Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to tak, trh byl dost nervozní. Přesto jsem vzal vstup v 8:44 na ES na 1107. Výstup jsem dal nízký , na jistotu 2,5b. Dobře jsem udělal, protože pak se trh vydal opačným směrem.

Odesláno

03.12. focus napísal: "Obchodovani tento rok bylo absolutne odlisne od obchodovani v roce minulem.." Súhlas. Trh je vysoko iracionálne prostredie, je to živá vec, myslenie a následné reakcie množstva živých, poväčšine mysliacich ľudí, pričom grafy a indikátory a patterny v nich vyjadrujú to čo sa už stalo.
Focusove rady majú cenu zlata. Aj sa som sa dohodol s brookerom na maximálnej dennej strate - maximum 2x SL.
Keď som dnes pozeral do grafu a do príspevkov vo vlákne tak som aj rád že som dnes v práci kde live obchodovať nemožem :)

Odesláno

přesně tak, hlavně trpělivost, ale pozor na promeškané vstupy - stály mě docela hodně profitu min.měsíc ....
MNovak: ten čas mi nějak nesedí....nebo se dívám špatně?

Odesláno

abrams a jak to delate to obchodujete jen nekdy? Prave ze intradenni by melo byt o tom kazdy den obchodovat... nebo jak vam tam par profitu ujede protoze jste byl v praci tak vas to polozi si myslim....Ja vim co se mnou udelalo par profitu ktere jsem nevzal kvuli tomu prumeru na ekvity a nejakou dobu to trvalo nez jsem se z toho dostal...

Odesláno

roman 06:
podobnou myšlenku jsem sice měla taky, ale řekla bych, že je to otázka celkově doladěného OS. Pokud je během měsíce nestabilní distribuce zisku, určitě je každý vynechaný obchod zátěží. Pokud je ale DD nízký, nemusí to být žádná hrůza nějaký obchod vynechat....jen můj názor

Odesláno

roman06: Pokiaľ sa nemýlim, NT potrebuje mať voľné všetky porty, nielen niektoré, aby bolo možné live obchodovanie. V nemocnici kde robím to nie je možné, takže cca 4 dni v mesiaci nemám možnosť obchodovať. Uvažujem o notebooku s mobilným pripojením, snáď po novom roku. Nuž tak..

Odesláno

abrams Napsal:
-------------------------------------------------------
> Keď som dnes pozeral do grafu a do príspevkov vo
> vlákne tak som aj rád že som dnes v práci kde live
> obchodovať nemožem

Tak do je dobré, že si ušetřil jednu nebo 2 ztráty, ale jeden obchod nic neznamená. Je potřeba si to tlouc do hlavy hned od začátku. Jde jenom o to, jestli byl obchod podle pravidel nebo nebyl. Teď nevím, jak to napsat, tak jak to přesně myslím, ale sledovaní výsledku samotného obchodu do toho přináší jenom zbytečné emoce a tlak něco dělat.

Abrams nemyslím to přímo na tebe, píšu jenom obecně v reakci na tu tvou větu.

Láďa

Odesláno

Sloucit praci s tradingem je nekdy opravdu tezke. Ve vetsine firem ve vetsich mestech se pracuje cca do 17-18 a proto musi traderi obchodovat tajne nebo vecerni seance. Obchodovani v praci je podle me absolutne k nicemu a myslim ze clovek nadela spoustu chyb. Nezbyva nez obchodovat vecer treba od 21.3o, kdy dochazi take k urcitym pohybum.
Sam jsem pred nekolika lety obchodoval v kancelari, ale mel jsem vyhodu ze jsem zde sedel sam. I tak se me neobchodovalo dobre, protoze jsem kazdou chvili neco resil nebo zarizoval a tak jsem radeji obchodoval doma. V zaveru jsem si organizoval schuzky uz tak, abych byl doma nejpozdeji v 15.oo a nemusel jezdit po dalnici 200/h nebo obchodovat na benzinkach. Dnes se snazim naucit obchodovat na ruznych mistech a tak si sem tam zajedu zatrejdovat treba do obchodniho centra, protoze do budoucna bych rad zil nekde v teple a chci se pomalu pripravovat na zmenu prostredi ktere nebude patrne tak klidne jako mam nyni.

focus

Odesláno

Abrams jasnee sak v pohode... mate to jasne dane a 4 dny neobchodujete... jen si tady pamatuju prispevky typu musel jsem neco dodelat do prace tak jsem se k trhu nedostal... nebo na chvili jsem si potreboval odskocit a ujel mi profit... takze proto :)

SD77 souhlasim, rekl bych ze toto je hlavne o RRR cim vetsi tim je kazdy ujety PT horsi...

Odesláno

Rozumiem ti, v tejto fáze obchodovania som však rád že som si ušetril 2x SL. Koniec koncov, neviem ako ty ale ja to robím pre
a/ slobodu a určitú nezávislosť
b/ pre peniaze, ktoré vyššiuvedené poskytujú.
Aby som bol presnejší, neskáčem od radosti že som ušetril 2xSL, skôr ma nemrzí že som tie SL neschytal.
Čo sa týka tlaku, po prvom neúspešnom obchode si druhý obchod dobre rozmyslím - t.j. identifikácia trendu, patternov a pod, keďže mám na deň len dva neúspešné pokusy.
Graf som pozrel na moneycentral.msn.com/investor/charts/chartdl.aspx? . Viete niekto o lepšej stránke ( teda okrem NT) na aktuálne zobrazenie grafov?
Vďaka

Odesláno

Abrams:

obchodovani na Nbooku sam pouzivam ale je to jen nouzove reseni. I kdyz koupis NB s vetsi obrazovkou tak porad musis na jedne obrazovce promitnout samotny graf a DOM. Je to velice nekomfortni reseni a navic neprehledne. Dobra varianta je mit v praci samostatny LCD monitor a na nej rozsirit notebook. Pak mas k dispozici 2 obrazovky, ale je treba vse nastavit. Pokud mas Visty tak kliknes pravou mysi do plochy - prizpusobit - nastaveni zobrazeni atd. Docilis toho ze jednou mysi volne prechazis z monitoru na monitor a to je uz docela pohodlne.

focus

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...