Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ako pozeram tak dnes to na TF vyzeralo longovo az nieco po piatej ale vtedy nemam v plane obchodovat takze som uz bol mimo, hodinu po otvoreni to bolo o nicom.

Ja som dnes urobil 1 vstup long a inkasoval SL a cela akcia prebiehala na usecke 15:34 :)

Odesláno

Pavle,

taky jsem testoval posun SL po prorazene korekci. Ale na tu tvoji korekci jsem neposouval, protoze to byl specificky pripad (dno korekce a i pruraz v jedne usecce), takze toho jsem si v backtestu nevsimal, bral jsem klasicke korekce, kde doslo k prurazu az na dalsi svicce. A vystup byl na korekci, ktera neprorazila, ale ja jsem si rikal, ze pokud trh prorazi to 1-2-3, tak je asi uptrend ztraceny. No je na cem popracovat, byl to prvni obchod, a navic jsem byl trochu nervozni, protoze mi presahnul do indexu a na NQ jsem byl v pozici, ktera se mi nikam nehybala, ale hlavne TF mi vcera nejak nesedlo. Uvidim, jak to pujde dal, pokud by tech presahu bylo hodne, tak asi vynecham od noveho roku TF, abych byl uplne v klidu.

Jinak chci se zeptat na posouvani na NQ. Mam u 1 kontraktu stejne nastaveni jako ty. Ale pod korekce posunuji, napr. v pripade uptrendu, hned jak se udela vyssi high nez mela svice, ktera udela dno korekce. Vychazi mi to tak lip nez s cekanim na pruraz korekce.

Lada

Odesláno

Ahoj, tak dnes to na DAXu vypadalo podobne jako vcera. Oproti vcerejsku jsem si chtel pohlidat vstup, takze jsem prikaz zadal, tak aby mi nic neuteklo. No dopadlo to viz screen. Hned potom jsem si rikal, ze jsem si mel pockat (coz ale mohlo dopadnout jako vcera), ale nakonec jsem celkem spokojeny, je to podle op. Tak zase zítra. Ať se daří...

11642

Odesláno

Lado,
koukni na to, ale podle testu se vyplati posouvat na CL i pod takovou jednobarovou korekci, jaka se vytvorila vcera. Vetsinou to byva tak, ze kdyz uz se na CL trend po otevreni vytvori, nevraci se pod takova low. Ta uvaha s 123 byla ale urcite take dobra, kdyz po vstupu vznikne, byva to vetsinou konec trendu v danem smeru. Konkretne tem 123 se chci venovat vice, tam vidim dost velky potencial ve zlepseni systemu.

U NQ posouvam az po prurazu, stejne jako u ropy. To tve nastaveni jsem ani netestoval, nenapadlo me to. Dal jsem se koukal na posouvani podle ruznych MA, ale to se neosvedcilo.

Odesláno

Dikon, take jsem zacal sledovat dax. Zatim, co mam otestovano, tak vstupuju bud na prvnim swingu po otevreni nebo na vetsim swingu v premarketu po otevreni, po prurazu high/low. Ale na RB6. HA se mi moc nelibi. Jeste se tomu nemuzu venovat kazde rano, takze to ted pouze ve volnych dnech nakoukavam a cvicim paper. Pres vanoce udelam poradny backtest a od unora se na to uz tesim.. :)

11643

Odesláno

PavelK:
jeslti jsem to dobre pochopil, tak mas vstup 1b (2 ticky) n/p H/L premarketu? PT predpokladam 20b. Ja jsem v podstate vstupoval na tom bode jak mas zakresleno "v tomtomiste dalsi mozny vstup" ale bylo to podle HA, takze driv a proto SL. Ale chtel jsem se zeptat proc jsi posunul po zadrhnuti PT jeste vys o 3b? a linie na 5792 znamana...?
Jnak jsem uz zvazoval to zkusit ciste na RB, s temi HA nejak porad bojuju.. Ale to by byla uprava systemu a neni asi nic horsiho porad delat zmeny, jak se tu porad opakuje, takze se mi do toho zatim nechce...
Ať se daří...

Odesláno

Ja som dnesne FESX ktore obchodujem (ale aj FDAX) videl skor v kontexte bull flag a 123 po open a na FESX hned po otvoreni zacali naskakovat velke nakupne prikazy takze som isiel long. Obchod skoncil trochu skoro na ressistance urovni ktora sa vytvorila - velke offers okolo 2886 a silna predajna odozva, az taka silna ze som nestihol ist short lebo trh uz usiel. V poslednych dnoch bola ale pri otvoreni na europskych trhoch vzdy pekna akcia takze som spokojny. Pohlad z inej strany :)

11647

Odesláno

Dikon:
DAX už nějakou dobu sleduji, testuji a zkouším paper. Tvoje pravidelné screeny jsou dost užitečné, díky za ně.
Brzy bych chtěl taky začít live, jako dobrou diverzifikaci mého finwinu na TF. Určitou nevýhodou se mi jeví velký margin.

Chtěl jsem se už dřív zeptat, jakým příkazem vstupuješ (market, stop, limit), ale dnešek to asi vysvětluje.
Dneska jsem dal stop do shortu a dopadl přesně jako ty. Kdybych ale čekal na vykreslení průrazové svíce do longu nakoupil bych až mnohem výš než je vstupní bod. Ale na PT by to dnes vyšlo. Jaké máš s tímto zkušenosti?

Odesláno

Dikon,
to posunuti PT je takova myslenka, kterou mam ted v hledacku na rope a dax je take takovy rychlik, tak me to napadlo zkusit take. Podlozene to zatim nemam. Jde v zasade o to, ze predpokladam, ze pokud se trh zastavi, otoci a nejakou dobu klesa nebo se pohybuje pod timto high, nakumuluje se nad timto dost stop prikazu (jak tech, co spekuluji po prurazu na long, tak shortovych stoplosu). No a pokud se tak stane tesne pred mym PT, troufnu si ho o kousek posunout (par ticku). Tady jsem nad tim videl kulatou hranici 5800, tak jsem to dal na ni.

Vstupy mam zatim tick nad/pod h/l. Ale jeste je vse ve fazi testu. Linie 5792 je vcerejsi high utvorene v 19.35.

Jinak je asi pravda, ze neni dobre stale upravovat systemy, ale podle me, pokud jde o psychicke pohodli a ta uprava neni jenom tak nejaka bezmyslenkovita, ale podlozena backtestem, nemuze to nicemu vadit. Navic myslenka systemu zustava stale stejna..

Odesláno

Pavel K:

koukal jsem na NQ na 1-2-3 ktere by se bralo po selhani 1. korekce, ale neni to az zas takovy tuzex, vetsinou by to byl 2. SL, diky RRR je to pak lehce v plusu. Moznosti se zda brat 1-2-3 pokud by se objevilo pred 1. korekci. Je to zatim nastrel, pres vanoce bych to rad doladil.

H.

Odesláno

hanz242,
ja se na to take koukal. A take nic moc, ale testy jsem udelal jenom zbezne, to 123 vytvorene pred prvni korekci se mi zda jako lepsi cesta. Spis si myslim, ze by to chtelo nejak pridat vstup po tom, kdy by si ta prvni korekce ani neskrtla, tzn. hned do ztraty. Ale zatim mi nic poradneho nenapada, tak to nechavam na jednom vstupu, na NQ se zatim nijak neodchyluje od backtestu. Az budes mit testy, pochlub se.. ;)

Odesláno

Pavel K: Také jsem si udělal backtest vaší zajímavé myšlenky a tady jsou výsledky: U NQ je SL 60 tak akorát, ten jsem nechal stejný, rovněž BE 100 a PT 300. Při porovnání různých profit targetu mi vychází idální PT ve škále od 190 do 330 USD, tady se ty max. profit moc neliší. Při použití filtru denní rozpětí předchozího dne 130% (15:30-22:00) se mi odfiltrovalo 17x SL, 8x BE 2xPT a 4xTSL. Celkem úspora 100USD ale hlavně to zvýšilo průměrný obchod. Výstupy jsem řešil tak jak jste tady uváděl - posovaní pod swing který byl proražen, nebo aktivaní SL, BE či PT. Systém je velmi jednoduchý a nenáročný, patří Vám velký DÍK.

11653

Odesláno

Shapel:

Vám ty výsledky nepřijdou slabé? Ta distribuce zisků mi přijde dost nevyrovnaná.. Vzhledem k tomu, že se řídím pravidlem - znehodnotit backtest o 40 % a pak si představit realitu - tak mi to moc funkční nepřijde... Mám v backtestu i ztrátový týden, ale měsíc, to už by mi přišlo fakt hodně.. Realita je totiž drsná

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...