Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dikon, Yax to si prave myslim taky ze jakmile si po nekolika mesicich live clovek uvedomi ze to jeste bude na nejaky ten rok nez zacne vydelavat tak je na dobre ceste... Ja kdyz sem zacinal live tak jsem si sestavil mesic po mesici presne vyvoj vseho jak se bude ucet vyvijet atd a po pul roce jsem zjistil ze to sice tak muze jit ale az treba za rok a ted uz se soustredim jenom na to chapat o cem trading je.... Je to vzdycky takove procitnuti ten prechod paper-live... pak je to tak 1-3 roky (podle cloveka) driny a pak uz se da podle me vydelavat... Ja jsem zatim v obdobi driny a potu :) at se dari

Odesláno

Dikon:

s timhle pristupem se dostanes docela rychle docela daleko, jen nezapomen na dohodu s brokerem ohledne fixovani max. denni ztraty az zacnes live - pokud teda neplanujes pyramidovani pozic hned od zacatku :).

Je to nejrozumnejsi co muzes na zacatku udelat

at se dari focus

Odesláno

dokončuji backtest systému (který mi poradil focus), je založený na obchodování pouze trendových dnů, případně prolomení chopových, s použitím EMY 50 a 14. Vstupy jsou na průrazech swingů a silných S/R úrovní, hodně dávám pozor na reporty, během kterých se do obchodu nepouštím, i kdyby to měl být megatrend (díky mému preciznímu přístupu jsem udělala při live chybu, kdy jsem si nepřehodila měsíc na reportech...). Eliminace vstupů je radikální - v průměru zatím 10-14 vstupů měsíčně. Výsledky profitů jsou velice podobné předchozímu systému, ale omezení DD je více než povzbudivé - proto tohle vše dělám - max.2 ztráty za sebou a je několik měsíců, kde byl max.1 SL. Takže se do toho pouštím a doufám, že budu spokojená. Koukám do toho už hezkých několik desítek hodin, tak snad už i ty výsledky budou lepší. Jak říkám - vše dělám pro klid, pro minimální DD a profity z toho vycházejí také velice hezké, ale na těch tolik nesejde. Mějte se moc fajn, ať se všem daří. A všem, kteří přispívají, moc díky za inspiraci..
a zapomněla jsem napsat - jde o trh ES...

Odesláno

AHOJ, prosim chtěl jsem se zeptat k tomu tvému backtestu co bereš za trendový den např prolomení high nebo low z premarketu a EMY 50, 14 myslíš pak následný odraz od nich. Mohla by si prosím hodit sreenshot jako ukázku. Předem moc děkuji za odpověď.

VLAĎA-FREDY

Odesláno

Tomassino:
trendový den je opět definovaný podle focuse - mrkni na příspěvky za poslední měsíc, popisuje soulad EMAs na dvou TF. Opět na to může mít každý samozřejmě trochu jiný pohled, ale pokud je takový den, kdy z velké části jde trh nad EMA na vyšším i na nižším TF, je to přesně to, co hledám a v okamžiku vstupu musí jít EMY souběžně jedním směrem. Obchodů uděláte hodně málo a v backtestu mi vycházel i celý týden bez obchodu. To už je na psychice, ale já radši bez obchodu než se stopkou a již mnohokrát zmiňovaným knedlíkem v krku. Simona.

Odesláno

Děkuji moc za rychlou odpověď, soulad TF a EMY od fokuse najdu a i já hledám jako doplněk tak průměr 12 obchodů na ER2 za měsíc a ještě k tomu bez pátku a to že to má i týden bez obchodu mi nevadí. Testuješ to prosím od 15.30 do 18.00

Odesláno

Tomassino:
15:30-17:00 a ohledně dvou systémů - nedělala jsem to sice moc dlouho, ale zkusila - obchodovala jsem odpo 2 trhy. Ne, že by to nešlo, ale už to musí dělat člověk, který skoro ani okem nemrkne minimálně u jednoho z těchto dvou trhů. Jinak je to hodně stresující....Simona.

Odesláno

Yaxi dneska zase situace jak jsme se bavili minule proc neodejdu... ty vrcholy proste nesly prejit a zase dva reporty takze jsem tam pak na poctvrte dal proste close tak jak jsem mel 340 na stole nakonec se slipem se udelalo 310... Prislo me blbe spekulovat na to prorazeni pro 30 usd ktere bych navic ziskal ale je to zase zasah do mechaniky...

11689

Odesláno

Pavle, já myslím, že na CL můžem být rádi, že to dnes tak dopadlo. Kdyby ten průraz 77.00 nepřišel už v premarketu, ale až po open, tak by to byl SL nebo přinejlepším BE. Ale to jsou kdyby, každopádně dnes jenom demo, protože velmi pozdní vstup a velmi široké range premarketu. Láďa

11691

Odesláno

Obchodovat 2 trhy dá dost velkou odvahu, smekám před tebou já bych si na to netroufl. Podle mě má každý trh svá specifika a při různé volatilitě se chová jinak. Dnes žádný vstup. Pošlu jeden screen, jestli jsem pochopil správně co testuješ. Je na obrázku jedna modelová situace ze včerejška. Prosím Simčo jestli by jsi mohla odpovědět jestli je to to pravé ořechové. Moc díky VLAĎA- Fredy

11692

Odesláno

dikon:
Díky za odpověď. Budu se snažit taky sem dávat nějaké ty poznatky k papertradingu ranního DAXu. Jsem ale začátečník a nevím jestli nezpůsobím víc škody než užitku.

Jinak k přechodu paper/live:
Já jsem začal live letos v srpnu po krátkém paperu (cca 3 týdny). Samozřejmě, že to bylo TOTÁLNĚ jiné - skluzy a hlavně emoce - přesně jak všude píšou zkušenější. Měl jsem moc obchodů proti backtestu a hlavně několik bezesných nocí, kdy jsem přemítal a nemohl pochopit, proč jsem ty chyby vlastně udělal. Obchody navíc samozřejmě způsobily, že jsem ztrácel místo vydělával - prostě klasika. A to moje okolí říká, že jsem povahou introvert, kliďas a celkově studený čumák. Postupně se to ale uklidňuje a pomalu (snad i jistě) se vracím k nule. Jsem ale rád, že jsem si to takhle hořce prožil, protože si myslím, že silný zážitek z obchodování s vlastními penězi ničím nenahradíš. Můj názor je, že paper pomůže naučit ovládání platformy, nakoukat jak to "tiká", ale nemá cenu to dělat moc dlouho. Live bude vždy jiné. Radši se připravit "polštářem" na kontě. Murphyho zákony fungují a trhy jsou stejně nevyzpytatelné.

No to jsem se nějak rozepsal :) - jsou to jen takové osobní úvahy začátečníka. Rozhodně to neberte jako nějaké rady.

Odesláno

all:

Pomalu se blíží rolování kontraktů (TF, DAX) a taky období kolem vánoc a silvestra. Chtěl bych se zeptat zkušenějších (obchodujících už více let), jak trhy vypadají přes toto prosincové období. Burzy mají zavřeno jenom jeden den (Christmas), ale jestli budou na trhu obchodníci? Ptám se proto, že nedávno tady převládl názor, že den po Díkůvzdání se vůbec nevyplatí obchodovat a ono ejhle - byly i objemy i zisky (já +580USD). Tak jestli je to výjimka potvrzující pravidlo nebo jaký máte na to názor?

Díky moc, ať se všem daří

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...