Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomassinno:

je dobre ze jsi to nezabalil. Rad vidim opet lidi kteri toho uz tolik prosli a presto ze meli ztraty tak se vraceji a bojuji dal.

Co tvuj dennik ..... jeste jej nejak aktualizujes a nebo jsi jej nechal jak je?

at se dari focus

Odesláno

Roman 06:

tohle je opravdu vyjimecny den, kterych je do mesice tak max. 2-3. Celkove pokud se vytvori tesne pred otevrenim trhu silny pattren nebo je prorazena SR uroven byva z toho vetsinou velice slusny pohyb vzdy musi byt TRENDOVY/. Neni to ale vzdy takhle idealni. Ostatni vstupy na TF beru jen do trendu /trh musi byt jasne n/p EMA/. Tim dojde k snizeni obchodni frekvence na 2-3 vstupy/tyden a to je neco co ja osobne velmi preferuji.

Je tezke cekat treba 3 dny na obchod a kdo to zvladne je skoro na konci cesty.

mej se focus

Odesláno

Focus:
hrozně si vážím tvých příspěvků. Obchoduju sice jinak, ale přesto jsem se už v mnohém nechal inspirovat. Především souhlasím s tím, že je nezbytné si umět počkat! Bohužel jsem na dnešek čekal a pak jsem nesmyslně odfiltroval to proražení v 15:33. Když jsem si to teď všechno procházel, tak vidím, že jsem to vzít měl, že to v souladu s plánem by to bylo a ne jak jsem si to omlouval hned po obchodu, že jsem to nebral (td)

Odesláno

Romane:

provedl jsem pomerne podrobny back test a zjistil jsem ze pokud budu brat obchody pouze do trendu tak na tom budu o neco lepe nez nyni. Jinak me 2 vstupy zustavaji beze zmeny /mimochodem do ted jsem mel prumerne 6-8 obchododu tydne, takze nebral jsem vzdy 2/den/ , ale budu brat pouze jane definovane trendove situace /jako treba dnes/ a pokud se vyskytnou oba paterny tak je vezmu. Navic uvazuju nad tim ze uplne prestanu obchodovat rano DAX a budu obchodovat odpoledne 2 trhy.
Ma to jeden duvod - CAS. Chci mit rano vyhrazene na jine aktivity a nechci jej blokovat tim ze musim sedet v 9.oo u PC.
Mozna to tak nevypada ale zase tak velka zmena to neni a TF budu obchodovat temer beze zmeny, protoze vetsina dosavadnich obchodu byla trendova, ale podle backu budu mit 2-3 obchody tydne a prave sem chci smerovat svuj dalsi vyvoj, do snizeni obchodovani a denne byt na burze od 15.oo do 17.oo vcetne analyz.

mej se focus

Odesláno

lordbery:

neznam tvuj system ale ta SR uroven byla opravdu velice silna a navic se kolem ni vcera motal trh cely den. Neda se nic delat vim ze clovek se boji o penize a nekdy si radeji hleda duvody proc vstup nevzit.

Na druhou stranu pokud to mas takhle backtestovane tak je vse OK a priste nedostanou ostatni vstup a ty jej dostanes. Takovy je holt zivot tradera .....

mej se focus

Odesláno

AHOJ, vzkaz pro focuse, na deník se kolegy Toma zeptám. Teď se pokusím dát pár screenshotů své obch. strategie. Přiznám se, že po předchozích nezdarech mám trochu smíšené pocity i když jsem natestoval celý minulý rok. 1. čtyři měsíce které nejsou vidět jsou kvůli vyšší volatilitě to mám na renko 4. Musím říci, že mě ta ztráta z min. měsíce trochu rozhodila. NA sgreenshotech je vidět, že neobchoduji v úterý a v pátek. statistika tyto dny byla katastrofa jen be nebo ztr. Ale na to jsem přišel během listopadu.všechny předešlé měsíce včetně renko 4 byly v backtestu v zisku.až když jsem vyhodil úterý a pátek tak listopad vypadá vcelku pozitivně. chtěl bych se zeptat, jestli někdo obchoduje ER2 první korekci po proražení high low day z premarketu jak v listopadu dopadl. Četl jsem i članek od Petra breakout první korekce. jestli by někdo neměl k tomu nějaký tip. Na obch 1-2 je vidět přesně co obchoduji, po proražení čekám 18 ticků na první korekci při paternu vstupuji. RRR 1:5 ve smeru trendu.Předem moc děkuji za jakýkoli tip a doufám, že i já budu moci být nějak nápomocný s pozdravem VLAĎA-FREDY. :)

11668

11669

11670

11671

11672

Odesláno

to yax

Všiml jsem si, že ve svých grafech denního rozpětí a podílu Open range na celkovém dni používáš tuším 10 denní průměr do grafu. Máš na to zvlášť sloupec pro přepočet v excelu.
Jde to i elegantněji bez dalších sloupců na přepočet. Vytvoříš graf s datovou řadou hodnot ( zde chceš range) pravou myší klikneš na datovou řadu v grafu dáš přidat spojnici trendu a tam vybereš klouzavý průměr , určíš jeho hodnotu a je to. Datovou řadu necháž pak zmizet v nastavení grafu ( formát čáry - žádná , tuším).

Odesláno

Ahoj, dnes je to zase nějaké líné. Vstup do shortu, dnes bez problémů, výsledek SL. PAvelK: něco na tom bude, systém by se změnil asi jen trochu, navíc v ničem zásadním. Asi to zkusím ještě přetestovat, mrknu na to taky přes vánoce a pak schválně porovnáme výsedky :-). To s tím posunutím PT ještě výše, je zajímavá myšlenka, ale pro mě to bude až nějaký další krok :-). Ať se daří

11683

Odesláno

peepo, all:
screeny co sem davam, NEjsou zatim live, i kdyz to tak mozna vypadalo, je to zatim jen paper. Mozna me budete kamenovat, rikat at to sem nedavam a namitat, ze paper je jako stavet babovicky na pisku, ze to prave prijde az live a at s tim tedy nezabiram misto. To je samozrejme na miste, ale me tohle hodne pomaha ve dvou vecech:
1. nez do toho pujdu live, chci se na to pripravit co nejlepe to jde, ted tim myslim napr. to, ze si chci zazit "stereotyp" a dostat do podvedomi jiste ukony okolo, tzn. napr. pul hodiny pred obchodovanim mam zapnute grafy, projdu si den zpet, pripravim strategii apod. Tim to budu delat uz automaticky a pri prechodu live uz budu mit pred sebou pouze to nejtezsi - boj s emocemi (ostatni uz jakztakz snad bude zazite) a budu se moc soustredit jenom na to. Priznam se, ze se toho obavam, uz ted se snazim citit jake emoce bych asi v live pocitoval (samozrejme to neni ono, ale i tak nejake jsou) a i kdyby mi to pomohlo treba jen v 3-5-10% pokroku v boji proti emocim pred prechodem live, je to priprava, sice mala, ale je. Kazdopadne chci bojovat :-).
2. pokud sem davam screeny, je to tak trochu dalsi "tlak", abych nevyvadel blbosti a drzel se systemu (o tom by vice jiste rekl Lada). Sice ted tu nikdo rano moc k tomu nerika, ale treba obcas to nekdo zkusensejsi (focus, Lada, Pavelk, MNovak atd.) okomentuje a ja v tom najdu dalsi stripek, ktery mi pomuze.
Navic ted zacinam mit pocit, ze SL ve vysi 150EUR bych live asi neustal, zvlast kdyz by prisel treba 4x po sobe, takze zkusim otestovat system na jinem "mensim" trhu (asi NQ, YM...). DAX rano ale nevypustim, je to pro me stale skola discipliny (i kdyz paper), ale uz tomu zacinam verit ze to funguje a muzu pak na to kdykoli prejit.
Takže díky všem za příspěvky a rady a
Ať se daří

Odesláno

Dikon:

k tomu SL. Ja jsem FDAX prave kvuli tomu zatim vynechal. Byly to na me moc velka cisla. Mam ucet v dolarech, tak kdyz jsem videl jak mi to treba o 700 vyleti nahoru a pak po to 220 pada dolu, tak jsem nebyl moc vklidu. Takze jsem si rekl, ze radsi pockam.
A treba ted od noveho mesice, jsem poznal zase novou vec. Zacal jsem PS na NQ a pridal jsem CL a ted kdyz vim, kolik riskuji, tak jsem se zacal bat obchodovat na TF, protoze mi prijde, ze riskuji moc, i kdyz mam u kazdeho trhu max 2% a celkove maximalne 5%. Tak abych byl trochu klidnejsi nez si na ta nova cisla zvyknu, tak jsem se rozhodl TF v prosinci vypustit. A zkusim se k nemu vratit az v novem roce a uvidim, jestli uz to bude klidnejsi. Proste clovek porad objevuje nove veci, nove zkusenosti a sve nove limity, ktere by ho predtim, nez ta situace nastane, vubec nenapadly. V excelu mi ty cisla litaji, ale pak na zivo musim byt daleko opatrnejsi a jit daleko pomaleji, ale neni kam spechat. Uz jsem poznal, ze do roka ze mne rentier nebude, ale do 10ti uz by se to mohlo povest.

Lada

Odesláno

Lado,
diky. Vazim si Tvych prispecku, protoze s vetsinou soucitim a jsou jako bych je psal ja, i kdyz jsi samozrejme nekolik svetelnych let prede mnou a me bude trvat, nez se tam dostanu.
To je prave ono, co jak kdysi psal focus, to je ten vyvoj ktery se neda uspechat, ze je nutno pocitat s min. nekolika mesici spise ale lety. Uz ted to trochu vidim na sobe, i kdyz jsem k live jeste nepresel, vidim jak se mi posouva mysleni od puvodniho "super, za rok muzu mit mega a pak uz to jenom jede" k tomu, ze "zacni opatrne s malem, a az to pujde tak pridavej, projet ucet jde rychle.." a uz jsem pochopil, proc T+P na kurzech hodne hledaji vyhlazenou equity. Od ledna bych chtel jet live opce a behem toho si pripravit a otestovat plan na tom "mensim" trhu a pak do toho jit tez live. Jak uz tu taky nekdo zminil, nema cenu paperovat donekonecna, ale chce to opatrne s heslem "casu je mraky, penez uz min" :-).
Díky a at se dari

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...