Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mcwoj: obchoduju na RB5, ale backtestoval jsem i RB10,12,15, tak jsem si pustil vyšší timeframe, abych viděl, kterým směrem se trh výdává tam. No a vyšším TF se rýsovala krásná korekce s 0/v, k tomu v 14:30 byla většina reportů pozitivních. Z toho pramenil můj pocit na long. Ale signál bohužel nepřišel. Pak jsem čekal na ten flip nebo jestli to půjde dolů, ale vůbec nic. Tento týden jsem zatím na -20USD, uvidíme co udělá pátek. Jinak od pondělí vzhůru do černých čísel (tu)

11527

Odesláno

Vzhledem k dnesnimu poctu reportu a naslednemu dvoudennimu klidu zbrani, jsem dnes reporty bral v potas a uvazoval jsem velmi podobne jako lordberry, i kdyz mi k uvaham pomahaly trosku jine nastroje, nicmene na tom grafu vpravo je videt jak jsem dnes obchodoval. Na konci toho souboje od pul ctvrte prislo uklidneni - cca v 15:50, a cekalo se na dalsi reporty, tak jsem toho vyuzil a vzal jsem 591.7 do longu (na 591.3 cihalo dost lidi - low premarket + vcera se na tehle cene zaviralo se slusnym volume) se spekulaci, ze home sales to posle az nekam k 601... no nestalo se nic, asi dnes uz kazdej shani krocany, tak jsem si na tom DT vzal 200$ za snahu a uziju si dva dny volna :) Nepredpokladam ze se stane neco zasadniho ani zitra, ani v patek.

Uzijme si prodlouzeny vikend, dalo by se rict.

Odesláno

Ahoj, zdravím všechny. Minulý týden jsem začal live, tak píšu krátkou zprávu. Možná to bude někoho v podobné fázi zajímat. Jedu FinWin, trh YM, graf RB10 + 1 min pro info. Vstupy na RB 10, patterny 0v, 2v a EC. Vstupy jen do trendu. První den, tj. středa 18.11. jsem připojil Ninja trader k účtu. Večer jsem "to" chtěl konečně zkusit, udělal jsem 2 obchody se ztrátou -100$. Následující den jsem již byl pevně rozhodnut jít dle plánu. Vstupuji jen pokud je vidět výraznější pohyb/ trend po korekci na signál FinWinu. Ideální vstup pro mě je když je trend dle 2 EMA i dle swingů a po korekci dojde k proražení swingu současně se signálem FinWinu. SL 55$, PT 130-160$ dle S/R a momentální volatility. Zatím pojedu pouze 1 obchod denně max.

Výsledek od 18.11. - 25.11.:
Středa 18.11. - první zkouška live, 2x SL, -100$ (2. obchod jsem vypnul ručně, blížil se konec seance)
Čtvrtek 19.11. - Pěkný downtrend, vstup po proražení low premarketu na signál. 1x PT 125$, 1x SL -55$ - vstup po dost velkém pohybu, znovu potvrzení dělat jen 1 obchod a dost.
Pátek 20.11. - žádný výrazný pohyb, bez obchodu, 0$
Pondělí 23.11. - long vstup po proražení high premarketu, obě EMA směr UP, 2v + proražení swingu. Trh s jednou malou korekcí došel pro PT +125$ ještě před vyhlášením zprávy. V 16:00 jsem vypnul platformu.
Úterý 24.11. - short vstup po korekci signál 2v a proražení swingu. Cena celkem bez problémů prorazila low premarketu a pokračovala na jih. PT posunut na 160$, SL na BE+1. PT dosažen před 16:00.
Středa 25. 11. Žádný trend, žádný obchod. 0$
Celkem: +229 včetně poplatků (4,4$ RT)

První hodnocení zatím odkládám ( na to je ještě brzy), ale je jasné že priorita č.1 je dodržování OP. Live je pro mě motivací být na sebe ještě přísnější než při paperu. Dost mi pomohly články pánů Podhajského a Nesnídala na téma začátky live obchodování, pak také příspěvky a článek od JenaLa. Za důležité považuji nepřeobchodovávat, čekat na výraznější pohyb. Vyhnout se obchodování když trh nemá "šťávu". Prostě 100x omílané pravdy.
Pocity: 1. den samozřejmě větší nervozita, v dalších dnech již lepší. Samozřejmě je to nervóznější než paper, ale dá se to. Před seancí si vždy připomenu článek od Tomáše, kde psal jak má obchodování rozdělené do bloků - čekání na trend, čekání na korekci, čekání na signál atd. Takže se nikam nehrnu a čekám na výraznější pohyb, pokud není tak na myš ani nechytám. A teď to jen vydržet trvale. Díky paperu hlavně v posledních 4 měsících vím, že může být i ztrátový týden, ale měsíc bude v profitu. Zatím mám cíl 500$/kontrakt, což jsem v paperu překonal.

Musím znovu poděkovat autorům tohoto webu za tu možnost kterou nám tady dávají. A teď už je to jen na mně.

Přeji všem hodně zdaru.

Petr

Odesláno

Ahoj, tak dnes to bylo zajímavé. Hned ze začátku takové semtam, ani pořádný swing, tak jsem si musel na něj počkat. Při vstupu chycen slip 2ticky ale v pozotovním směru. Výstup - nevím co se stalo, na chvilku jsem odešel, ale muselo to prolítnout dolů pěkným fofrem, protože na výstupu jsem chytil také slip, ale tentokrát celých 18 ticků... No potěší to, je to lepší než negativní... Ať se daří...

11536

Odesláno

Dikon:
kolem hodnoty 5755 byla dost silná S/R, dal jsem si pod ní STOP sell příkaz a za 1 sec jsem měl vyděláno :) . Podle mně to udělaly SL těch co spekulovali na odraz do longu od této úrovně.

Odesláno

lordberry:
Díky. Ale myslím že na gratulace je brzy. Drawdown přijde, dobré ale je, že jsem na něj již něco vydělal. V paperu jsem měl max. drawdown cca 300$, doufám že v live to nebude výrazně víc.

Ať se Ti také daří.

Petr

Odesláno

zdravim, tak dneska jsem dodelal analyzu letosni trhu z pohledu korekci do swingu na volume 2000 grafu a rozdeleno na casti(15:30-35, 35-45,45-16:00, 16:00-15, 16:15:16:30) jde o to jak vychazeli signali v tomto casovem ramci, jde videt ze nejlip to vychazelo zhruba od 15:35-16:00, je to dano i tim ,ze v tomto obdobi prichazelo nejvic signalu,ale taky de videt ze moc po 16h pro me nema cenu hledat signaly, naopak je na zvazeni zda obchodvat jeden nebo dva obchody denne v tom casovem ramci. tak kdyby to nekomu mohlo pomoct nebo inspirovat prikladam nake screeny.jo jeste poznamka neni to delane na pt400,ale na mfe,pak sem si to osekal na pt400 vypadalo to pomerovne stejne,jen vysledky byli tak o 1/3 horsi,ale spis tady jde o logiku nez presne vysledky.

11544

11545

Odesláno

athoos:

pri tom drawdownu se bude lamat chleba. Takze je potreba se pripravit na to, ze live bude drawdown vzdycky vetsi (z ruznych duvodu, at uz chyby lidske nebo klidne technicke a nebo zmena samotneho chovani trhu). Kdyz jsou zisky, tak se disciplina drzi sama, ale v drawdownu uz to tak jednoduche neni a tam je ze vseho nejdulezitejsi ji pevne drzet a nedelat obchody mimo plan. To rozhoduje o tom, jestli je to pouze docasny propad nebo zacatek konce.

Jinak gratuluji k prvnim obchodum a hodne discipliny do dalsich.

Lada

Odesláno

yax:

Láďo, díky za reakci. Právě na ten drawdown se připravuji. V pravidlech mám při DD >600$ přechod na sim. Analyzovat ztráty a zjistit příčinu. Dle výsledku zvolit další vhodný postup. Ale samozřejmě doufám že při striktním dodržování systému k tomuto nedojde. Hlavně žádné impulzivní vstupy mimo plán. Zatím se soustředím na omezení ztrát. Jak tohle zvládnu, tak v 2. fázi uvidíme co jde dělat se zisky.
Měj se.

Petr

Odesláno

1. korekce na NQ dnes Sim, kvůli svátku, na vstupu byl pozitivní slip 2 ticky, 16:28 cena protala PT na úrovni 1754,75 o dva ticky, ale prikaz se nevyplnil (divné) takže exit 16:38 na posunutém SL se ziskem 255 USD. Kdo jste se odvážili Live, gratuluji :-)

11550

Odesláno

Priatelia, mám problém:
Kedže bol pekný trend tak som vstúpil do obchodu - vcelku slušne, ale o 17.30 sa trh zastavil, zmizol mi SL aj PT ktoré som mal zadané a v trhu mi zostal visiet jeden príkaz. Tak teraz neviem... reštartoval som Ninju ale bez zmeny... Poslal som mail brookerovi ale zatiaľ nič... A teď babo raď...

Odesláno

abrams:
probíralo se to na předešlé stránce....dnes je v Americe svátek a tak burza měla otevřeno jen krátce. Zkus se podívat na svůj účet jak velký máš blokovaný margin a jestli jsi v otevřené pozici....vypadá to, že se ti z intradenního obchodu stal denní obchod..

Odesláno

abrams:

jestli to nebude tim, ze burza zavrela.
Pozde radit, ale proc si dnes vstupoval, sice trend mohl byt moc pekny, ale vsude je strasne male volume. To same to bude zitra. Snad neni takovy problem dat si od toho na 2 dny pokoj a pockat zase az na "normalni" trh.
Jinak podle me ti nezbyva nic jineho nez pockat do zitrejsiho open. Brokera bych se maximalne zeptal jak to bude se SL a PT, jestli je burza pres noc drzi nebo se musi zitra po open zadat znovu.

Lada

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...