Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dikon:

mam to dnes stejne ......BE.

Jinak ta cinnost pred otevrenim burzi byva docela zradna. Ja jsem mel v minulosti vzdy "neco na praci" a take jsem podle toho obchodoval. Myslim ze jsem se zamestnaval hlavne proto abych oddalil pripadnou ztratu a usetril se neprijemneho pocitu. Vlaste to bylo moje podvedomi ktere me nutilo porad neco delat a zamezit tak obchodovani ktere neslo neprijemnosti. Je treba se nad tim trochu zamyslet jestli je cinnost kterou jdu delat treba v 15.20 tak dulezita a neodkladna a nebo jestli je to pouze ochrana vytvorena nasim podvedomim.

Mozna to neni vubec tenhle pripad, ale hned jak jsi to napsal tak jsem si predstavil sebe nejaky cas nazpet.

at se dari focus

Odesláno

Zdravím Pavle, PA systém je stále ve výstavbě. Začal jsem v listopadu, měl jsem velmi striktní pravidla a měl jsem 12 obchodu přesně podle pravidel, ale zjistil jsem, že mě tlačí bota při některých vstupech. Navíc od prosince jsem začal CL a PS na NQ, takže jsem se pak necítil na TF v pohodě, tak jsem po prvním týdnu přestal, ale stejně nebyl žádný vstup. Ale bylo to docela poučné a teď systém "vylepšuji". Celkově snižuji počet patternu z 5ti na 2 a mám rozlišná pravidla pro prvních 10 minut a pak pro zbytek. Ale je to pořád to samé, co se tady omílá dokola. V prvních 10ti minutách hledám 1-2-3, ale nečekám na průraz bodu 2, ale vstupuji hned na první úsečce do směru trendu po tom, co se mi udělal bod 3. To mi umožnuje posunout hned na BE, pokud dojde k průrazu bodu 2. Buď se trh po průrazu rozjede a já budu mít PT nebo se začne vracet a to je situace, kterou nehledám, takže mi nevadí, že mě vyhodí na BE a pak by se rozjel dál. To je jedna varianta vstupu na 1-2-3, druhá je, že příkaz dopředu chystám na průraz bodu 2 a pokud se neudělá ta úsečka ve směru trendu po vrcholu 3, ale trh se rychle rozjede, tak vstupuji klasicky po průrazu. A pokud se neudělá na začátku nějaké pěkné 1-2-3, tak čekám na flip ve směru trendu ve zbylé půlhodině. Teď v prosinci se s tímto nastavením docela daří, RRR je 1:4, obchoduji to na demu a dá se to stíhat, takže od ledna pojedu naživo a pak bych sem dal backtest, až to budu mít opět vyzkoušeno. Vše je opět 1 min TF, max. 1 vstup denně v rozmezí 15:34-15:59. Snad to bylo trochu srozumitelné, dávám pár screenu, první jsou k 1-2-3 po open, druhý je k flipu ve směru trendu v druhé části seance. Láďa

11843

11844

11845

11846

Odesláno

focus:
jako byste mi dnes z duše promluvil....jde přesně o ty pocity, které popisujete a zažíváme je snad všichni, pokud už víme,co je to DD....
MNovak:
mám dotaz k ropě - moc jsem nerozuměla tomu, proč ji obchodovat až od 20 tis.USD? Je volatilní, to je pravda,ale proto je v trhu SL, bez kterého snad už nikdo seriózně neobchoduje...tak snad už jedině gap, který může i SL přeskočit...díky za odpověď S.

Odesláno

focus:
jo o tomhle taky vim, a to se snazim hlidat, abych uz min 2-3 min pred otevrenim nedelal vubec nic krome soustredeni na trhy. To se snazim taky dodrzovat. Dnes to ale nebyl tento pripad, dneska to melo co delat s rolovanim na jiny mesic, kdy sem nemel v grafu vse co potrebuji takze jsem to tam jeste dodaval. Kazdopadne velka chyba, toto mam mit pripraveno davno dopredu a tohle by se nestalo...
Diky ale za dalsi radu, tohle je prave ten boj s podvedomim.. :)
At se dari

Odesláno

yax to je supr... ja jsem pred par tydnama taky testoval vstupy PA... zatim jsem to moc netestoval tak jsem spis projel den po dni cely rok a v prubehu do toho daval nejake pravidla na RB6 s pouzitim HA...Zajimave ze na konci roku jsem mel jasne dane dva vstupy a to 123 s tim ze vstup az po prurazu, a flip do trendu vstup hned pri odrazu.. Z toho flipu se da dost velky pohyb chytit tam to slo klidne pro PT 500-600 davat samozrejmne kontrolovat a posouvat pekne SL nad-pod swingy...Celkove kdyz jsem to vyhodnotil tak vysledek byl asi 70 usd na obchod 1 kazdy den.. vysledek dobry ale jeste se na to uplne necitim to obchodovat protoze je to dost diskrecni jeste jsem k tomu pouzival hodne EMA34 a s ni pracoval... Urcite neco takoveho chystam do budoucna obchodovat ale to az se vyhrabu tady z tech problemu (hlavne malo penez je na to), takze ti preju at se dari a potom jak pojedes live tak urcite screeny atd davej :)

Odesláno

Dikon, focus:
na DAXu jsem dnes podle svého plánu vstupoval později než vy (short 5820,5 + pozitivní slip 1 tick), a tak jsem na BE v první půlhodině nedolezl. Ale ani mě to nevyhodilo na SL (o tick). Pak byl dlouho chop, až kolem 11 hod se to zase trochu rozjelo a v 11:10 slezlo na můj BE. Nakonec ve 12:12 PT zasažen. Trvalo to rekordně dlouho, ale bylo to podle plánu, takže emoce OK. Sreen nedávám, nevleze se mi to na jednu obrazovku:)

Odesláno

Lado, diky. Hezky napsane. S flipama a 123 jsem live zacinal, ale nemel jsem je presne specifikovane, takze s tim pak byly problemy. Ted uz bych se na to vrhnul stejnym zpusobem jako ty.. Dobra inspirace! (tu)

Jen jsem se jeste chtel zeptat, proc na svem 4. screenu neberes 123 pred tim RR? Mas nejake pravidlo, proc toto 123 nevzit?

Odesláno

Dikon - ulož si pravým myšítkem v grafu se všemi nastaveními TEMPLATES a pak při otvíráni nového grafu si toto nastavení navol v CHART TEMPLATE. Čím víc máš v grafu vychytávek, tím víc ti to ušetří života a nervů :)

Odesláno

Pavle, na tom 4. screenu bych 1-2-3 nebral, protoze to neni jasna situace. Ja potrebuji aby vrchol 1. byl hned po open a pak se to rozjelo na jednu stranu a uz se to nevracelo - jenom udelalo malou korekci do smeru trendu. A abych se vratil k tomu 4. screenu, tak byl vrchol 1. nahore, takze to ukazovalo na protitrendove 1-2-3. Ale pak se to zacalo obracet zpet, takze to trendove 1-2-3 bylo pro me az jako druhe, takze tam neni to uvodni momentum co hledam. Krasne 2 priklady byly ted v prosinci, tak je jeste prikladam. Protoze PA je hodne diskrecni, tak se to snazim svazat do presnych pravidel a formace musi z grafu kricet, nesmim ji tam hledat (jak se tady taky rika). Lada

11849

11850

Odesláno

Ja dnes 2xSL.. Uz bych si take prosil nejaky vetsi zisk.. :) Na NQ to byl po otevreni obzvlast hnus. Snad zitra se to po fundamentech rozjede.

Simono, to mas na te rope dost prisny filtr, kdyz jsi nesla do obchodu..

Odesláno

Zdravim, tak jsem byl short za 600.1 potom se udelal flip ktery i prorazil o par ticku ten spodni swing tak jsem utahl na BE protoze dneska je to uplna bida.. Jedina dobra vec ze nemam SL ale BE...

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...