Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja dnes bez vstupu - pohyb na ktery jsem cekal probehl bez swingu a jsem celkove spokojeny .......

sd77

zvolte si ve Vasem TF 2EMY /napr. 15 a 50/ a pak si nastavte na dalsim grafu vyssi TF / treba 3 nasobek Vaseho TF/ , na vyssim TF staci pouze EMA50. Vstupujte pouze do trendovych dnu kdy EMA50 na vyssim TF ma alespon nejaky sklon a nejde evidentne do strany /idealne je trh od zacatku dne nad nebo pod EMA50/. Na nizssim TF musi byt pri vstupu EMY v souladu s EMA50 na vyssim TF. Idealni vstup je pak kdyz vsechny EMY jdou jednim smerem a ukaze se Vas patern - potom uz jen sledujte SR urovne at mate prostor pro Vas PT. Nejtezsi je treba 3 dny neobchodovat, ale to poznate sama a navic je treba vse nakoukat.

Ale tohle uz neni mechanika ale diskrece ..... vzdy je neco za neco a kazdy filtr znamena urcity kompromis .....

focus

Odesláno

Mna tento mesiac zatial presvedcil ze k prvej korekcii z range 15:30 - 15:35 potrebujem dalsie vstupy v pripade ze: prva korekcia nevyjde a trh sa otoci do opacneho smeru, alebo, da sa vstupit skor po odrazeni od nejakej urovne. Jedna sa o uplne zakladne patterny PA.

Ide o max 2 vstupy denne spoliehajuce sa na pohyby po otvoreni, vcera aj dnes profit na zaklade tychto dodatocnych pravidiel, testy systemu som dokoncil iba v stredu takze viac som si ani nemohol priat. Moja prva korekcia by vcera bola bez vstupu a dnes by nedosiahla PT co je skoda ale uz mam nastatsie pripraveny sirsi arzenal.

Pekny vikend vsetkym traderom, nech ten dalsi tyzden vidime take pekne pohyby ako tento.

Odesláno

Rob99 a focus:
moc díky za reakce!

focus:
EMU 50 v grafu mám, 14-ku jsem měla taky, ale nějak jsem nevěděla,co s ní....ale budu zkoušet. Nejvíc mě na mých výsledcích vadí, že jsem kvůli špatným příkazům minula ziskové obchody (2x) a naopak jsem kvůli neschopnosti eliminovat falešné průrazy vystupovala na SL (a samozřejmě by to v daný moment bylo proti OP), aby se pak trh následně rozjel (10x). To je pak ve výsledku na nic. Takže mechanický přístup je pro mě pořád základ a budu se ho držet, ale trochu diskréčního jednání přidat musím, jinak se nepohnu z místa. Myslím, že i DAX už obchodujete (samozřejmě z pohledu zkušeného) trochu diskréčně a podle citu (např.přitahování SL,atd.) Mechanický způsob výborně funguje a já jsem strašně ráda, že se mi podařilo ho na 100% dodržet, ale výsledky chci lepší.... no, je to zase další krůček k poznání....moc děkuji. Simona.

Odesláno

Zdravím všechny, dnes po týdnu váhání a spekulací jsem si konečně zkusila mé 2 první live obchody. První byl PT, druhý SL - signál 0/V, ale při vstupu na close cena hned klesla. I tak jsem v +72 a mám celkem dobrý pocit z prvního odhodlání.

11448

Odesláno

tak nejak jak se vyvjim se mi zda ze mechanicke pristupy na 100% mechanicky nefunguji, ze ten rozdil mezi uspesnyma a neuspesnyma je umeni to skloubit, a rekl byt tak 70:30 tech tricet si pridavat diskrecni veci(to utahovani, semtam vynechani obchodu atd) protoze nabacktestovat system mechanicky a na 100% ho aplikovat bez chyb na trh je az moc jednoduche, nejsme blby aby to vse bylo tim jen ze sem nedodrzel (mechanicky) plan na 100 %. tot muj nazor
budu rad kdyz se vyjadri zkusenejsi

vsem hezky vikend (tu)

Odesláno

Mcwoj:

nechci pokazde reagovat kdyz nekdo napise "zkusenejsi" , ani po tech letech se tak necitim .......

Cilem mechanickeho vstupu neni vydelavat horentni castky, ale PREZIT a UCIT SE. At se prihlasni vsichni kteri vydrzeli diskrecne s prvnim live uctem na burze 3 mesice a stale obchoduji. Myslim ze moc traderu to nebude /predem gratuluji tem kteri to dokazali/

Neni lepsi skola nez postupne pripravovat sve vedomi a podvedomi na absolutne odlisne vzorce chovani pri obchodovani na burze, nez v LIVE trhu. Demo je dobre pro otestovani platformy a nauceni se instinktivnimu jednani, tak abych nehledal prikazy nebo Close all funkci. Az v zivem trhu je mozne vyskouset co jsme vlastne za lidi a jak potrebujeme usmernovat sebe sama abychom se zde udrzeli a po urcite dobe zacali vydelavat nejake USD. Mechanika neznamena ze musime takhle jednat 10 let, ale znamena postupne a pomale pridavani dalsich technik, ale musim si byt jisty ze uz zvladam zaklady a nedela me problem dodrzet plan na 100%. Pak prijdou na radu EMY a dalsi doplnky, ale to uz nebude mechanika a ja stale musim mit jistotu ze zvladnu system obchodovat i s filtry. Vim ze neni moc zajimave kdyz se kazdy tesi na previdelne zisky alespon ve vysi 1000us a zatim pohybuje kolem nuly nebo mirne pod, ale za to dostavam nejlepsi skolu jaka muze existovat a treba tri mesice muzu stale obchodovat vse zapisovat, hledat chyby a vyhodnocovat. Stale pozoruji live trh a vsimam si veci ktere jsem predtim treba nevidel.

Ja jsem se pri svem nekolikatem zacatku hlavne pomoci mechanickych vstupu SKLIDNIL a postupem casu jsem prestal mit knedlik v krku pri kazdem pohybu ktery se blizil k memu limitnimu prikazu.

Dnes beru na TF dva vstupy, ale prulom prvniho swingu stale funguje a neni to rozhodne na vymazani uctu.

Jeste pripomenu tradera Jenala ktery spekuluje mesicne pro 500usd . . .... to ze treba nekdy vydela 2000usd je prijemne spestreni ....nic vic ....ale jeho cil je urcite velmi osvobozujici ..... jsem presvedcen ze ciste na prurazu 1SW je mozne tuto castku mesicne take vydelat ...... je to otazka jaka ocekavani samotny trader ma a jake zkusenosti je schopen nabidnout, tyto dva prvky je treba drzet v harmonii a postupem casu stale zdokonalovat a klast si vyssi cile.

focus

Odesláno

Nemá smysl dublovat focusovi myšlenky, podepisuji se pod to co teď napsal (už asi po tricate, ale opakovat základní principy není vůbec na škodu) Skoda ze si nenapsal 2 mesice... To bych se hrde přihlásil :) Bohuzel jsem si tehdy jenom myslel ze obchoduji diskrecne... No psal se rok 97. Jenaluv systém dlouhodobého planovani jsem převzal a díky mu za to. Byl to další stripek do mozaiky. Ještě jsem chtěl doplnit - možna to vypada složite to co jsem psal před chvíli, ale když těch par indikátorů relativne přesně popisuje situaci na trhu, tak z mého pohledu se to stále jevi jako mechanicky systém. Jedine co je třeba sledovat je momentální chování trhu pro dobře načasování vstupu (jak trh tika jak jsou dlouhe stíny, frekvence ataku break ceny apod. Ale k rozhodnuti ze teď je dobre místo pro vstup mi daji indikátory bez nějakého super dlouhého řešení situace.

2 sd77: když říkáš ze se ti daří mechanicky vstup plnit na 100%, neboj se přidat trochu indikatoru, stane se to co očekávás - zmensis frekvenci falesnych vstupu, vyhladís equity, zmensis DD atd.

Ať se dari
Libor

Odesláno

Ještě dodatek 2 Mcwoj:

ZADNY systém nefunguje na 100%. Vždy pracujes jen s pravděpodobnosti. A když mas systém s dobrým profit targetem a RRR, tak jedine co je nutné, je na 100% ho dodržet. Vypada to sice jednoduše, ale dospět do tohoto bodu je někdy velmi těžká cesta.

Odesláno

Rob99,focus:

oběma děkuji za reakce a moc si je cením, budu to zkoušet, nechtěla bych překombinovat, ale opravdu něco odfiltrovat - pokud možno ne jen ziskové obchody :)
a ke strachu z indikátorů - no, já z nich strach nemám, jen mě znervózňují, když jich mám víc a reálně jsem je neuměla použít. EMA mi nevadí, tak na ni budu koukat více. Ty další indikátory jsou pro mě jen vlnky v moři :) ...snad kromě WilliamsR - snad to je správně - ten zkusím testovat taky....

focus:
nechcete psát pokaždé, když se napíše "zkušenější", ale třeba já budu ráda za jakoukoliv Vaši připomínku. Zkušenější jste rozhodně a tradingem se živíte. Kdykoliv jsem potřebovala poradit, vždycky jste poradil, takže moc děkuji a myslím, že většina z nás jsme za Vaše příspěvky víc než vděčná...

Odesláno

focus:
ja myslim, ze i kdyz pises, ze za "zkusenejsiho" se nepovazujes, tak jak uz rekla sd77, tak z každé připomínky na mě ta zkušenost ale dýchne. Vždycky si říkám, že to je přesné rána do hřebíčku. A i kdyby to vždy byla jen jedna věta, čtu to několikrát a snažím si to zapamatovat a vrýt do hlavy... takže taky moc díky

Odesláno

Velkej error : psal se rok 2007 ne 97... Jeste ze nade mnou bdi ma drazsi polovicka, ktera se tomu teda smeje jeste ted... To je tak kdyz clovek pise prispevky z restauracniho zarizeni... a navic mam problemy s datumy.. No nic. Takze ne, neobchoduji 13 let, ale jenom 3 roky :)

2 sd77 : Jasne... zaklad je vzdy rozumet tomu kteremu indikatoru a pochopit jeho smysl, co vyjadruje. Pak je to Ok.

Odesláno

ivavot:

gratuluji k prvním obchodům. Jenom takový námět na zamyšlení. Jestli se nevyplatí po PT pro daný den skončit a už dál neobchodovat? Myslím to obecně, ne jenom kvůli tomu, jak dopadnul ten dnešek. Do začátku určitě platí, méně je více.

Mcwoj:

já bych řekl, že mechanické systémy na 100% fungují, ale protože se do nich diskrečně zasahuje, tak proto v reálu nefungují.

Záleží na tom, kdo má jaké očekávání. Pokud chce někdo opatrně začít a pomalu se s relativně malým rizikem naučit obchodovat, tak asi není nic ideálnějšího. U těchto systému je relativně jednoduché dodržovat pravidla, a to umožní získat dostatečné sebevědomí na to, aby se člověk mohl v klidu pustit do něčeho složitějšího. Sice to nejsou nijak extrémně ziskové systémy, ale jsou ziskové a to úplně stačí, protože důležitější je naučit se obchodovat. Ale hodně lidí má na začátku velké očekávání a tak se pustí do složitějších systému, na které ale nemá dostatečné schopnosti nebo zkušenosti. A pokud někdo nezvládne obchodovat konzistentně mechaniku, tak s diskrecí to bude jenom horší.

Já až moc dobře rozumím tomu slovu SKLIDNIL, co napsal focus a myslím, že určitě nebudu sám.

Láďa

Odesláno

focus,yax,rob,...

vsem moc dekuji za nazory vzdy je co si vzit, s tou vetou: ,,ja bych rekl,... ,, souhlasit nemuzu protoze mam nazor ze skoro kazdy mechanicky system by sel naprogramovat do programu jako AOS a pak uz jen kasirovat, to je to same jak sem cetl od financniku a sam pocitil ze slepe nasledovani finwinu mechanicky taky neni prilis good, asi na projeti uctu to taky nebude ale tak kolem nuly nebo pomalicku do zenitu :) a tak si myslim ze je to u vseho,naprosty souhlas ze na zacatek mechanicky system podobny nasim s vyssim RRR je asi to nej do zacatku co muze byt,ty se naucit exekuovat poznavat a do budoucna pridavat diskrecni filtr pro nevziti obchodu a nebo pritahnuti sl atd, ja jsem myslel postupnym postupem kam spet, jenze clovek nikdy nevi, az si to prozije vyzkousi tak pak vedet bude.

Odesláno

Nerozumime si, reknu to jinak. Kdyz vezmes mechanicky system ktery je ziskovy, pak jeho dodrzovanim na 100%, dostanes 100% zisku daneho systemu. System samotny ale nebude mit nikdy 100% vykonnost. Ale asi uz jsme trochu OT.

2 yax: Nejsi sam. Kdyz se podivam na svou historii grafu obchody/den, tak je to docela mazec. I kdyz ja jsem to svoje "sklidneni" nenasel primo v tech mechanickych vstupech jak je tu prezentuje focus a dalsi, ale spis v dlouhodobem procesu zdokonaleni sveho systemu, ktery mi dnes dava za vsech okolnosti smysl, ale dusledek je stejny... Zbavit se knedliku v krku je velmi prijemne ;)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...