Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

xanathar: vcera to byl slusny setup a volume bylo ok, tak jsem to taky bral, timto jsem pusobeni na NQ uzavrel na -10$ (bez komisi)... ;)
Pavel K.: koukal jsem na QMko a tam prosinec neco vydelal, rozdil je asi v tom 2. vstupu, ktery planujes od ledna...

Zdravim,

H.

Odesláno

Ahoj,
ja vcera take obchodoval, bohuzel jako ostatni, take SL. Dnes je to uz s volume jeste slabsi nez vcera, ale take obchoduji. Vstupoval jsem 2 nad focusem 5957,5, ale nikam jsem neposouval (držim se plánu a je to buď a nebo), už to vypadalo nadějně, ale teď už je to horší. Z profitu +300 už jsem teď momentálně -100, tak jsem zvědav jak to skončí... Tipuju, že zase na SL (td)

Odesláno

Zdravím vás, ja bežím live len 2 mesiace TF, ale zatiaľ sa len učím.. Viete mi povedať, ktoré trhy (okrem ES)je dobré sledovať, aby som videl celkovú náladu? (mám na mysli Tomášovu radu z jeho "Třicatero"). pripájam aj svoj screen - osvedčil sa mi vstup po prerazení high dňa, príp. high premarketu.. Chytil som 1,4b

11967

Odesláno

Tak opravdu to byl nakonec SL :(
Takze jako darek k vanocum mam od trhu 2xSL, ktere me dostaly za prosinec do minusu.. No zitra a ani mezi svatky obchodovat nebudu, takze az po Novem roce.
Tak at se dari a preju vsem krasne svatky.

Odesláno

Ahoj, na DAXU dnes vše ukazovalo long. V 8:55 a 9:02 se ale vytvořila dlohodobá maxima a tím pádem jsem měl trochu obavy, zda to má potenciál dnes ještě vylézt o hodnotu mého PT výš. Podle plánu jsem přece jen dal long 5960 LMT. Sice nakonec pohyb byl, ale v 9:21 mi stejně nestačil SL. Dneska by to na PT opravdu nebylo. Zajímavé je, že všechny trhy jsou v závěru roku dost optimistické, asi se všichni snaží zakončit v černých číslech, aby měli bonusy :) No nevadí, třeba pak zase bude následovat sešup, ze kterého taky něco budeme mít, ne?
Ať se daří!

Odesláno

já dnes vstupoval na 5957,5 a po crossu dalšího high na 5959 jsem přidal dva kontrakty, bohužel o dva ticky mi u nich vymetl pullback SL a pak jsem si vybraným 1.PT a 2. TSL zajistil alespoň mírný plus 92,5 evropskejch. Kdyby nastala větší korekce, hledal bych ještě jeden vstup do longu, ale takto se mi při skomírjícím volume zdála situace nezřetelná.

Odesláno

Ahoj, já na TF dneska bez obchodu. EMY sice hlasily uptrend, ale trh je na několikaměsíčním maximu a tak nevidím potenciál pro plný PT. A taky ten report v 16:00 zvyšoval míru nejistoty. Vůči mechanice jsem si ušetřil SL :)
Ať se všem daří

Odesláno

zdravim tak me se to podarilo nastoupit u dna 15:37 long takze jsem z toho vytriskal 290 kdyz sem dal close pred reportem... ale je to na pejpru...

Jinak ty pohyby jsou hodne zajimave vcera high low pres den asi 400 usd :D

yaxi kdybys nahodou mel tu tvoji tabulku pohybu jak sem davas nekdy tak by to bylo zajimave :) diky

Odesláno

Ja jsem byl long ale pred reportem jsem uzavrel pozice s 50us profitem na kontrakt. I kdyz to stale vypada long dnes uz neobchoduji. Vsadil jsem na nejaky pohyb po otevreni trhu ale ten se nekonal.

focus

Odesláno

Zdravim,
ja jsem si v prosinci zlikvidoval vsechen poctive nakumulovany zisk za posledni ctyri mesice (srpen-listopad), takze prepinam do konce roku na paper.
Ani nevim, zda se v novem roce ke sve mechanice vratim, jeste uvidim.
Mejte se a gratuluji k profitum.

Odesláno

Romane, mam to do konce minuleho tydne. A probehla mensi zmena, presel jsem od 15:30-22:00 k celemu dni, protoze s tim mam mene prace. Excel viz: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/55376/Rozpeti_a_Volume.xls_679.5KB.html Lada

11969

11970

Odesláno

Mirku:

kdysi jsem mel pravidelne nejvetsi ztraty na konci jednotlivych tydnu /v patky/ a v zaveru mesicu. Kdyz jsem toto zkoumal a promyslel podrobneji prisel jsem na jednu vec. Vzdy jsem mel /jako dnes/ sepsany plan jak bych si predstavoval aby rostl muj ucet. Cile byly tydenni, mesicni a rocni. Potiz v takovem planovani je ta, ze jsem byl vzdy ke konci tydne nebo mesice pod tlakem pokazde, kdyz jsem nebyl na planovanych vysledcich a snazil jsem se vse na posledni chvili dohnat a dosahnout alespon trochu prijatelneho vysledku pro danne obdobi. Vysledek je zrejmy - me snazeni skoncilo jeste vetsi ztratou a frustraci. Vse me nutilo delat v zaveru techto period dalsi a dalsi obchody, abych pristi tyden nebo mesim zahajil na planovane hodnote a abych se pravidelne posunoval k vysnenemu fulltime tradingu.
Osobne si myslim ze je to jeden z duvodu proc je patek pro mnohe tradery ztratovy a zaroven vetsinou velice nervozni seance. Jak jsem to vyresil? Musel jsem si uvedomit ze vysledky jednotlivych testovanych mesicu a tydnu nejsou rovnomerne, ale v rocnim prumeru davaji hodnoty ktere jsem naplanoval. Proto jsem se jeste vice zameril na svuj OP s tim ze v patky a na konci mesice jsem striktne bral jenom jeden vstup. Take je mozne naplanovat mesicni profity na nizsi hodnoty nez je treba 2000/mesic, ale s tim ze se musi trader spokojit s pomalejsim rustem uctu a to ne kazdy dokaze tolerovat. Na druhe strane pokud mam mesicni target 500us, je to velice pohodove a trader si take emocne velmi pomuze. Je treba neustale myslet na multipozice. S narustem uctu take rychle rostou pozice. Na zacatku jsou to treba mesice nez zacneme obchodovat druhy kontrakt, ale z 6 kontraktu na 10 se da dostat uz velice rychle.

V zadnem pripade Ti nechci radit, jen jsem si vzpomnel na sve trable kdyz jsem si precetl Tvuj prispevek.

at se dari focus

Odesláno

focus
Podle mého je vhodné pokud zvládáš obchodovat se 2 kontrakty , máš tak ověřený MM a víš, že ti to funguje, povýšit účet o pár tisíc a začít hned se 4 nebo 5 . Zkrátí se tak čas než se dostaneš obchodováním v podstatě ze dna na vyšší počet kontraktů.

Odesláno

MNovak:

me tohle nefungovalo. Navysil jsem ucet u 4 kontraktu a najednou jsem obchodoval 8. Byl to pro me velky skok a hlavne ztraty byly najednou neprijatelne a obrovske. Kdyz jsem si prepocital na CZK ztatu 960us tak jsem to neumel prijmout /serie 3 ztrat byla zdrcujici/. Take me vadilo ze ztracim sve penize a ne vytrejdovane.

Ja jsem zastancem postupneho navysovani uctu a clovek si alespon vse zazije a postupne pridava, jak vse uz psychicky zvlada.

Kazdy jsme ale jiny a jiste muze byt navyseni prostredku take cesta pro nektere tradery, ale me nevyhovovala.

mej se focus

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...