Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pekné popoludnie... 15.31 sa na TF ukazoval long, dokonca podporený O/V fin-winom, graf bol nad oboma EMA ale neriskol som prieraz prvej korekcie, predal som 15.52 na 599,5 a skončil som BE + 5...

Odesláno

dnes byl trh opravdu mrtvý,
dnes sem vstoupil v 15:36 long a inkasoval SL (na open mám jednu agresivnější metodu, kterou jedu každý den)...další signál přišel kolem 16.40,ale nevzal sem ho - mrtvý trh

Uvidíme co zítra

Odesláno

Ja short 600,9 o 15:51 - na chvilu vyzeralo ze sa to rozhybe, ... trh sa otocil 5 tickov pred PT45 a potom to bolo vyckavanie na BE, ked to umrelo rozmyslal som ze to manualne zatvorim, ale disciplinu som dodrzal, odmeneny za to budem snad inokedy.

Sranda, ako pisem tento prispevok tak trh dosiahol moju PT uroven - tak dnes to bola zase tesnotka - 5 tickov do profitu, 5 tickov a nebol by som vyhodeny na BE ... co nas nezabije, to nas posilni, ze? :)

Odesláno

focus:
ja dnes jsem na miste vstupu nestihl ani dat prikaz, bylo to hodne rychle, takze pak uz jsem jen koukal jak by to dopadlo (takze dnes davat screen nebudu). U me by to pak byl na tick BE. Ale obchod jako jsi mel ty, byl dnes super, asi za 2 min hotovo.
At se dari

Odesláno

Tak dneska jsem to měl na DAXu velmi dobrodružné. Na vstupu jsem nestihl dát příkaz STOPLIMIT do longu. Než jsem stačil dát MARKET tak to dost odskočilo. Trh potom urazil půlku cesty k PT, pak se obrátil k BE. Po 9:30 naštěstí otočil zase nahoru a vyšplhal skoro ke skutečnému PT (chyběly tři ticky) ale pak zase zamířil dolů! Už jsem trochu ztrácel naději. Naštěstí se to znovu otočilo nahoru a přece jen k mému PT dolezlo. Protže jsem si nějak při tom stresovém vstupu pokazil nastavene PT a SL, musel jsem celou dobu na to civět abych zadal výstup ručně. Dneska jsem měl kliku a na výstupu to ještě pozitivnějsí než plánovaný PT. Takže nakonec výsledek +630 - mělo být +500. I na to, že je to jen paper tak emoce byly dost silné, ufff.

11824

Odesláno

dikon: kdy budeš přecházet na nový kontrakt (LTD FDAXu 12/09 je 18.12.)? Díval jsem se na volume a zatím to vypadá, že se obchoduje stále řádově více 12/09. Je to jiné než TF, tam to včera bylo tak půl na půl. Na TF od pondělí už pojedu určitě nový kontrakt. Na DAXu nevím, to jsem ještě nezažil. Když tak bych si musel sehnat historická data.

Odesláno

Dikon:
je dobre ze ses jen dival a nenaskakoval. Je to nejvetsi chyba kterou muze trader udelat a to hlavne proto ze se muze stat ze to vyjde. Je to jasny signal pro podvedomi aby si zapamatovalo tuto situaci jako moznou a prijemnou. Priste to pak udela trader znovu ale tentokrat to nevyjde a zacne hledat dalsi vstupy aby sve obchodovani mimo plan korigoval.
Podle me se nikdy trader techto nutkani nezbavi, ale prave od toho je tu jasny OS a plan ktery ma podobne myslenky usmernovat. Za sebe se jeste hlidam:

1/ omezenim tradingu na co nejkratsi dobu obchodovani
2/ kontrolnim seznamem pravidel vstupu
3/ mechanickym vstupem / dnes podporen obchodovanim pouze do trendu/

Peepo:
to je presne ono - nervozita je mozna i u demo tradingu, ale znamena jedno, ze mas definovany plan a nyni probiha boj mezi egem a stanovenym postupem obchodovani. Navic si clovek preje aby to fungovalo kdyz uz tomu venoval tolik casu. Pokud nekdo pise ze ma klidny demo trading tak mam z toho pocit ze obchoduje bez jasneho planu.
_______________________________________________________________________________________________

Trading je potreba brat jako seriozni moznost vydelani penez a ne jako sport. Bohuzel vetsina zacatecniku /vc. kdysi me/ hodne sportuje, ale na druhou stranu se neni cemu divit - vsichni jsme vychovavani ve skole jinak a jinemu mysleni.

Muj syn je dnes na stredni skole a cca od 12 let mu pozvolna vysvetluji jak funguje trading. Je to mensi experiment jestli je mozne zmenit vzorec chovani uz v mladi a zaroven vysvetlit ze delat chyby /ztraty/ v urcitem prostredi je zcela prirozena vec. O grafech a peternech vi zaklady. Snazime se venovat hlavne psychologii. Navic vse delame velmi prirozene a o tradingu se bavime vyhradne na vychazkach se psem. Nekdy jej zavolam k ziskovemu nebo ztratovemu obchodu a vse probirame. Myslim take ze ma dnes jasno co chce v budoucnu delat ale do niceho jej nenutim. Trading je docela tezka prace na vydelavani penez, tak uvidime treba za 10 let se zde na financniku objevi focus1. :)

at se dari

Odesláno

Ahojte,

tak sa vraciam po 2 mesiacoch nutnej prestavky k tradingu. Uz cca. tyzden znovu pozeram TF a DAX. Vyzera to zatial ze od 10teho mesiaca sa toho na TF vela nezmenilo. DAX mal dnes celkom pekny pohyb hore.

BTW. nenajde sa nejaky dobrak co by mi niekam zavesil data pre NinjaTrader za posledne dva mesiace pre trh TF (staci aj ak su iba do 18.00)? T.j. 10. a 11. mesiac? Vopred dakujem...

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...