Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Focus ja vim a vydrzim, takoveto obchody dodavaji hodne zkusenosti za co jsem rad... taky na druhou stranu jsem treba si minuly ctvrtek 300 usd takto privydelal ze jsem dal close... Je to opravdu tezke obchodovat s malym uctem, opravdu nejvetsi problem ktery me trapi... a to nemam ani tech 6K mam 3500...vim ze pro nekoho risk 3.5% na obchod je hrozne moc, ale i tak jsem kazdy den na trhu live a ucim se a necekam az budu met na to abych riskoval napr 2%.... jinak dekuji za podporu :)

a pro zdq to byl dneska taky pekne blby den ale shrnul jste to dobre....tak to ma byt

Odesláno

roman06: to ze mas maly ucet ma mozno aj jednu vyhodu a to taku, ze mas strasne malo priestoru na chyby a to ta nuti dodrziavat plan co najpresnejsie. kazdy dolar je dolezity a v podvedomi vies, ze ked vystupis zle tak to bude boliet. ja som zacal s uctom este mensim ako mas ty teraz a kolko som ja riskoval na jeden obchod, to tu ani nebudem pisat...ale podstatne je, ze som systemu veril, precizne ho obchodoval a za 3 mesiace som ho zhodnotil o 100 percent:) drzim palce, nech sa dari

Odesláno

v poslední době sem "poupravil" můj OS a od včerejška ho jedu live. Vše je založeno na FinWinu a mám dvě mětody vstupu - včera kontrolovaný SL a dnes BE+100 a PT 350...u prvního obchodu byl výstup na posunutém BE a k PT chybělo 5 ticků. Tomáš

11766

Odesláno

Komin je to presne tak jak rikate.. zatim live mam asi 70 obchodu a zatim jsem udelal asi 2 velke a 5 mensich chyb... takze ten prostor pro chyby tam fakt neni a o to musim byt lepsi...Nechci doporucovat maly kapital ale cim vic penez muzete ztratit tim laxnejsi pristup k tomu mate a je vam treba vyhozenych 1000usd jedno a nepoucite se ...

Odesláno

suhlasim....taktiez mam za sebou asi 70 obchodov a spravil som par chyb, ale bolo ich velmi malo. mal som aj prepady na ucte mensie aj vacsie a doveru v system som si budoval postupne. a prave to, ze sa system vzdy dostal zo stratoveho obdobia a nadelil dalsie zisky mi utvrdilo ze mu mam verit a dalej ho obchodovat tak ako mam.

Odesláno

borax, díky....ale samozřejmě, že takto pěkně nevychází obchody každý den a proto se budu snažit sem dávat každý den své obchody dle mého OS (do konce týdne sem dám k dispozici i můj OP)

Odesláno

Kahiros urcite davejte vsechno co zjistite na trhu... jinak ten vas big v bych spis videl jako pekny flip s odrazenim od MA34 takze short se dalo jit.. ale urcite mate svuj system takze to jenom takovy bezpredmetny komentar :)

Odesláno

Romane,

drzim palce at se podari ten ucet zvednout. Je to malo, ale pokud je clovek opatrny, tak neni ceho bat. Jde jenom o to ustat pripadne drawdowny a nedelat chyby.
Ale muzu se zeptat, proc obchodujes zrovna TF? Proc ne NQ, kde by to bylo bezpecnejsi z pohledu rizika? Nechci se dotknout nebo tak neco, ale prijde mi za tim snaha rychle ten ucet zvednout, namisto soustredeni na riziko. A to pak prinasi emoce, jako treba dneska, kdyz to nevyjde. Nemyslim to nijak spatne, jenom me to napadlo, tak to pisu.

A jinak si myslim, ze cim vic penez je na uctu, tim je clovek opatrnejsi. Pokud je nekdo laxni, tak mu nepomuze sebevetsi ucet. Treba mi to zkuseni obchodnici vyvrati, ale ja si myslim, ze cim vice roste ucet, tim je clovek opatrnejsi a tim voli mensi % risku na obchod. Ono kdyz clovek obchoduje s jednim kontraktem, tak je celkem jedno, jake % risku na obchod clovek ma, ale s prichodem PS na tom uz hodne zalezi.

Tak hodne zdaru.

Lada

Odesláno

Yaxi dekuji ... NQ jsem kvuli risku testoval a i paperoval mozna to byla blba doba mozna jsem mel blby nahled ale hrozne mne nesedel. Jinak TF jsem odjakziva testoval a vzdycky jsem chtel delat tento trh a sedi mne navic uz ho mam hodne nahledeny a celkove mam z neho dobry pocit... jenom to chce cas a zkusenosti...Riskovat 120 usd uz me nedela vubec problem ani DD nijak extra nevadi jenom mne nastvaly veci typu MA na ekvity nebo treba ze jsem v nemocnici 2 tydny a zrovna nejlepsi 2 tydny ktere byli to jsou vse hrozne prekazky na zacatek ale bude lip :)

Jasne s tim ze clovek je opatrnejsi mate urcite pravdu... myslel jsem to z pohledu zacatecnika ktery zacal live ne profika s multipozicema...

Hlavne tato diskuze mne dodava nejvic zkusenosti protoze clovek pokud chce tak kazdy den konzultuje obchody se zkusenejsima i mene zkusenyma a vsichni se hodne nauci .....

Odesláno

To roman06:
Ohledne toho ze vam nesedel NQ, tak to chapu, ja mel tohle s YM, tim jsem zacal, ale uz od zacatku mi prisel takovy tekavy (mozna to je subjektivni) a nehodici se k memu stylu tradovani.
Kdyz jsem objevil NQ, bylo to velmi prijemne.

Zkratka si myslim, ze kdyz Vam trh sedi, tak je to jen plus.

PS: ty dva tydny co jste byl v nemocnici mohly byt klidne dva nejhorsi...

Odesláno

Dělám paper trhu TF na 3min timeframe vcelku čistého FinWinu, ale poslední dobou, cca od 16.11., při přijdou trhy poněkud "divné". Od zmiňovaného 16.11 mám jen 7 obchodů, z toho 3 loss. Za prosinec mám jen 3 obchody. Mám pocit, jako by TF netrendoval, spíše jen skalpoval, je vysoká volatilita. Nejsem z toho příliš nadšený. Jsem překvapený, že i na takovém trhu dokáže řada z vás něco utržit, že do toho jdete a to navíc v live. Tak mám mírnou depku, jestli mám všechno nastavené OK...
Přeji mnoho ziskových obchodů. Alespoň více než těch ztrátových. :D

Odesláno

Zdravim,

Nemam sice jeste moc zkusenosti, ale mam podobny pocit jako Unlimited. Jedu od srpna live TF. Prvni 3 mesice se mi darilo nad ocekavani dobre.... vse bylo ok. Poslednich 4-5 tydnu se mi to zda taky " divne" .Jako "spravny novacek" .... jsem zacal byt trochu nervoznejsi a z toho zacly pramenit chyby, ktere bych predtim neveril, ze udelam :-) ...( naky ten predcasny vstup, drivejsi posun na BE, atd. )... a jak to tak byva...vysledky jsem timto jen zhorsil. Popravde jsem rad, ze se blizi svatky a budu mit chvili casu vydechnout a vse zhodnotit s mirnym odstupem. Tech necelych 5 mesicu co jedu live bylo o mnoho narocnejsich, nez jsem ocekaval.... dodrzet system a nepodlehat emocim, atd. Konecne jsem pochopil ten vsude zminovany rozdil mezi paper a live :-)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...