Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mnovak:
také moc děkuji za reakci. Multikontrakty se mě budou týkat až někdy na jaře,ale i přesto jsem přemýšlela nad tím, jestli vůbec obchodování někdy ukončit kvůli DD - šlo mi vlastně o to, že když budu mít DD, který si stanovím, na jak dlouhou dobu přestat obchodovat, kdy znovu začít a jak postupovat. Při mém systému jsem zjistila u jednoho měsíce loňského roku takovýto propad a tento stav - dle mě neobchodovatelný, trval cca 2-3 týdny, pak vše zaběhlo do svých trendových kolejí, které se obchodovat daly. Neberu backtest jen z hlediska zisků/ztrát převedených na finance - to vyřeší více kontraktů, ale jde mi opravdu čistě o propad účtu a zda zastavit obchod - (focus psal, že nahrazuje jiným systémem, ale ten logicky souběžně musí být profitabilní i při momentálním DD prvního systému). No a pak je otázka, jak začít znovu.
Já vím, že je tohle asi méně zajímavé téma, ale trhy jsou nevyzpytatelné a účty nás-nováčků nejsou bezedné. Nechtěla bych obchodovat půl roku na demu ;) protože jsem nezvládla MM.
No, podstatné je, že takový propad bývá tak 1x ročně - i mně se - sice jen backtestu, ale vyskytl 1x....
jak pokračujete potom ten následující měsíc, navyšujete kontrakty postupně nebo jedete naplno jako v běžném měsíci? Díky Simona.

Odesláno

SD77
Ještě je tu varianta, že pokud dosáhnu 20% propadu pak přestanu obchodovat i po zbytek dalšího měsíce. To už je ale katastrofický scénář, ale je potřeba být připraven na všechno. Pravda je, že na tak velký propad se dostanu velmi těžce, protože po 12% úbytku obchoduji jen jeden kontrakt. Tím si účet nevymažu i kdyby bylo nepříznivé období delší dobu. Kontrakty navršuji postupně, tak jak mi klesá DD. Nemohu začít hned obchodovat všechny kontrakty. To bych se taky mohl dostat na mnohem horší hodnotu DD. Kolem obchodování bylo u nás vydáno celkem dost knížek, ale ani v jedné není popsán kvalitní MM, bez kterého to prostě nejde.
Dále je dobré obchodovat několik trhů. Třeba jeden ráno a jeden odpoledne. Případně jeden trh s různými strategiemi. Tím se sníží celkově propad z obchodování, protože je málo pravděpodobné, že by všechny trhy měly propad současně.
Taktéž u FX trhu je vhodnější obchodovat několik trhů současně a využívat tak např. korelace trhů.

Odesláno

Ahoj, tak na konec měsíce mám radost z přesného dodržení plánu, že jsem nevstupoval tam, kde jsem neměl a na ten správný signál si počkal. Hned po vstupu mi trochu zatrnulo, málem jsem byl hned venku, ale pak už to jelo... Dnes tedy PT. jak říkal focus, listopad byl velmi zajímavý, až na to, kdyby člověk nedělal chyby. Realizovanými obchody jsem v zisku 950EUR/k (bez komisí), pokud bych ale chyby nedělal, zisk by byl více jak dvojnásobný, což je velice slušné. Takže rozhodně je na čem pracovat... Ať se daří...

11593

Odesláno

MNovak:
díky moc, rozhodně s Vámi souhlasím, kvalitní MM je hrozně důležitý, obchodování Eurexu bych taky ráda už brzy, takže doufám, že ty případné propady nebudou tak drastické a hlavně ne dlouhodobé...můžu vědět, jak velké množství kontraktů max.obchodujete-myslím odpoledne? Je mi jasné, že to číslo je např.pro mě zavádějící, ale už jsem se setkala s různými nápady až k 50-ti kontraktům, tak to je už docela sci-fi :-) ale běžně tady tradeři diskutují o 10-20-ti kontraktech a to opravdu není málo. Ptám se, protože máte docela střízlivý pohled na MM, který se mi líbí. Díky moc Simona.

Odesláno

Dikone, mohu prosím vás vědět, na základě čeho jste si počkal až na průraz swingu v 9:12? Já (bych) bral průlom swingu premarketu hned po otevření viz. obrázek... Díky za případné podněty.

11595

Odesláno

Pavel K.
uvazujme short ....
1/ musi byt jasne definovany trend. Trh na vyssim TF je pod EMA50 a zarovenje zde prorazen posledni trend. longswing /musi byt prorazen pred otevrenim US trhu/

2/ na nizsim TF musi byt trh nejlepe od zacatku dne pod obema EMA/50+150/

3/ vstup exekuovan do 16.oo - potom uz neberu

Vstup nebudu komentovat ..... ale nic noveho .....pouzivam zde vysoky SL ktery umistnim 2b nad vstupni swing

Obchod je rizen posunovanim SL nad trendove swingy a v pripade ze dosahnu profitu 800us ..... fixuji SL na hodnote 400us.

tyto podminky byvaji v trhu splneny opravdu velmi zridka, ale pro trpelive tradery je to take cesta ....jinak spekuluji na bezny PT400, s tim ze posledni dobou uvazuji o snizeni frekvence obchodu a budu brat pouze trendove vstupy.

dnes tato situace nehrozi a vypada to ze dnes budu bez vstupu .....
focus

Odesláno

Zdravím, vykoupal jsem se v CHOPu :-( Před reportem jsem skončil na BE+1. Po reportu jsem šel SHORT protože jsem dostal platný signál..
Docela mě to štve. O svátkách to vzorově trenduje a v normální den, když jdu obchodovat, tak jen odevzdám peníze (td)

Odesláno

Ja som dnes spravil 2 obchody z ktorych oba skoncili na BE+2 respektive BE-2 kvoli slipu :)

Prvy 572,2 short kde som sledoval v t&s pullback uvodneho momenta obchod skoncil pred reportom, potom som dostal 123 do longu ktore sa vytvorilo o 4 zo vstupom 572,2

Vstup podla prvej korekcie by bol 570,3 a bol by stratovy.

Odesláno

Zdravim, tak prvni korekce na NQ dnes bez obchodu. CL ztrata viz screen. sd77: panove MNovak a focus uz PS probirali v lete v diskuzi ke clanku od JenaL: http://www.financnik.cz/forum/read.php?23,138503 Docela dlouho jsem to hledal, ale nakonec nasel a jsou to uzitecne veci. Ja od prosince zacnu s PS u 1. korekce na NQ a myslim si, ze ted uz jsem i dost rozumny na to abych zacal velmi opatrne. Pouziji fixed fraction s 2% risku a pokud se dostanu nad drawdown z backtestu, tak budu obchodovat pouze 1 kontrakt. Zatim jeste nemam vymysleno, jak zase zacnu zpatky navysovat, asi nejspis kdyz se dostanu nad nejaky prumer z equity. Blbe je, ze se to neda moc otestovat, protoze je to varianta, ktera se jeste nestala, ale v realu se klidne stat muze, tak je potreba byt aspon nejak pripraven. Lada

11598

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...