Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mechanické strategie fungují, ale nemám je rád kvůli jejich velkým propadům. Vždycky přijde období, kdy se trh točí po vstupu opačně a to je potom na nervy. Lepší je počkat si na trend, vklouznout a vyklouznout. Prakticky pořád zisk. Není tolik propadů. Jde to uplně jednoduše. Např. na TF si nandám EMU10. Když vidím, že stoupá tak pujdu long. Počkám až jde cena proti mě, vstoupím. Nahraji profit a vystoupím. Uplně jednoduché a s vysokou jistotou zisku.

Odesláno

To Mcwoj:
Systémy AOS podle mě opravdu fungují, ale jenom chvíly, po chvilce je je třeba poladit upravit podle toho jak se mění trhy, měnit trhy, měnit PT a SL. Jen tak někde koupit AOS určitě není dobré řešení.

Odesláno

MNovak:
vím, že jste tady už dříve psal, že obchodujete výhradně trendově, takto to vypadá hodně jednoduše. Máte nějaká pevná kritéria, kterých se držíte a dobře fungují a mohl byste je přiblížit? Např.max.denních ztrát, patterny, počet obchodů za den, atp. a také a to je docela podstatné, kolik hodin denně obchodujete? Mech.systém mě mimo jiné oslovil i proto, že mě nenutí koukat do grafu déle než 2,5 hodiny.... Díky za reakci. Simona.

Odesláno

sd77
Právěže kritéria má každý jiné. Pokud mám cíl za den vydělat 5 bodů tak musím více a déle obchodovat než když budu chtít dosáhnout 1 bod. Pro mě je vhodnější raději dosáhnout jednoho bodu s více kontrakty, což jde prakticky během půl hodiny. Je zde důležitý MM. První profit můžu vystoupit při RRR 1:1 a druhý kontrakt trailovat. Tím dosáhnu pěkného zisku pokud je větší trend. Pokud není trend tak mám alespon něco. Max. denní ztrátu ukončím na 4%.
Vůbec nemusíte obchodovat dlouho. Můžete si stanovit třeba půl hodiny v určité době, která vám vyhovuje a když je zde signál tak vstoupíte a když ne tak budete obchodovat další den. Je to právě na každém jak si ty pravidla navrhne.
Postup vstupu je výše. Pokud vstoupím a trend se rozhodne otočit pak vystoupím s těsným SL.

Odesláno

MNovak:
Zatím tady všichni zkušení razí zásadu že když vstoupit do obchodu, tak aspoň nějaké stovky $ a jeden obchod za den, nebo i více dnů, tak tvůj přístup je úplně opačný a musím se přiznat, že i mě bližší. Nebo aspoň já mám problémy s tím abych se do velkého pohybu včas trefil. Vyčerpám jeden, dva pokusy za den a konec. Přitom jsem si stále říkal, že jestli udělám 5 win obchodů po 25 $ nebo jeden za 100, tak jsem na tom stejně. Jsem si vědom toho, že teď se asi na moji hlavu snese vlna posměchu, protože 5 win, byť proloženo BE se zdá nereálné. Proto jsem rád, že ukazuješ i jinou cestu.

Odesláno

Obchodnik musi mat predovsetkym edge. Napriklad statistiku kedy sa tvoria pohyby a ake velke momentalne su. Strategie vacsiny ludi v tomto vlakne su zalozene prave na edge pohybov po otvoreni.

Vstupna metoda je uz vedlajsia. Takyto pohyb sa da zachytit ako indikatormi (EMA), tak PA formaciami (prva korekcia, prve 123, ... ) alebo staci pozorovat trh. Uvidim momentum vstupim, ochabne momentum vystupim. Len ta posledna metoda je najtazsia lebo si vyzaduje screentime a zeleznu disciplinu. A zaciatocnik nema ani jedno. Preto hladame v grafe formacie ktore nam pomozu.

Ak viem ze sa napr. v TF tvoria pravidelne velke pohyby po otvoreni, naco si ist po maly zisk.

Scalping rychlych trhov je podla mna nezmyselna a potencionalne nebezpecna vec.

Odesláno

2 LA+ :

Proc posmech ? 5 win v rade je celkem normalni, to neni pro posmech. Spis mne zaujalo to tvoje 5x25$. Je mi jasne ze neobchodujes live, nebo minimalne toto neobchodujes live, protoze to jsou sice hezke plany na papire, ale v realu ti to nebude fungovat. Jaky mas na tech 25$ win SL ? 5$ ? Protoze jestli vetsi.. napr. 100$, tak by ten tvuj system musel mit min. 60% uspesnost aby jsi byl na nule, bez moznosti udelat kdykoli jakoukoli chybu a bez slipu. A to realne neni. V praxi to spis bude vypadat tak, ze se ti dvakrat zadari, 1-2 SL, jeden zbrkly vstup, jeden win a jeden SL a jsi za tyden misto +125$ najednou -175$ a za tri tydny budes -500$ a zacnes hledat chybu a ladit dalsi vstupy.

Odesláno

To LA+:
Já to například chápu že někdo takhle uvažuje, ale ono není tak jednoduché. Svého času jsem to také zkoušel paper na DAXu, nejelspší to bylo kolem poledne, kdy měl DAX charakter chopu, dalo by se říct že trh byl v kanálu po up svíčce jsem dal stop na short a šel jsem si pro pár ticků dolů a potom naopak. Chvíly to takhle fungovalo, ale potom jsem si zvyknul že to je automatické a začel jsem toto praktikovat i když trh nebyl pro toto vhodný a trh šel opravdu hodně proti mě, takže nakonec SL.
Tato technika je třeba se naučit a natrénovat.
Prej ale existují lidé kteří toto dělají a jde jim to, ale nikde jsem neviděl žádný návod, nebo pojednání, článek o této technice, takže to asi nebude moc jednoduché.

Odesláno

Ahoj, tak dnes to bylo konečně trochu živé a to tak, že to jelo rychle nahoru a já se tam nedostal. Pak jsem se držel plánu a vstoupil jsem na cr dalšího swingu (i když teď to swing vlastně není, byl to jen kmit dolů, ale v tém chvíli při zadávání příkazu to tak nevypadalo). Správný vstup měl být ještě znovu do longu (i tenpříkaz jsem tam původně měl). Sice tedy už po jednom velkém pohybu, ale plán vstupu jsem myslím dodržel i když s trochu nepovedeným a pokaženým vstupem. Takže dnes spokojenost jen napůl, plán ok, ten způsob mi to trochu kazí.. Musím to ještě trochu nakoukat... Ať se daří

11466

Odesláno

tak dneska sl za kterou se celkem stydim,sice podle planu signal byl tak sem vstoupil,ale postradalo to veskerou logiku, ten zacatecni rozjezd byl u me bezkorekce tak sem nemel kdy vstoupit, a az to dojelo k 600 tak se mi vytvoril signal long, navic tak 15:45 kdy uz po pohybu lidi spis cekali na report tak sem nastopil na high pred chopem, za chvili me to vymetlo, zkratka jak sme se nedavno bavili i ta 600 pusobila jako sr uroven , mrzi me to skolacka chyba opravdu pred reportem 15 min, navic po hlavni erupci, asi sem mel zakoreneny problem ze me tizilo ze v tom rozjedzu sem nevidelal tak naskocit a jeste se svest protoze si z backtestu pamatuji jeste delsi celodenni trendy, skoda doufam ze se z tohoto poucim, ta SL neni nic hrozneho a je podle planu ale takhle hloupe to odevzdat. poucen do priste :) a co ostatni?

Odesláno

Mcwoj: já tam ten signál měl taky, ale právě kvůli reportu jsem ho nevzal. Ale srdce mi plakalo, jak jsem viděl jak to úžasné letí nahoru...jenže prostě žádný signál, ani náznak korekce :-( Ach jo... Teď ještě počkám, jestli nedojde k nějaké korekci na short.

11476

Odesláno

jj,ja navic vstoupil skoro na high :) mfe nula :) to je vse jeste nevyspelosti , nemuzem chtit super vyrovnane chovani a zvladani situace v trhu plus skloubeni s planem, podle planu vstup byl no, to ze nam srdce plakalo je zatim taky z nevyspelosti ze chcem kazdy pekny pohyb chytnout, a taky mozna z toho ze jeste nemam poradne vydelane z burzy a uz netrpelive na vsem vydelat :) ja jsem vdecny ze na zacatek sem porad jeste trochu v plusu,hlavne neruinuji ucet a pomalu chytam veci a zkusenosti,ktere chybi

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...