Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ivavot:

Ja jsem mel take nekolik pauz ale musim rict ze me vzdy pomohly. Je to velka prilezitost usporadat si myslenky a v klidu se rozhodnout jak dal. Neni take spatne jen tak pozorovat trhy a sledovat dění bez emoci. Spoustu veci najednou uvidite uplne z jineho uhlu a budete nad vsim premyslet jinak. Pokud mate pri obchodovani strach je to prirozena reakce. Jednoduse omezte vstupy na jeden denne a dohodnete si max. denni ztratu s brokerem uvidite ze to pomuze. Az tohle zvladnete tak si muzete nalozit o neco vic, ale i s jednim vstupem se daji vydelavat zajimave penize. Vse v tradingu potrebuje cas a tahle faze muze trvat nekolik mesicu.

at se dari focus

Odesláno

Chcem sa spýtať skúsenejších, ktorí už zažili "stop running". Dnes došlo na NQ asi 3 minúty pred reportom ku gapu down 10-14 bodov nasledovaný gapom up 6,5 bodu. Keby nebol čas vyhlasovania reportov, tak by som mal pod Open Range zadaný čakací príkaz (stop) - cez ktorý teraz cena preletela gapom. Čo by sa udialo s mojím short príkazom, keby som ho mal v tom čase v trhu? Jedno viem iste - že by som so ziskom neskončil, aj keď trh išiel mojím smerom. Predpokladám, že môj short príkaz by bol exekuovaný niekde v oblasti extrémneho Low a potom by som bol vyhodený na SL po nasledujúcom gape UP so stratou minimálne -6,5 bodu. Sú moje úvahy správne? Viď obrázok

11941

Odesláno

Pavel K.
Na SP mi dobře funguje ATR34. Mám vypozorované rozpětí hodnot a k těm přiřazenu velikost SL. Na DAX dávám SL podle asi 5 svíček. Ty ti ukazují volatilitu v okamžiku nákupu. V longu pod low těchto 5 svíček. Stejně to funguje i na TF a NQ.
Pro názornost mé vstupy na SP : 16:03 short SL-1,25b, 16:38 long PT2,5b, 17:37 short PT 2B

Odesláno

Mať tak tvoje skúsenosti, focus... " ani si neuvedomite ze jste pod vlivem emoci a vase podvedomi si tolik preje udelat vam radost a proto vas nuti do dalsich obchodu." Presne to som dnes urobil, takže 2x SL.... a to som ešte dal jednému SL "dýchať", k....a ! Zajtra ma čaká emergency medical service a v sobotu idem do Čiech na vianočnú besídku. Takže pekný víkend všetkým, disiplínu, disciplínu, disciplínu....a ... a trochu aj tých peňazí :)

Odesláno

abrams focus jenom driv zacal kdyz se budete spravne vseho drzet tak budete met taky takove zkusenosti.. ja k dnesnimu dni mam na konte uz pul roku co kazdy den delam 1 obchod live (parkrat paper) zatim jsem -200 usd celkove takze urcite zkuseni by rekli ze to je dobre.. je treba si to uvedomit dlouhodobe ze to zvladnete a uz jenom trpelive cekat a sbirat zkusenosti az prijde ta doba ze budete obchodovat bez emoci a profitabilne... nevim jak je na tom focus ale tipl bych to minimalne na 3 roky live obchodovani... kdyztak focus muze rict.. diky a at se dari :)

Odesláno

miccek
Máme posunutý čas asi o 1 minutu, protože další minuta se vydala long a zde jsem vstupoval. Na tvé platformě to zřejmě bude v 16,39. U tebe je 16,38 dno swingu, to jsem už tušil, že budu vstupovat, jen jsem čekal až se cena odrazí a vydá long. Podle vyšších TF již od 16,30 bylo zřejmé, že trh se bude po nějaký čas ubírat long, takže jsem jen čekal na swing, který se začal tvořit po 16,30. No a od 17,25 jsem zase začal sledovat short, do kterého jsem vstoupil na swingu v 17,37 - u tebe zřejmě 17,38 ihned po odrazu od vrcholu swingu.

Odesláno

Ahoj,
tak dnes to necham bez obchodu, volume je sice vetsi na novem kontraktu, ale i tak je rozpolcene, jeste k tomu se snizuje z uz tak mizernych cisel, takze zustanu mimo.
At se dari

Odesláno

Dnes vstup na Dax v 9:13 do longu na 5870,50. PT 21 b byl vyplněn v 9:47. V případě neúspěchu bych ztratil 7 b.
Pozor odpoledne na SP. Končí opce a mezi 15-16 hod. se dají očekávat turbulence a zvýšená volatilita.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...