Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavle,

tak to byl dlouhy obchod, ale stary zpusob posouvani pod korekci, ktera byla prolomena ve smeru trendu by te taky dnes dovedl na PT, pokud se divam dobre. Jinak NQ se dneska prekonal. Ja dnes jeste na rope BE+5, oba systemy v listopadu funguji moc pekne.
A tu hlasku jsem mel stejnou a me vadilo hlavne to, ze jsem nevedel, jestli mi tam visi ten cekajici prikaz nebo nevisi. Kazdopadne jdu NT preinstalovat a doufam, ze se to s tou 7 verzi zlepsi, protoze jsem byl zvykly na nejaky standard se sierrou, a kdyz jsem presel na NT kvuli obchodovani z grafu, tak jsem zacal objevovat, ze ta jeho velka vyhoda je vykoupena spoustou drobnych problemu, ktere dost zneprijemnuji zivot.

Lada

Odesláno

Pavle,

mel jsem skluz, SL byl 2 ticky pod korekci a sparovalo se to o tick pozdeji. Kdyz to vezmu, tak to byl prvni negativni slip na CL, co jsem mel. Co je zajimave, tak predtim jsem mel same pozitivni, dokonce i u vstupu, treba v ten rychly minuly patek. Ja mam SL 160, tak pocitam s tim, ze plny SL muze byt klidne tech 180, pocital jsem s tim i v backtestu, odecital jsem vsude 20 USD, tak uvidim, jaka bude skutecnost. A jeste jednou dekuji za predstaveni systemu, idealni doplnek k indexum.

Lada

Odesláno

Lado, nemas zac.. Priste zase neco ukazes ty. ;) Ja jeste na live pozitivni skluz nemel. Zatim jsem mel max. 2, jinak 0 a 1 tick. Ale neni to moc obchodu. Na CL jsem presel nedavno. A na QM jsem mel take max 2 ticky, vetsinou jeden.

Odesláno

Ahoj, tak dnes konecne prihodim i screen. Vstupoval jsem do short, ale opět SL. Dneska už je to trochu lepší než včera, tak příští týden to snad zase začne pořádně běhat... Ať se daří!

11439

Odesláno

Mirek F.

pročítám tohle vlákno a sleduji tvé screeny. Nastavení zřejmě vychází z finwinu, kterému se krátce věnuji i já ( na kurzu jsem byl před měsícem ). Nepopsal bys prosím svoje vstupní patterny. Zdá se mi odlišné z finwinu, ale co pozoruji tvé screeny, tak jsou dost úspěšné.

Přeji hezký den a at se daří.

Franta

Odesláno

to dikon

mas to otestovane v backtestu? trh se pekne zasekl u low premarketu a vytvoril pekny dvojite dno, jenze to se mi keca po boji, jedine co jde TED videt je ze trh byl v kanale zachopovany, sam budu testovat na daxu nastup na swingu ale musi to vyjet z kanala premarketoveho,a kdyz to bude falesny pruraz tak bude, jak vubec vychazi tento mechanicky vstup na prvnim swingu?

Odesláno

to Mcwoj:
otestovane to samozrejme mam, ale pri vstupech sleduji pouze swingy, takze zadne SR ani jine urovne nebo indikatory. Jen pri vstupu mam jeste jako berlicku 2min graf.
System vychazi dobre, o tom jak to vychazi je tady na tech strankach napsano uz hodne, ale jak rika focus, funguje velmi dobre (a to i pres obcasny ztratovy mesic)...

Odesláno

all:
procházím postupně všechny své podzimní obchody, také srovnávám backtesty a mám dotaz na zkušené a ostřílené tradery...zjistila jsem, že mi vychází zbytečně hodně falešných průrazů, které neumím pořád dobře identifikovat. Nehledám žádný svatý grál, ale něco-indikátor, pattern, který (nebo které) by mi pomohl. Děsím se překombinování systému, naházet několik indikátorů do grafu podle mých (i dřívějších ) zkušeností nic nevyřeší. Jen jsem se zkrátka chtěla zeptat, jestli s něčím konkrétním máte někdo opravdu pohodlné obchodování...indikátory mi zatím odfiltrovaly sice ztrátové obchody, ale taky hodně ziskových...tak díky, jestli někoho z vás něco napadlo... :)

Odesláno

dneska pekny vstup, sice nekdy jde videt ze na vol grafu hodne z momenta ujete (cca tak kolem 100-150) nekdy to zase samozrejme muze zachranit, ale dneska be2, mfe 340, jinak shrnuti tohoto tydne rekl bych lehce nadprumerny dobry, uplna spokojenost, a i hlavne ze sem vstupoval podle planu pripojoval cit a snazil se vnimat trh a v tom vidim velke pozitiva ktere se shodnoti v budoucnu, a jak vy tento tyden hodnotite? celkem se mi zda ze tento tyden russel daval moznosti

Odesláno

to franta.L: Zdravim, ja na zadnem seminari nikdy nebyl (ale jednou se vydam na opcni). Muj system vychazi ze ctyr patternu. Z finwinu znam jenom ty co byly v knize "Jak se stat intradennim financnikem". Tri ze ctyr patternu jsou jen moje, dalo mi to pul roku prace je najit. (ale NEJSOU nijak vyjimecne, kombinací cci14 a cci50 je mnohem vice, jen mi zkratka vyhovuji). Finwinu se urcite podoba posledni pattern ktery jsem pro sebe nazval 14/50, ma nektere shodne znaky s 0/v (ale o zadna "vecka" tam nejde-jsou na me moc diskrecni, navic nevstupuji za market, atd.) Na prilozenem screenu nahodu "vecka" jsou, ale chtel jsem sem dat aktualni screen. Nebudu tu uvadet cely system, nepatri to do vlakna, a byla by to cela stranka, takze uvedu jen jeden priklad nedavneho 14/50 z teto stredy. Jen bych Vam chtel rict muj nazor ze s dobrym managementem se da vydelavat i na obycejnem crossu ZL. Navic bez pouziti filtru, limitnich vstupu se slevou a dukladne MAE/MFE by byl pattern 14/50 lehce ztratovy. Cely system jsem paperoval od noveho roku do prazdnin, kdy jsem ho zaradil do live. Backtest 1.5 roku zpetne. 14/50 je vlastne uplne obycejne nastoupeni na korekci v trendu, dalsi tri patterny jsou kazdy na jinou situaci (velmi silny trend, postupna zmena trendu, rychla zmena trendu). Pochopitelne tyto ctyri nedokazi pokryt vetsinu situaci, ale to samozrejme ani nemusi:-) Hodne vytrvalosti preji

11446

Odesláno

Zdravim, tak ja dnes opet den, kdy jsem musel vytahnout checklist pro nestandardni udalosti. Dneska to bylo ale klidnejsi nez vcera. 3 minuty po vstupu, kdy se trh rozhodoval, jestli bude posun na BE nebo nebude, mi vypadlo pripojeni k internetu. Tak jsem restartoval modem a nic. Tak jsem se prihlasil na zalozni pripojeni (sousedova wifi), coz byla celkem rychla operace, ale pak se kousnul NT, takze jeste probehl restart. Takze nove pripojeni a prihlaseni NT trvalo neco kolem 4 minut a to uz bylo po obchode. A jinak dnes dobry den, na CL BE+19, na NQ odfiltrovany SL. Tak pekny vikend, Lada

11447

Odesláno

2 sd77:

Nevim sice presne na jakem timeframe jedes, ale zkusim ti nastinit jak to delam ja. Vzdy vyhodnocuji situaci v nekolika krocich a az je predchozi splnen, sleduji dalsi "jemnejsi" level (samozrejme s neustalou kontrolou tech predchozich)

1. Zjistim jestli se v trhu vubec neco deje... k tomu pouzivam indikator ADX
2. Zjistim na kterou stranu se to pravdepodobne bude dit... k tomu mi slouzi MACD + ve specialnich pripadech EMA
3. Priprava na vstup je vyskyt CG pripadne Ledge
4. O vstupu pak hovori CCI

Jak je videt, je cely vstup zalozen na identifikaci rozjeti trendu a vstup na korekci podle urcitych pravidel, takze nejlepe se k tomuto systemu hodi alternativni graf volume. Samozrejme ze by se po urcitych upravach hodnot indikatoru dalo obchodovat i na casovych grafech. Kdyz trh jasne netrenduje ale vytvari jen swingy, pouzivam grafy typu RB, ale s jinym systemem. Tam nejde o momentum trhu a jeho smer, ale naopak o obraty na vrcholech. Takze kdyby ti tri indikatory nebyly moc, muzes zkusit vymyslet system na zaklade techto principu.

Pozn. System se nehodi na pomalejsi trhy typu FESX apod.

At se dari
Libor

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...