárací ceně dne, tak to rozhodně neni nic pro začátečníka a tak 99% traderů by si na tomto výstupu v základní podobě vylámala zuby. Ono totiž spadnou např z 1000$ na SL neni zrovna moc sexy. Osobně mi to ale vyhovuje a mum říct, že dlouhodobě funguje velice dobře.
Jinak SL 170$, DD 1500$, profit faktor 3, RRR 5, úspěšnost 40%, prům zisk na obchod 220, prům. 11 obchodů/měsíc. Hodnoty jsou cca. Přesně si nepamatuji.
Nebyl by problém nastavit parametry tak, aby byl DD pod 1k. Myslím, ale, že to nemá význam. DD je naprosto přirozený a 1,5k je vzhledem k systému v pohodě. Ono bez ztrát ty zisky moc nejdou. :)
Letos na TF zatím jeden ziskový obchod 4.1.

S pozdravem Richard

Odesláno

to danek,
líbí se mi Váš jednoduchý systém. Chtěl bych poprosit ,jestli byste zde nedal pro inspiraci screeny několika vítězných obchodů. Slibuji , že Vás nebudu obtěžovat s podrobnosti vaše obchodního plánu. Ono ze screenů člověk hodně pochopí a backtest si stejně musí udělat člověk sám. Předem děkuji .
At se daří Petr

Odesláno

to Rob99:

diky za reakci, mam RRR 2,84 a win% lehce nad 40% (pri BE lehce nad 50%),
mel jsem i RRR 6,49 s celkove vetsim ziskem za rok, ale DD 13 obchodu v rade
coz me privedlo k myslence poslechnout co se tady na fin. stale pise a stabilizovat distrubici zisku.
(nicmene to vse jen v krokovanem BTestu rok 2009)

tradu zdar!

Odesláno

danek,
dekuju moc za odpoved. Tvuj system vypada vazne dobre a je to presne to, co se ted snazim najit na TF. Priznavam, ze timhle zpusobem jsem se vstupy najit nepokousel. Zkusim si projet na graf aspon rok zpet a uvidim, jestli me neco napadne. Jestli muzu jeste jeden dotaz, urcujes nejakym zpusobem trend, do ktereho potom vstupujes? Nebo to neberes v uvahu?

Odesláno

to petrvrana,
jak budu mít chvilku, tak pár posledních obchodů sem hodím

to PavelK,
ano, určení trendu patří k jedné z podmínek. Tím spíš, že 5min je nízký timeframe a bylo by zbytečně moc ztrátových obchodů. Jinak funguje v podstatě na jakémkoli TF i trhu.

Jinak outside, inside bary, proražení první svíce po open, proražení určitého range, první korekce, odražení a proražení H a L... to všechno jsou věci, na kterých se dají postavit funkční strategie. Bohužel většina traderů i když má před nosem něco funkčního, tak různými úpravami a přizpůsobením na hist. data to posunou někam, kde to potom v reálu nefunguje.

S pozdravem Richard

Odesláno

Tak dneska asi TF obchodoval málokdo? Já jsem vstoupil do longu v 15:32 za 636,8. Pohyb tam celkem byl, dvakrát mi to skoro došlo až na BE, dlouho se to houpalo v mírném plusu, přežil jsem celkem v pohodě i report v 16:00. Nikam to ale později už nevedlo a proto jsem měl asi posunout SL na BE - nejpozději v 18:00. To jsem ale neudělal (v OP jsem tuto situaci ještě neřešil) a proto mám dnes SL.
Ať se daří

Odesláno

Zdravím, dnes první letošní obchod na FDAX. Před vstupem ideální situace, všechny 3 průměry ve shodě a jasný vstupní swing. Výstup podle pravidel na TSL. Láďa

12059

Odesláno

Dnes hezky short na DAXU za STOP na 611.5 a vystupem na BE. Trh v jasnem down trendu a kdo obchoduje prvni pruraz swingu tak asi musel obchodovat neco podobneho. Svice se uz pred otevrenim seance vykreslovaly velmi soumerne.

Uvidime co odpoledni seance, vcera to byla opet slabota, tak snad muzeme ocekavat nejake oziveni v zaveru tydne.

focus

Odesláno

Ahoj, ja jsem daval prikaz na short na 6009, ale nez jsem tam prikaz dal, trh to projel a uz se nevratil. Ale na PT to opet nedojelo, takze bych to dnes mel za BE. Ale prikaz nevyplnen, takze jen teoreticky. Tak snad zitra uz se zadari na PT...
At se dari

Odesláno

Ahoj, tak dneska se dostavil na DAXu konečně ten downtrend:) Vstoupil jsem short 6009 marketem, ale u mě k posunutí SL nedošlo. Jsem rád, že jsem podle OP nakonec vydržel ručně na BE neposouvat, i když mně svrběly ruce. PT zasažen v 9:45 :) Ať se daří

12062

Odesláno

gemzic: Já zatím jedu u IB na ten vysoký margin. Koukal jsem na Mirus Futures a podle webu by měli chtít jenom 500? To se mi nějak nezdá. Taky by mě tato rada do budoucna zajímala pokud budu někdy chtít přidávat kontrakty.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...