Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomassino:
já jsem to vzdala, opravdu to chvílemi byly zbytečné nervy, takže teď jen jeden trh.
Ano, takto (samozřejmě s různými jinými věcmi a podmínkami k tomu), ale myšlenka je totožná. Simona

Odesláno

zdravím Peepo,

na rolování je čas,nový kontraktní měsíc se začíná obchodovat až 2 čtrtek v měsící(10.12.) a dle volume se dá obchodovaat starý kontraktní měsíc i další dny.Co se týče prosince,tak na Štědrný den jsou v USA otevřeny trhy do 19:00,ale likvidita byla minulé roky totálně mizerná.25.12. je zavřeno,pak jsou mezy svátky trhy otevřeny normálně,likvidita bývá nižší,pro poziční obchody ok,na ID je to slabší,ale asi se bude dát něco zobchodovat.Klidně to může být letos i jinak,jako třeba nedávno na Tebou zminovaný "černý pátek".Tam jsem měl poznámky z minulých let,že byla aktivita slabá,a letos se to pěkně hýbalo,ale asi to byla náhoda,která byla letos způsobena podle mě zprávamy z Dubaje.Takže si myslím,že pokud nebude mezy vánocema nic zásadního obchodování bude klidné.

borax

Odesláno

Obchodovani tento rok bylo absolutne odlisne od obchodovani v roce minulem. Tezko najdeme nekoho kdo umi rict jake budou vanoce. Z nejakeho duvodu porad vsichni nekam spechaji a chteji se ujistovat ze tak budou konat i ostatni. Proc nekdo nenapise: "Cely prosinec budu odpocivat a neudelam ani jeden obchod" mozna trochu tezke rozhodnuti pro vetsinu traderu, ale pro jine tradery zcela normalni rutina.....

Postupem casu si kazdy v tradingu najde sve vlastni misto pro vlastni rozhodnuti a nebude jej ridit zadny datum ani mesic, ani cas vanoc.

Nechci tady filosofovat ale udelat odhat na vanocni obchody podle me nedokaze nikdo. Pokud bude treba zaslu jeste 5 pravd M. Douglase o chovani trhu. Tady najdete odpoved jak dopadnou vanoce na 100%. :)

Neni nic jednodussiho nez si stahnout historii minulych vanoc a vyhledat sve paterny jestli byly funkcni nebo ne.

Pokud chcete v tradingu uspet popremyslejte nad tim co delaji vsichni stejne a snazte se udelat nebo najit neco co nedela nikdo nebo jen uzka skupina traderu. Neni to ani tak slozite .....

focus

Odesláno

dokončuji backtest systému (který mi poradil focus), je založený na obchodování pouze trendových dnů, případně prolomení chopových, s použitím EMY 50 a 14. Vstupy jsou na průrazech swingů a silných S/R
trendový den je opět definovaný podle focuse - mrkni na příspěvky za poslední měsíc, popisuje soulad EMAs na dvou TF. Ahoj fokusi mam velkou prosbu, musím přiznat,že ten system, který si poradil Simče mě dost zaujal a chtěl jsem se zeptat jestli by tobě a samozřejmě i Simče nevadilo kdybych se tím začal zabývat. Nemohu najít na vlákně trochu více kde se o tom rozepisuješ. Pokud vám to nebude vadit pečlivě to backtestuji za poslední rok a vrátím.

Odesláno

Díky moc za pomoc sice nemůžu ty příspěvky najít, ale zeptám se fokuse. Doufám, že ti nebude vadit když se tím trochu podobným systémem budu zajímat také. Pokud budeš mít zájem v budoucnu ti mohu poslat backtest.

V-fredy

Odesláno

Jen jedna poznamka - ja jsem zatim nezverejnil muj system pro obchodovani TF, ale je pravda ze v zakladu je velice podobny zde prezentovanym OS.

EMY a TF je mozne kombinovat a je mozne zkouset ruzna nastaveni. Treba otestovat a hodnotit podle toho jestli je to obchodovatelne ve stresu nebo ne.

Zde je muj prispevek pro sd77:

sd77

zvolte si ve Vasem TF 2EMY /napr. 15 a 50/ a pak si nastavte na dalsim grafu vyssi TF / treba 3 nasobek Vaseho TF/ , na vyssim TF staci pouze EMA50. Vstupujte pouze do trendovych dnu kdy EMA50 na vyssim TF ma alespon nejaky sklon a nejde evidentne do strany /idealne je trh od zacatku dne nad nebo pod EMA50/. Na nizssim TF musi byt pri vstupu EMY v souladu s EMA50 na vyssim TF. Idealni vstup je pak kdyz vsechny EMY jdou jednim smerem a ukaze se Vas patern - potom uz jen sledujte SR urovne at mate prostor pro Vas PT. Nejtezsi je treba 3 dny neobchodovat, ale to poznate sama a navic je treba vse nakoukat.

Ale tohle uz neni mechanika ale diskrece ..... vzdy je neco za neco a kazdy filtr znamena urcity kompromis .....

focus

Odesláno

V-fredy Tomassino):
myslím, že nikomu tady nebude vadit, že hledáš svůj obchodní systém :) musíš to brát vždy tak, že ať se budeš snažit sebevíce, vždy to bude jen tvůj a jedinečný způsob obchodování a musí ti sednout - jak se říká - jako zadek na nočník. Každý máme jiné oči a tam, kde by vstoupil někdo jiný, ty třeba ne a naopak. Focusovy příspěvky by se daly vyvažovat zlatem, tak je všechny projdi...vyplatí se ti to. Utvoříš si sám svůj systém (určitě bude podobný jako tady lidé mají), ale bude jen tvůj, bude ti sedět. Systémů jsem backtestovala opravdu hodně, mám tři, na kterých stavím, ale ten poslední je extrémně klidný. Musím ale uznat, že takto nedokáže každýna začátku obchodovat, protože mi klidně několik dnů nepřijde signál a musí se emočně ustát to, že tady různě prezentují lidé své profity a ztráty a já nic, protože prostě ty dny nemám signál. Ale na druhou stranu - jsem opravdu naprosto v klidu co se týká vstupů - zbavilo mě to to toho už mnohokrát zmiňovaného knedlíku v krku :)
tak testuj, zkoušej a nepropadej depresi, systém si utvoříš a pak za něj budeš šťastný jako blecha :) já se budu pouštět do stejného backtestu, ale na TF-ku...uvidíme, co to dá. Hodně úspěchů a vyrovnanosti. Simona

Odesláno

to Pavel K: koukal jsem jeste na ty 1-2-3 pred a za 1. korekci, je to jenom za pul roku, cize spise nastrel zda se tim dale zabyvat. 1-2-3 po 1. korekci se opravdu neosvedcilo a s basic nastavenim SL12, BE+1 po 20, BE+10 po 30, PT40, brano do 16:00 skoncilo kolem 0, to je skoda, protoze primarne hledam doplnkovy patern Jak dopadlo 1-2-3 pred 1. korekci prikladam, pri PT20 je tam trochu lepcejsi Win, potencionalne se zde rysuje zajimava podmnozina 1. korekce, ktera je zaroven 1-2-3, ale to je na dukladnejsi test... Zdravim, H.

11704

11705

11706

Odesláno

hanz242: (tu) Fajn test. Bylo by zajimave srovnani tech dnu, kdy bys vstoupil drive do obchodu na 123 oproti vstupu na 1. korekci.
Zkusil bych u toho pt400 posouvat pod/nad swingy. Na NQ to vychazi dobre, ale je pravda, ze si tam chodim oproti TF pro vyssi PT.
Jinak ja mam radsi mensi %win a vetsi RRR, nechava me to vic v klidu po treba 3 ztratach. Mozna by to byla dobra varianta pro puleni kontraktu..

Odesláno

Pavel K.: Urcite to bude chtit ted trochu poladit, jestli z toho vzejde neco rozumneho...
Take by jsem mel rad RRR alespon 1:2, ale po tom MFE 20 se to dost lame, takze cast zavrit a zbytek trail by mohl fungovat.

PS: Nedavno jsem koukal na tyhle pekny videjicka co tu nekdo postoval: www.trading-strategies.info/node/40 a autor tusim zavira 2/3 kontraktu po dosazeni profitu = 1/2 SL a pak uz to ma zadarmo, o vyhodnosti se da diskutovat, psychicky asi docela prijemne...

H.

Odesláno

Ahoj, všichni včera nic a dnes taky nic protože můj zpětný backtest na pátek nedával lepší vyhlídky na ER2, tak neopchoduji a vrhnu se na backtest systému, který dnes nasal focus se Simčou a zároveň jím oběma moc velký DíK. Zkusím to na TF renko 3 s renko 9 zpětně za celý rok a aby to bylo přesně na tick dohledám na volume 200.

Přeji hodně štěstí a super obchody V-FREDY

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...