Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

jojo rekl bych ze to malo kdo cekal, ja byl dopredu rozhodnut neobchodovat tak i kdyz sem videl volume v pohode uplne,snad jeste lepsi nez normalne ,stejne sem tam nesel, a byla by SL. vsem hezky vikend

Odesláno

Ja som dnes zmenil nazor a obchodoval TF, spread 1 tick, volume ok, momentum do longu silne - nic ma nevarovalo aby som sa drzal bokom, to ze dnes to bol PT je prijemny bonus.

Posledne dva dni ma ale najviac prekvapila aktivita na FESX, neviem ci sa to da vysvetlit tak, ze obchodnici sa presunuli na europske trhy kym americke prazdninuju, nechcem spekulovat, som zvedavy ako sa bude FESX vyvijat dalsi tyzden, keby sa to dialo castejsie istotne sa neurazim :)

Odesláno

Takže páni, koniec týždňa bol pre mňa náročný na búdku ale ako sa hovorí, koniec dobrý, všetko dobré...
to McWoj, Danek: Možno ma do obchodu viedla chamtivosť - pôvodne som nemal v úmysle obchodovať a ku kompu som prišiel trocha neskôr ale keď som na minútovom grafe videl EMA, CCI, pomalý ale jednoznačný downtrend bez výrazných pohybov tak som proste neodolal. Predstava ľahkého, temer istého zisku bola príliš lákavá a "kamienky" na rozbehnutie viacerých kontraktov sú tak potrebné...Dávam si v poslednej dobe dosť pozor, dohodol som sa s brokerom na maximálnej strate, ale urobil som chybu. Mohla to byť veľmi drahá skúsenosť, našťastie pre mňa gap sa nekonal. Skutočne si vážim skúsených traderov ale, ruku na srdce, vy ste nikdy nič neposrali? Nikdy nehovor nikdy.. tuším sa tu niekto kasal že si dá dnes od trhov pauzu ale nakoniec sa nielen doobedu ale aj poobedu spametal...
Srry za ten jízlivý tón ale musel som si dať popoludní nejakého toho pifsona a som zrelý už akurát tak do postele ;-)
E-mail "0" bodov, telefón s emergentnou 24 hod. linkou 0 bodov... myslím že to bola jedna z najdlhších nocí aké som ,za triezva, absolvoval.
Neviem či zliznem nejakú pokutu za overnight, zatial mi na moje maily neprišla odpoveď.
Ostatným - Kahiros, Pavel K, Yax, Xanathar...ďakujem za rady a podporu. Raz sa vám to určite vráti.
Príjemný, aj keď upršaný víkend....

Odesláno

Neobchodoval jsem, ale doslova zíram, jak to dnes lítalo. Měl bych 2 validní vstupy. Jeden by skončíl jako PT (v 16:35) a druhý jako SL (v 17:36).
Snad to v normální dny bude vypadat podobně.
Pěkný víkend

Odesláno

MNovak, focus:
na některé z dřívějších stránek jste popisovali, jak mělníte kontrakty, pokud dochází k DD. 15% považujete za krach na burze a do konce měsíce už neobchodujete, čekáte na návraty trendů. Můžu se zeptat, s jakou periodou se ve Vašich záznamech taková situace objevuje? Díky moc za info. Simona

Odesláno

Zdravim vsechny tradery,
i me v patek trh prekvapil. Obchodoval jsem v sim. protoze na zivo obchodujeme s kamaradem, ktery zrovna nebyl pritomen. Vstoupil jsem se dvema kontrakty long na close druhe svicky. SL prvniho kontraktu jsem posouval za rychle se se pohybujicim trhem a druhy kontrakt jsem nechal rust. Nakonec z toho bylo krasnych 822 dolaru. Skoda, ze jen v simu.
Preji vsem jen ziskove obchody. Petr

Odesláno

Pokud bych obchodoval tento tyden tak jak DAX tak TF/neberu CT/ by dopadly velice slusne. Celkove bude 11/09 velice slusny mesic a pondeli to uz nezmeni.

sd77:

15% DD je hranice na ktere uzaviram stavajici OS, ale obchoduji jej dal na demu /zde cekam na stabilizaci nebo dojde k uplnemu uzavreni/. Tento OS nahradim zaloznim systemem ktery byl obchodovan paralelne na demu /oba systemy maji stejny RRR a %win/ a pokracuji dal v live obchodovani se zalohou pokud ma stabilni vysledky a DD.
Takhle me to vyhovuje a kazdy muj system je jisteny dalsim systemem na demu.

Co se tyka poctu kontraktu ty jsou dany programem MSA a pohybem MA nad nebo pod aktualni EQTY. Je to velice progresivni PS, ale zde uz neni prostor pro zadne chyby a nepresnosti.

Zalozni system jsem pouzil tento rok jedenkrat .........

mejte se focus

Odesláno

focus:
děkuji za odpověď, jde mi vlastně o to, že z backtestu mi vždy (u všech testovaných systémů) vychází nějaký měsíc ztrátový (tím nemyslím, že jde do mínusu, ale má vysoký DD). Takže se v hlavě peru s myšlenkou, co s tím. MNovak už psal, že třeba 14 dnů se můžou dařit jen samé SL a nic se s tím nenadělá. On neobchoduje do konce měsíce a čeká na to, až trendy začnou...
Jinak jste měl pravdu, EMA (15 a 50) mi dost při likvidaci falešných vstupů pomohla, ale nedá se to brát takto vždy - vzhledem k mému systému. Asi jste se ještě nerozhodl zveřejnit nebo alespoň částečně popsat svůj systém na TF - ne, neberte to prosím, jako že si něco vynucuji, ale jsem jen hrozně zvědavá, jaké"sofistikované" věci ke vstupu používáte. Nejvíc přemýšlím nad druhým vstupem do trhu, který uplatňuji v případě, že byl první vstup SL. Ale pořád mi vycházejí vstupy se zohledněním premarketu lépe, než korekce a swingy vytvořené po open...no, jsem jen zvědavá, co berete v potaz Vy...mějte se dobře a děkuji za předcházející odpověď. Simona :)

Odesláno

System zatim nebudu zverejnovat ..... je velice podobny zde prezent. systemum. Rozdil je ve vystupech ktere nekdy pracuji s PT400 a nekdy s posouvanym SL N/P trned. swingy s PT1000. Myslim ze by zde nadelal vice zmatku nez uzitku. Vstupy mam dane v urcitych casovych pasmech, ale opet to neni nic prevratneho ..... pokud budete podrobne sledovat TF, tak je po nejakem case take vypozorujete. Najit PA patern neni nic sloziteho a cely muj system pro TF je opet velice jednoduchy.

focus

Odesláno

sd77
Focus v podstatě odpověděl i mými slovy. Takový větší propad se vyskytuje jedenkrát za rok. Záleží jak máte nastavený MM. Pro někoho není problém mít propad 30% i několikrát za rok. Já prostě ty peníze nepustím níž. Z jámy se špatně hrabe nahoru. Zde je nebezpečí hlavně pak při více kontraktech, když nepostupujete dostatečně pružně na odhazování kontraktů tak propad je velmi rychlý. Znám člověka, který začínal a dařilo se mu obchodování. Bohužel neměl dostatečně připravený MM, tzn. kdy odhodit kolik kontraktů a během velmi krátké doby spadl ze 30 000 na 5000$. Zrovna na něho přišlo právě to období co bývá jednou za rok a prakticky smazal veškeré zisky co se mu podařilo nahrát. Takový pád má velkou výhodu, že vás donutí myslet a udělat MM takové kvality, aby se toto více neopakovalo. Stává se z vás stále lepší trader.
Na rozdíl od focuse nepoužívám MSA pro řízení kontraktů, ale mám vypracovanou právě procentní metodiku,, která mi v exelovském deníku automaticky počítá, kdy přidat a kdy odebrat kontrakty. Výsledky jsou podobné jako MA a equity. Jenom přistupuji více citlivější, jdu po menších schodcích.
Na daxu jsem nahrál za listopad 159 bodů, při max. jednom vstupu za den. Úspěšnost 53% a maxDD 26 bodů. Průměrný sl 6,66 b. Průměrná délka obchodu 19 minut.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...