Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes uderom 15:30 to vystrelilo riadne silno do longu, tam som v 1. korekciu ani nedufal, vstupil som 596 stopkou na zaklade pauzy v momente + DT break, vysledok PT450 Hovorim, november ma presvedcil ze treba aj ine patterny ako 1. korekcia na zachytenie uvodneho pohybu, od kedy som ich pridal sa citim viac v pohode.

11480

Odesláno

Mcwoj:

jelikoz ja obchoduji jenom prvni pulhodinu, tak si v pripade takovehoto trendu udelam cervenou caru 6.5 bodu od low a pokud je trh uz nad ni, tak zapominam na trendove vstupy. Russell se v prvni hodce hybe v prumeru kolem 8.5 bodu, takze pokud bych vstupoval vyse, tak uz mam malou sanci, ze se dostanu aspon na BE (ja mam posun po 2 bodech). Sanci na vstup bych mel v 15:41, ale jelikoz uz trh byl nad carou, tak jsem vypustil a byl by SL.

Pavle,

dnes dobry den, obe strategie uspesne. I kdyz na rope jsem si rikal, ze ten posun na BE+15 dava smysl, kdyz se trh zastavil 6 ticku od PT a zacal klesat. Ja jsem pak jeste v 15:30 posunul SL pod korekci a pak mi monitor zabralo TF, takze uz jsem ani nevidel, jak se trh dostal na PT. Ale jinak moc prijemny zacatek tydne.
A jeste jsem si vsimnul, ze jsi mel na NQ stejny slip jako ja.

Jo a jeste jsem o vikendu zkousel testovat novou strategii na TF, jelikoz se mi zdalo, ze 1. korekce ma nekdy vstup zbytecne pozde, preci jenom TF je o dost dravejsi nez NQ. Tak jsem zkousel pruraz OR 15:30-15:33, ale moc to nefungovalo. Leden byl jeste slusne ziskovy, ale s kazdnym dalsim mesicem stoupal drawdown. A tak jsem skoncil v breznu, ktery uz byl celkove ztratovy, ale bylo tam 11 ztrat v rade a to je docela dost. Takze dalsi slepa ulicka. Ale nejake dalsi napady jeste jsou, takze jestli to k necemu bude, tak dam vedet.

Lada

Odesláno

Lado, proto jsem to zavedl. Zacal jsem obchodovat na zivo bez posunu, ale kdyz se mi stalo, ze jsem se dostal z MFE 580 na 0, tak to nebylo nic moc.. V testu to vychazelo bez problemu. Na NQ nastupujes stopem nebo stoplimitem? Ja stopem a zatim mam prumerny skluz necelych pul ticku..

Odesláno

lado diky za info, zapracuji na tom, nemam pevne stanovene po jakem trendu uz nepristupovat, v hlave mam tak kolem 700usd, nechtel sem to presne stanovovat ,rekl sem si ze zalezi na momentu trhu,a to dnes u 600 jasne polevilo ale presto sem vstoupil :) emoce a taky to ze byl hold signal. ja hledam signaly prvni hodinu pak uz ne tak jsem vyckaval, dnes uz sem se poucil zapisu si to a snad zkusenost vydela vic kdyz uz sem za ni dal dnes 2000 kc :) o penize nejde de o nelogicke chovani. diky

Odesláno

Pridal som klasicke PA patterny ako prve 123, prve CG, korekcia po odraze od nejakej urovne v premarkete;
pre pripad ze po vstupe po prvej korekcii sa trh otoci, alebo pre pripad ze sa vyskytnu skor ako prva korekcia a mozu tak poskytnut vyhodnejsi vstup (napriklad ako na ss zo 17.11). Tieto ide obchodovat v podstate mechanicky.
Dalej som pridal diskrecny vstup v pripade silneho uvodneho momenta na trhu - pockat si na pullback alebo pauzu v momente, necakat ale na dokreslenie usecok, vstupit po prieraze doterajsieho high. Ako dnes.

Hlavnym podnetom preco som sa rozhodol pre dalsie vstupy je fakt ze tento mesiac boli pekne pohyby po otvoreni, napriek tomu prva korekcia na TF je momentalne stale v DD vyse 800$ - potrebujem viac nastrojov ako zachytit uvodny pohyb. Moje edge su pohyby po otvoreni a je skoda nechat ich tak ked sa vyskytnu len pre to, ze nemam dostatok nastrojov na ich zachytenie.

Odesláno

yax:

ja som testoval na TF uplne na zaciatku strategiu mechanicky prieraz range 15:30 - 15:35 ale odradil ma vysoky drawdown a mala intenzita ziskov z velkym PT, v reale by som to nedokazal obchodovat, preto som presiel na korekciu po tomto range. Prirodzeny vyvoj :)

Odesláno

Zdravim panove,
tak zatim to na TF 17:13 vypada na mirnou stagnaci 2 doji za sebou.

Pripadami to, jakby trh (obchodnici) cekali na nekoho kdo rozhodne kam pujde trh.
Tak to aspon citim ja.
Jinak co se tyce zacatku,tak no comment, muzeme si vsimnout ze se to v listopadu deje pomalu pravidelne kazdy den, vzdy na zacatku obchodovani vyrazny pohyb.
MfG

Odesláno

Zdravím všechny,
tak jsem dnes nastoupila na TF v 15:33. Mám v DOMu nastavený fixní PT200, ale v případě velkého pohybu v první půlhodině, PT posunuji, stejně tak přitahuji i SL. V backtestu jsem se sice držela fixní PT a SL jsem neposouvala, ale v paperu mi to nedalo. Dnes jsem ale při posouvání udělala chybu a asi jsem to myší dobře neodklikla a po chvíli jsem si všimla, že mi to tam lítá. Bohužel jsem si už nebyla jistá jestli se to stalo při posouvání SL nebo PT, tak jsem to se špatným pocitem odklikla přibližně kam jsem myslela, že to bude správně. V tu ránu mě to vyhodilo a byla celkem těžká chvíle než jsem zjistila jak jsem dopadla. Sice to bylo +180, takže můžu být ráda, zároveň jsem ale na takovou nepozornost celkem naštvaná, budu si na to muset dát příště pozor. Nelituji ani toho, že pak šel trh ještě kus nahoru, příště se snad zadaří lépe. Dnes byl můj druhý den live, tak to jsou asi ještě takové porodní bolesti :-)
Ať se daří všem.
Iva

Odesláno

Trochu mimo téma: před chvílí jsem zpětně natáhnul data od Zenfiru a velmi se mi liší od toho, co jsem live přijímal dnes od Interactive Brokers. Od Zenfiru se mi vykreslilo několikanásobně více svíček na RB5 než na RB5 u IB... Schválně přikládám obrázek dat od Zenfiru. Stejný časový úsek od IB jsem již vložil na předchozí stránce. Zvláštní, doposud se data většinou schodovala na 99 %

11488

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...