Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

lordberry ty vysledky vypadaji nejak az moc dobre... nevim co k tomu rict mozna jen ze je mensi vzorek dat ale jinak vysledky pekne.. treba ti nekdo k tomu neco rekne..

Jinak ja jsem pres svatky taky pracoval na ruznych napadech a plno veci by slo zmenit jenze chci vydrzet obchodovat delsi dobu podle jednoho systemu takze nemenim nic zatim... a dneska uz live

Tak at se vsem dari v novem roce :)

Odesláno

to Pepe2000:
když si nainstaluješ demo NinjaTradera (např.od AMP futures) tak získáš zdarma přístup k tickové historii mnoha trhů včetně TF (cca 1 rok dozadu) a můžeš exportovat, exportovat a exportovat :-)

Odesláno

roman06: je to pomalý systém, ale trpělivostí si to vysedí. Tady dávám, jak to vypadá bez těch posunů. Profity jsou menší trošku, ale procenta jinde... Uvidím, jak to půjde v reálu, ale docela tomu věřím. Jedu to úsečku po úsečce a nasledovaný to taky celkem mám... Akorát je o nervy, že budu klidně týden bez obchodu...

12026

12027

Odesláno

to lordberry,

výsledky vypadají zajímavě, ale dovolím si přidat svůj pohled na věc. Celkově si v testu povedl cca 120 obchodů (Podle mne na množství použitých prom. žalostně málo) . Testoval jsi 5 paternů a nastavoval SL, PT a dva posuny BE. Navíc používáš CCI, EMA, víc TF včetně alternativního....

Osobně tomu nevěřím a sám bych určitě neobchodoval, ale kdo ví.

S pozdravem Richard

Odesláno

Lado, na rope se sejdeme. ;) NQ jeste obchodovat take nebudu. Pockam, jak se trh uvede.. Jinak system jeste rozhodne neodsuzuju.

Majkll, mas pravdu, obchodu je to malo, je to cely rok 2009. Urcite bych to ale zkoukl dal, pokud bych se to rozhodl obchodovat.

Odesláno

danek:
Jasný, vrozek je malý.. jenže je za posledních 12 měsících. Když udělám backtest roku 2008, tak jak moc si pomůžu, když se trh choval úplně jinak? Kdybych bral každý signál bez filtrů, tak těch obchodů na RB15 nebude víc jak 2x tolik...
Jaký velký vzorek dat používáš pro svůj backtest?

Díky za reakci a odpověď

Odesláno

to lordberry,

ještě se vrátím ke svému hodnocení. Ono napasovat SL, PT a různé posuny na historická data ja velice jednoduché. Zkus to, ale trochu jinak. Vezmi jednoduchou věc, co tě napadne a otestuj ji způsobem vstup do trhu s výstupem na MOC. Tím zjistíš, jestli má vůbec smysl se tím dál zabývat. Pokud zjistíš, že ano, tak přidej SL (eventuelně PT) a hotovo. Sám používám na TF strategii založenou jen na cenové formaci, jednom vstupu denně a výstupu na SL, nebo při zavírací hodině. A musím říct, že je to velice účinné a navíc časově nenáročné.

S pozdravem Richard

Odesláno

čím větší vzorek dat, tím vyšší pravděpodobnost, že zjistíš chování systému v různých fázích. Já osobně podle množství obchodů a podle složitosti strategie, ale 2 roky beru jako úplné minimum.
Ptal jsi se, ale na náš názor, tak tady ho máš. :) Zbytek je ale na tobě, ty systém budeš obchodovat.

Odesláno

danek:
díky! Určitě na tom ještě hodně zapracuju. Každopádně otestuju komplet 2008 a zřejmě přidám i 2007. Já se snažím vytvořit systém s max jedním vstupem za den, radši míň..
Ať se daří!

Odesláno

danek,
byl bys prosimte tak hodny a napsal alespon obecne o tvem systemu? Vystupy na MOC se mi zdaji take jako velice ucinne, ale asi na to neumim postavit system. Pokud uz to je plusove, tak to ma az moc velky DD. Diky.

Lado, tak jsme se nepotkali. Predpokladam, ze jsi take nevstupoval.. Pred treti byl pohyb velky dost.
Jo, tak uz jsem si to precetl, ze ne.. :)

Odesláno

lordberry:

vstup na korekci ve smeru trendu bude fungovat vzdycky (bez ohledu jaky pattern FinWinu to zrovna bude) pokud budou trhy aspon obcas trendovat a TF kazdy mesic aspon par trendovych dni ma.
A delsi historie ti stejne moc nepomuze, protoze pokud mas fixni nastaveni MM, tak to proste musis prizpusobovat aktualni volatilite. Takze PT 5 bodu by nebyl nic moc na podzim 2008 a naopak na jare 2007 by to byl az moc velky PT.

Osobne bych se nejvic bal toho posunu na BE, tam bude nejvetsi uskali systemu. Hlavne abys zvladnul zustat v klidu, kdyz zrovna budes prodelavat nejaky vetsi drawdown (mimochodem ten tvuj drawdown v backtestu je dost nizky) a pak prijdou za sebou treba 2 obchody, ktere te nechaji na zakladnim BE+1 a pak trh vesele pojede k PT. Tam se potom bude lamat chleba, jestli vydrzis nebo zacnes blaznit.

Lada

Odesláno

Láďo,
právě, FinWin je založený na té korekci, takže když to trenduje, tak PT bude. Kvůli silnému trendu (abych ho identifikoval) mám ten 30 minutový timeframe. Ale radši ještě zkusím udělat aspoň ten jeden rok. Myslím, že po něm mi to ukáže, že posun na +11 je moc brzy. To je právě věc, které se nejvíce bojím, že mi bude brát profity a vzorek dat mám zatím malý, abych pořádně posoudil..
Už jsem ale objednal historii Russellu na 5 let zpátky, tak budu mít na večery o zábavu postaráno.. Ten rok 08 udělám ještě tento týden ať mám z čeho pořádně vycházet

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...