Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, tak dnes jsem to měl s chybou , vstoupil jsem dříve, honěn myšlenkou honem, honem ať už tam jsi, ve výsledku to byl sice jen přečasný vstup, ale i tak je to chyba. Dnes SL. to MNovak: i když dnes ema padala a vstup byl ve smeru, dopadlo to stejne jako vcera. Podle me u tohohle systemu to az tak nerozhoduje... nevim...

11490

Odesláno

Dikon:
nic nelze brát úplně dogmaticky. i EMA je dobrá pomocnice pouze v celkovém kontextu dění. Hodnota 5748 je z hlediska včerejšího dne a dnešního premarketu dost silná S/R úroveň. Já bych dnes šel do shortu až pod ní, anebo dost vysoko nad ní, abych měl dost velký polštář na úposun na BE.

Odesláno

Dikon: musíš brát v potaz celkový obraz trhu, nejen sklon EMA, ty jsi sice vstoupil ve směru EMA, ale přímo proti supportu, na kterém se cena odrazila a vznikl DB. Navíc jsi vstoupil již po obrovském poklesu ceny, po kterém v naprosté většině následuje oddobí konsolidace se vznikem CG a další vstup do trhu je vhodný až po proražení takovéto zahuštěné oblasti. Pokud už si dle svého systému vstoupil přes S/R, je na místě po odrazu ceny od ní okamžitě přitáhnout SL na BE a ne čekat na zasažení SL.
Co se týče EMA, krom sklonu poskytuje ještě jednu zásadní informaci a to že zobrazuje průměrnou cenu, tudíž nejlepší nástup do pozice s největším potenciálem je v těsné blízkosti EMA. Jak praví Elder, nákup daleko od EMA je nákup podle teorie většího trouby.
Ať se daří!

Odesláno

Zdravím Dikon,

jít ve směru trendu,s davem se vždy vyplatí.Jít s trendem Ti pravděpodobněji,rychleji,jednodušeji zajístí zisk,než když se budeš snažit jít proti davu,samozřejmě i tento obchod může někdy být profitový,ale je to hodně těžké.Zkus si položit otázku.Je větší pravděpodobnost dosažení PT nebo nějakého slušnějšího zisku když vstupuješ pokud se v trhu nic neděje, proti rozjetému či viditelnému trendu nebo pokud vstupuješ do směru trendu?

borax

Odesláno

Zdravim panove, Tak dneska zatim bez vstupu. Trh udelal prudky pohyb na zacatku obchodni sanace, coz neni nijak vyjimecne. Osobne jsem se pohybu nezucastnil a jsem za to nesmirne rad. Nebot jsem se konecne dokazal ovladnout. V minulosti se hodnekrat stavalo, ze jsem bez rozmysleni vstupoval do obchodu, ja vim, ze mohl byt zisk $$$xx dolaru, ale co z toho? Nekomu se to muze zdat jako banalita, ale ja tomuto prikladam maximalni vyznam. Tedka jenom cekam az se trh uklidni a dneska si veznu svuj profit:-) MfG

11494

Odesláno

Zdravim, obchodoval nekdo dnes 1. korekci na NQ? Ja mel mit platny vstup, ale cekal jsem do posledni chvile na uzavreni svice, protoze to vypadalo, ze se dira vyplni. Ale dira o tick odolala, ale ja uz nestihnul zadat prikaz, protoze trh byl na dalsi svici volatilni a nedalo se stihat. Takze jsem jenom sledoval svuj utekly obchod a byla to docela zabava. Vice viz screen. Ale ted uz me to prestalo bavit, tak jdu delat neco rozumnejsiho a vecer to zkontroluju, jak to nakonec dopadlo. Lada

11495

Odesláno

Zdravim, pridavam screen poslednich dvou obchodu prvniho patternu ktery jsem tu pred par dny zminil. Vcera ztrata, dnes zisk,takze uz ho tento tyden neobchoduji. PS: kdosi tu psal, ze diskr. pohled je dulezity, tak to mu zavidim, ze mu to vychazi (dlouhodobe). Ja se podival do poznamek tri mesice zpetne (pisi si je pred ci behem obchodu). Kdybych se svymi diskrecnimi pocity, zkusenostmi a ruznymi reporty, EMAmi, SR urovnemi, apod. ridil, tak jsem ted za tri mesice na nule. Asi na to byt diskrecni nemam, me to ale nevadi, delam trading pro penize a je mi jedno, jestli je vydelam mechanicky ci diskrecne. Hodne vytrvalosti M.

11497

Odesláno

borax:

píšeš, že jít ve směru trendu se vždy vyplatí. Já myslím, že to není vůbec jednoduché takhle říct jednou větou. Co je to ve směru trendu? Je to např. podle vyššího TF řekněme 30 min, nebo podle situace na trhu daného dne na minutovém grafu? EMA je bezesporu silnej nástroj, ale vždy záleží jakej TF bereme v potaz, protože to co někdo považuje za trend je pro jiného pouze korekce v trendu na vyšším TF.

Jarda

Odesláno

Já dnes -20. Bohužel 1 chyba - vstoupil jsem příliš blízko low dne, nebyl tam prostor pro posun, tak jsem rychle vyskočil jenže už na -40 :-(
Chtěl bych se zeptat, jestli se obchoduje v ČT a PA?
Díky

Jirka

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...