Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To focus:
Plany mam take (mesicni), tydenni jsem si nedaval, prece jen to v backu a paperu obcas kolisalo.

Ponevadz jedu mechaniku (a myslim dost disciplinovane), nemam za prosinec ani jeden obchod mimo OP (snad jednou jsem vstoupil trochu dele). Na to co popisujes, tj. neco jako revenge trading jsem se pripravil a dodrzel jsem to. Tim, ze to je mechanika tak to pomaha.

1,5 roku backtestu, tri mesice paperu, ctyri live a do prosince vse slapalo jako hodinky.
Bohuzel v prosinci, kdyz jsem byl jiz na vice kontraktech, slo to razem dolu, ubiral jsem kontrakty presne dle OP, ale i tak se to proste nejak seslo a ja mam 13 ztrat, jeden PT a jeden BE.

Vzpominam ze jsi nekde uvadel, ze sis s pos.sizingem uzil svoje, kdyz jsi mel 16 ziskovych za sebou a pak se to obratilo a mel jsem to na pameti. Takze jsem pridaval kontrakty pouze vzdy na zacatku mesice. Ubiral jsem je ale kdykoli (dle pravidla 2%).
Prumerny mesicni zisk na kontrakt (vse do listopadu) 1200 USD, coz si myslim ze je na NQ slusne.
Nevim co se stalo v prosinci. Kazdopadne se v lednu opet vracim na zacatek. Ale zaboli to - neco ctyri mesice disciplinovane budovat a pak to ztratit behem tri tydnu.
Co se tyce multipozic, tak prave to chci doladit, aby se toto neopakovalo. Tebou zminovanych 500 USD/mes, s tim
nemam problem a stacilo me to. Ale muj system daval vzdy min. 600USD a nemel ztratovy mesic.

DD (respektive pokles uctu) 1000/kon by me v pripade jednoho ci dvou kontraktu tolik nebolel, ale jak jsem psal, do prosince se mi darilo velmi dobre, takze kontraktů bylo trochu vic, vlastne co mesic to kontrakt, v prosinci jsem pridal dokonce dva kontrakty.

(tu)

Odesláno

PS to focus:
Jen me trochu mrzi, ze me to potkalo, ackoli jsem se vyvaroval spousty chyb:

1) obchoduji s penezi, ktere si mohu dovolit ztratit
2) nevstupuji mimo plan
3) aplikuji filtry, atd.
4) 2% risk, RRR 1:2.75
5) poctivy backtest a papertrade
6) atd...

Nerad to pisu, nebot nesnasim, kdyz to nekdo rika, ale asi jsem mel proste v prosinci smulu:-)

Odesláno

Mirku:

to je opravdu neprijemne. Mozne reseni je pouziti pro PS program MSA a obchodovat pozice na zaklade fixed risk ktery si navolis podle sve potreby. Vzdy kdyz se dostanes s uctem pod MA, tak se Ti pokrati pozice o 1/2 a pokud se dostanes nad MA tak opet obchodujes plne pozice. Dalsi moznost je oddeleni casti penez a otevrit ssystem treba pro pozicni obchodovani. Ale tohle vsechno jiste znas. Jinak zisk 1500us na NQ je velice slusny vysledek.

focus

Odesláno

Mirku me to prijde ze to vsechno rikate kvuli moc velkemu ocekavani tech 1200 na kontrakt... Ja jsem vzdycky testoval abych mel tak 1000 na TFku a to me stacilo, ale potom kdyz jsem paperoval a jel live tak se me to vubec nedarilo plnit (mel jsem spatny system) a byl jsem z toho hrozne spatny... tak jednoho jsem se nastval a sedl si a napsal podrobny plan co kdyz budu met 700 na mesic a takovy krizovy co kdyz 500 na mesic... no a vysly me pak uplne krasne vyhlidky do budoucna ono aj s 500 za mesic se da hodne dobre za 2-3 roky vydelavat....

Dnes jsem ve fazi kdy ani nepocitam jestli to bude 500 nebo 1000 ale uplne me staci byt neco v plus i na nule. Hlavni muj cil je byt alespon 4 mesice po sobe v zisku potom analyzovat celkove obchody kolik muzu ocekavat a kdyz me vyjde prumerne treba ze jsem mel 800 na kontrakt tak si vytvorim plan na 500 usd mesicne a ten budu uz dodrzovat...

Zatim je to vsechno teoreticky takze uvidim jak to pujde... a tobe bych poradil at si to vsechno projdes a zbytecne neopoustis strategii ktera funguje... je pravda ze prosinec byl hodne spatny mesic ( i kdyz jsem skoncil v plusu :) ) at se dari

Odesláno

To focus:
Diky za radu, na MSA se podivam, ale blizke mesice ho bohuzel nebudu potrebovat...

To roman:
"ale uplne me staci byt neco v plus i na nule"
Me taky, kdyby skoncil prosinec na nule, jsem v pohode, ale dostat se s relativne spoustou kontraktů na -1000/kon je jina kava:-)

Odesláno

Mirku, je to skoda. Pro me byl prosinec take slaby. Na obou systemech jsem v mensim minusu, ale nic, co by se nedalo snest. Docela by me zajimal max. mozny DD v backtestu a v prubehu live obchodovani. 1000/kontrakt na NQ mi prijde opravdu hodne.. Nezlob se na me, ale 13 ztrat, 1 pt a 1 be mi prijde uz trochu jako hope mode. Ale neznam parametry tveho systemu.

Odesláno

Pavel K:
Priznam se, ze nevim, proc hope mode...Jedu mechaniku a ubiram kontrakty dle planu.
13 ztrat zni (a je) hodne, ale kdyz mezi ne das jeden PT, jeden BE, dve situace, kdyz chybelo k PT 2 ticky a dva nedokonale vykreslene vstupy (ziskove), ktere jsem nevzal, neni to zas tak hrozne.
Samozrejme mam statistiku obsahuji max.recover, max.ztrata v tydnu atd. ale proste se to nejak seslo a vsechny rekordy z backtestu byly prekonany.
Ale je zase k systemu fer napsat, ze mel v backu max. DD 500, ktery jsem mel jen jednou v rijnu, jinak max. dva ztratove obchody v rade, nikdy ne vice. Ctyri mesice se mu live darilo nadprumerne, takze nebyl duvod v prosinci nepridat kontrakty.
Kdybych byval dosahl tech dvou PT, ktere jsem minul a vzal ty dva nedokonale vykreslene vstupy, byl bych jen - 300/kon, coz je v pohode. Ale to jsou jen kdyby.
Nezavrhuju svuj system, jen zkratka budu muset od Noveho roku zacit znovu s jednim dvema kontrakty...

Odesláno

Mirku,

ber to jako zkusenost a to hodne cenou, vim ze je to klise to rikat, ale co ti taky zbyde, me osobne pripada ze v backu sem mel DD 500 a ted je 1000 je hodne relativni, co kdyz back byl delan na datech a trhu ktery se hybal uplne odlisne jak ted, proc zrovna data za rok backu sou vypovidajici co ma prijit v live, zkratka byla hloupost z 1 lotu navysovat nejak hybridne nahoru a jit do velkych uspechanych risku, mirku ale system bych uplne nezahazoval, ted je opravdu chabe obdobi na burze prosinec, ale musis brat v kontextu,nejspis je to ze na tvuj PT ted trh by musel udelat 3xdenni range aby dojel obrazne receno, je to jen mesic a mesic muze byt stratovy,spis bych tipl ze zlihal MM ktery byl moc agresivni, chce to byt porad co nejvic opatrny , verim ze takovou lekci jakou si dostal si prochazi uplna spousta traderu a je to nutny krok ke zjisteni slabiny nebo chyby. tak se tim inspiruj vem zkusenost a pod zase dal, budes uz zase moudrejsi v tradingu.

Odesláno

Mrkněte na denní graf S&P a prakticky od 10/11 až do dneška jde v chopu. Takže ty dolárky se budou jen těžko sbírat. Naopak DAX občas zatrenduje a to je pak poznat na velikosti účtu. Proto je lepší než dva kontrakty na jendnom trhu obchodovat jeden kontrakt na dvou trzích.
Kvalitní MM si uděláme jedině tak, že po zvýšení kontraktů nejprve nechtěně vymažeme část zisků a potom si to vše uvědomíme a všechno nastavíme tak jak má být. Takže zase se učíme ze svých ztrát. I když ted už jsme na tom lépe, protože víme jak se dostat opět nahoru. Já jsem na MM pracoval pěkně dlouhou dobu a stále pátrám zda se dá něco ještě zefektivnit. Pokud už je ,ale obchodování celkem dost vybalancované pak ten prostor k v ětší efektivitě je už dost malý.

Odesláno

Mnovak taky to tak vidim ze lepsi dva trhy po jednom kontraktu kazdy trh je jiny .... Jinak Mirku to je presne ta analyza obchodu zjistite ze dvakrat jste byl tick od PT a podobne takze jeste neni proc plasit ... hlavni je ze tady napisete co vas trapi a resi se to tu.. uz kvuli vsem je to dobre protoze vetsina lidi stejne zacina a kdyz nezacina tak se stejne muze co priucit ....

Odesláno

Mirku,

jestli muzu take s troskou do mlyna, tak me to prijde jako spatne nastaveny MM. Jak psal MNovak pred par mesici, ze clovek upresnuje MM, az po techto nenadalych propadech. Take popisoval, jak krati kontrakty, kdyz klesa ucet, on to mel podle procent, ja jsem si to upravil, ze jakmile se dostanu na uroven drawdownu z backtestu, tak kratim na 1 kontrakt. 2% jsou 2%, ale kdyz aktualni mesic zacne ujizdet takhle brutalne mimo backtest, tak je potreba razantne snizit. Drawdown 1000 je uz hodne i treba na TF.
Ale uvidim, co budu rikat ja, az to prijde na me, ja byl zatim v prosinci -180 na kontrakt a v backtestu je max. -416, takze tam jeste prostor pro dalsi pokles je.

A jenom muzu doporucit tu diverzifikaci, mne 1 kontrakt na rope pokryl ztratu 4 kontraktu na NQ a skoncil jsem tesne nad nulou. A samostatna kategorie jsou opce, ja obchoduji pouze velmi jednoduchou nesmerovou strategii Iron Condor a ta mi prijde jako stroj na penize, zvlast v poslednim pulroce, kdy se indexy moc nehybou, a kdy jsem to zrovna zacal obchodovat zive.

Tak hodne zdaru v novem roce.

Lada

Odesláno

Ahoj, zdravím Vás všechny. V prosinci se mi bohužel taky příliš nedařilo, končím rok malou ztrátou. Částečně za to může můj příliš agresivní přístup, částečně období bez výraznějších trendů. Pro systém trendového obchodování nebyl prosinec moc dobrým obdobím. Každopádně je pro mě toto krátké období live tradingu silným impulsem k dalšímu zlepšování, především pak vlastní disciplíny a dalších psychologických věcí. Dočetl jsem konečně Trading in the zone. Super kniha, škoda že není v češtině.
Obchodování 2 trhů je myslím dobrá cesta ( můj účet ho ale zatím nedovoluje), benedikt.ben takhle nějak jede FESX a YM. Bene, jak se tobě dařilo v posledních týdnech?

JÁ PŘEJI VÁM VŠEM PARÁDNÍ VÁNOCE, DOBRÝ PLÁN NA PŘÍŠTÍ ROK A JEHO 100% SPLNĚNÍ :-).

Mějte se, ahoj, Petr.

Odesláno

Dnej jsem viděl na Dax celkově long. Po 9 trh začal klesat, což jsem bral jako vyplnění gapu. Pak pokračoval long do kterého jsem vklouzl v 9:42 na 5991,5 a SL byl 3 body. Bohužel trh se zastavil a pokračoval chopem. Zde by se dalo s malým ziskem vystoupit. Já ,ale nevystupuji a čekám, vhledem k malému SL. Nakonec jsem byl vyhozen v 9:59 na 5988. Takže se slipem celkově -3,5b.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...