Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Simono,

nejvíce ztrát v řadě byly 3 a to v lednu (v tomto měsíci bylo jen 6 obchodů - první 2 obchody byl PT, pak 3x SL a PT)...u starého systému to bylo 5 SL v řadě (ale několikrát byly 4 nebo 3 v řadě)...tímto filtrem sem omezil dost obchodů během měsíce, snížil sem počet ztrát v řadě a zisky zůstaly cca stejné.....jinak SL mám 160 a obchoduji TF na RB 15

Odesláno

abrams: Tzv. emini Light sweet Crude Oil, zn. QM.
www.cmegroup.com/trading/energy/crude-oil/emini-crude-oil.html
Je levnejsi (ma polovicni hodnotu 1 bodu oproti CL), ale vetsi hodnotu jednoho ticku 12,5$ oproti 10$ na CL. To vidim jako mensi nevyhodu, protoze se da hure "ladit" stoplos. Dlasi nevyhodou je objem obchodu, je dost maly, ale s jednim kontraktem, co jsem ji obchodoval ja, je to v pohode. Prumerny skluz lehce pod 1 tick. A i co jsem se ptal ve vlakne o rope, to bylo potvrzene.

kahiros: Jaky mas PT, SL a prumer/obchod? Dekuju.

Odesláno

kahiros jenom chci napsat nazor... ja jsem jel s finwinem live 3 mesice a mel jsem v prumeru tak tech 8 obchodu za mesic nekdy treba 2 obchody za tyden asi tak jak vy... jenze finwin jsou indikatory a castokrat jsem diky jednomu ticku nemohl vstoupit a byl zisk nebo naopak o jeden tick jsem musel vstoupit a byl SL no a takto se me povedly treba ty 2-5 obchodu za 2 tydny a byl jsem uplne rozhozeny protoze to bylo v podstate obchodovani dost na nahodu jak se zrovna cci vykresli... i kdyz na RB to nebude tak strasne ale kazdy tick dolu nebo nahoru v ramci svicky muze pak rozhodnout o vstupu.. a kdyz to pak sectete a dostanete tak za mesic 3 obchody na "nahodu" k tomu 3 normalni SL a dalsi 2 PT a skoncite po mesici na nule a dalsi mesic zase tak je to pak hodne narocne obchodovat... ja jsem do takoveho stadia dosel a musel jsem toho nechat protoze takove obchodovani nemelo zadny smysl i kdyz jsem byl jeste "nahodou" v plusu... jenom muj nazor nechci vas odradit ale spis aby jste s tim pocital... Musite to jet live nekolik mesicu a pak uvidite jak to bude ... preji hodne trpelivosti a at se dari :)

Odesláno

roman06: tento systém jedu live od září (s tím, že od pátku ho obchoduji dle těch nových pravidel) - zatím sem neměl psychický problém s tím když se třeba kvůli 1 ticku nevykreslil na CCI pattern a zkončil bych v zisku (někdy mi to naopak peníze uchrání).....na mých RB dopředu vím, kde budu vstupovat a jestli se signál stačí vykreslit nebo ne, což je na psychiku taky dobrý....díky úpravě již teď před open trhu vím,jestli dnes budu obchodovat nebo ne - tento filtr by mi od září (kdy ho jedu live) odfiltroval 4x plný PT, 3x B/E+100, 7x B/E a 18x SL.... je jasný, že je to "jen" indikátor, ale důležité je aby se člověk cítil při obchodování svého OS v pohodě a bez stresu...jinak já z FinWinu vzal 1 pattern a ten si přizpůsobil tak abych byl schopen obchodovat hned po open nebo max. půl hodiny po open a pak měl padla.

A jak obchodujete Vy?

Díky, také přeji ať se Vám daří!

PS:jinak navrhuji si tykat, jsem na to tady zvyklý a víc mi to vyhovuje, co říkáte?

Odesláno

MNovak: Na ropu zatiaľ nemám, len som sa pýtal... :)
Ak sa môžem pridať, z FinWin-u som viac-menej prevzal dva patterny - O/V a ExtremCross - t.j. jeden trendový a jeden protitrendový, pričom ExC mi vychádza úspešnejší .

Odesláno

oka stejne jsem tady jediny co vyka myslim tak s tim koncim :)

kahiros tak to je urcite dobre mate to promyslene zazite tak jen tak dal.. to na co jsem chtel upozornit ze se vam razantne snizil pocet obchodu... pri 20 obchodech mesicne vam to neprijde ale pri 5 uz to muze byt horsi, ale tak asi to nebudem resit uz dal...

Jinak ja obchoduji mechanicky kazdy den 1 obchod bez ohledu na trh musim vstoupit kazdy den... jedu to uz 3 mesice a zacinam videt mista ktere me nesedi - hlavne chybi nejaka identifikace trendu proste vstupuji taky dost na nahodu nekdy... ted uz to resim a testuji trosku vstupy aspon do smeru trendu.. zhruba podle pravidla co popsal fokus je to jednoduche a vysledky budu met mozna za tyden zatim s tim nijak nespecham ale urcite poupravim ty vstupy, vystupy mam PT 400 SL120 a taky uz v tom vidim jine moznosti upravy nekdy jde dat v pohode PT 500-600 nekdy treba ted v posledni tydny je to spis na PT 250-350...

Odesláno

roman06:
já to právě taky obchodoval mechanicky každý den a po 3 měsících sem udělal úpravy které mě napadly během této doby,ale netestoval sem je, protože sem chtěl dát tomu čas....určitě je dobře že začínáš vidět místa kde ti to teď nesedí a pracuješ na tom - u mě teď možná asi bude trochu " boj" neobchodovat když trh nebude splňovat podmínky před otevřením trhu, protože do teď sem to jel mechanicky každý den - ale motivací mi jsou výsledky a to je pro mě dost silný argument....jinak já mám fixní PT 640 a posouvám SL po zisku 250 na B/E+1 a po zisku 400 na B/E+100....a vstup je na základě 2V patternu.

Hodně zdaru a doufám, že se podělíš s výsledky po úpravě tvého systému.

Tomáš

Odesláno

Jasne urcite se podelim pokud to bude mit smysl... jenom chci rict ze necekam nejake zlepseni vykonosti nebo zisku... Smysl mojeho testu je vstupovat logictej a smysluplnej ne jenom mechanicky jako ted... A nektere dny kdy vsechny emy lezi rovne tak byt bez obchodu...

Odesláno

to já trochu očekával,ale hlavně sem si chtěl udělat test mé myšlenky a zjistil sem, že je to myšlenka, která má určitě smysl... myslím si, že určitě budeš mít lepší výsledky, pokud vynecháš dne, kdy ti obě emy leží rovně - budeš mít menší počet dní, sníží se ti počet ztrát a zisky by mohl být lepší - to je můj názor,uvidíme jak ti to dopadne

Odesláno

K diskuzi o systému:
Já jedu FinWin jako kahiros. Jenže RB10 mi moc nesedělo tím, že jsem podle testů musel riskovat vyšší SL.. Tak jsem si natestoval RB5 kvůli přesnějším vstupům, ale live se mi ukázalo, že mě ta rychlost dost stresuje. Nakonec Jsem je spojil. Když se mi ukáže trend na RB10 a formuje se mi tam situace, že se možná vykreslí trendové 0/v či 2v, tak vstupuju na signálu na RB5, takže vstoupím trošku se slevou - ještě dřív než se dokreslí platný signál na RB10

Odesláno

Ahoj, dneska jsem mel snad den blbec. Vse sem si sice pripravil dostatecne dopredu, ale pri otevreni jsem si zacal upravovat jeste neco v indikatoru a tim se mi zasekl Ninja. Takze jsem ho musel restartovat a utekl mi vstupni bod. Nastesti se tam trh vratil a ja na tom bode mohl vstoupit. A uplne nakonec kdyz se trh blizil k prikazu, tak mi zahlasil connection lost. Nastesti jen na chvilku. Dnesni vysledek po tom vsem je ale podle planu a to BE ale spoustu dalsich pouceni... At se dari

11842

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...