Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak prikladam screen, obchoduji co sem psal neco jako ostatni prvni korekci ale mam ji natestovanou na vol2000, trochu priznavam ze graf volume 2000 je pro dnesni tf trochu ,,neohrabany,, ale backtest fungoval.

11394

Odesláno

tak dnes opět téměř žádné příspěvky - že by další den s chopem? :-))....trh je dnes opravdu líný a v současné době se vrátil do zahuštěné oblasti z min. dne. Dnes jeden vstupu a SL - vše dle plánu...počkám jestli se trh dostane z mé zakresléné oblasti a přijde nějaký vstup do 18h.

11395

Odesláno

Chtěl jsem se Vás zeptat zda konkrétně třeba dnešní situaci na YM (viz. screen) považujete za trend? Pro mě osobně toto ještě trend není. Nazval bych to pouze nějakým výkyvem. Ve spoustě případě trh expanduje nějakým směrem, udělá 1 korekci a druhou korekci už nezvládne obrátí se opačným směrem. Mě to připadá docela riskantní v takových situacích vstupovat, vím že se tím občas připravím o nějaký ten profit, ale taky tím dost ztrát odfiltruji.

11396

Odesláno

kanosi:
já osobně bych to za trend nepovažoval,protože obě EMA jsou blízko sebe a buď bych počkal až EMA34 překříží v takovéto situaci EMA204 a nebo by se trh musel rozjet...toť můj pohled na věc.

Odesláno

Mcwoj:

Zdravím,

jestli můžu dát svůj pohled na hranici 600 bodu na Russellu,tak bych to nějak zvlášt nepřecenoval a neviděl bych v tom nějaký scalp.Russell vnímám,jako vedlejší trh hlavních indexů,a sám není schopen vybočit nějak z řady nebo udávat rychlost či směr trendu ani stanovit žádnou S/R.Tuto stagnaci okolo 600 bodů beru u Russellu aktuálně spíše jako náhodu,(že je to zrovna 600) a vidím v tom boj u hranice 1100 bodů v trhu ES,který je s YM primární,Russell je jen rychlejší.NQ tam je to někdy jiné,to je trochu "samorost" způsobeným složením s velkou váhou technologického sektoru,tam už mají nějaké S/R podle mě větší váhu.

borax

Odesláno

to borax .

diky za reakci,
ono je na tom nejlepsi to ze si muzem placat a filosofovat uplne jak chcem :) bohuzel nemam ztestovane jestli kolem x-stovek se trh zasekava nebo ne, a jestli se treba nezasekava i okolo 580 atd :D je pravda ze russel neni hlavni trh, to ano, otazka je jak tuto dovednost zobchodovat a udelat ze ztraty zisk ,zkratka musime si udelat nepreplacane pravidla ktere fungovali v backtestu i paperu sme je byli schopni plnit, a tem diskrecnostem okolo dat prostor tak do 20%, jinak bychom se z tech moznosti proc do obchodu nevstoupit zblaznili, vzdy je tam naka sr, naka cenova hodnota, nake to low,high premarketu atd, ja zkratka se snazim jet backtest a stoprocentne se zzivat s trhem jak tika a snazit se chytat ,,naladu,, abych do budoucna si to mohl nak vyuzivat,ted v zacatcich live moc takovych diskrecnosti bez zkusenosti delat nejde,hlavne prezit,nabrat zkusenosti o trhu a o sobe.

Odesláno

Zdravím, dnes opět nevýrazné. Hodně jsem zvažoval při druhém 0/v. Bylo jaksi na hraně s mým plánem, takže rozhodl finální filtr: pocit (jesltli se to dá počítat, tak mu vyhrazuju cca 20% při svém rozhodování). Vzhledem k tomu, že včera jsem vstoupil čistě mechanicky a byla to ztráta (špatné pocity, ale signál dle plánu), tak dnes jsem u nečistého signálu na pocity dal. Skončil bych na 1BE a s blbým pocitem, že jsem nevzal 100% odpovídající signál plánu. to kohiros: velmi podobná situace tvému obchodu. Pokusil jsem se svůj pohled na věc popsat co nejlíp, aby bylo jasné, proč jsem do toho nešel. Taky mi dost pomohla tvá včerejší reakce na můj příspěvek: Hlavně abych byl v klidu a věřil plánu. Musím si na svůj obchod počkat, a ne je nuceně vyhledávat. To je asi můj největší problém. Dneska jsem rád, že ač bez obchdou, tak dle plánu. to Mcwoj: 100 % souhlas s tvým příspěvkem. Traduju live teprve druhý měsíc a zatím jsem v minusu. Naštěstí ne výrazném. Už se začínám i zotavovat, ale hlavně díky tomu, že se s trem víc sžívám a hlavně se mi daří krotit lépe emoce - snažím se na to nahlížet jako při backtestu, s odstupem.

11397

Odesláno

lordberry:

sem rád, že ti moje reakce pomohla...jinak pro mě byl vstup ve všech směrech validní - čistý flip, trh dělal swingy s lower high a lower low + se trh dostal pod zakreslenou zahuštěnou oblast z min. dne - takže dnes prostě kontrolovaná ztráta a plán dodržen na 100%

jinak fakt ti psychicky velmi pomůže když budeš dodržovat svůj OP na 100%, protože tím minimalizuješ tvé emoce a to je (hlavně v začátku) velký nepřítel tradera.

Ať se daří!

Odesláno

kahiros

v backtestu sem hledel na vstupni cenovou formaci a na ni vstupovat, kdyz dostavam signaly semtam i pred 15:35 tezko muzu posoudit jaky je zrovna trend, a nebo jestli zacina byt chop, zkratka hodne mechanicky vstup, zkratka asi jako vetsina tady se snazim svest na momentu trhu,to nekdy pride hned po otevreni ,nekdy okolo 45,nekdy az po 16 po reportu, neni v tom nic cyklickeho takze sem se vratil zase k mechanickemu vstupu ,kdy je signal vstoupim a bud trh jede nebo ne, s vice zkusenosti to budu poupravovat, ale ted na zacatku to chce jet to co bylo v backtestu a mechanicky a chytat zkusenosti co za nejlevnej :) takze to vidim ted zacatek dodrzovat plan na 100% a do budoucna tak na 70-80% mechanicky plus vysledovat si kdy neobchodovat,jenze cit pro trhy si do backtestu a nebo do planu nezapisete, tak asi,

preji vsem pevne nervy a vytrvalost

Odesláno

Mcwoj

mechanicky neobchoduji,ale asi tuším princip tvého obchodování....zkoušel si testovat pro tvoje vstupy jestli je nějaká "závislost" na cen. rozpětí noční seance a nebo třeba jak vypadá EMA před otevřením nebo jaká je úspěšnost když dostaneš signál třeba do 5, 10 nebo 15 min. po otevření trhu?...je to jen nápad, který
by ti mohl třeba pomoci..ale určitě souhlasím, že ze začátku je potřeba dodržovat plán na 100%

Odesláno

kahiros

diky za podnetne napady, na emy se moc divat nemuzu protoze nocni gapy na volume grafech udelaji volatilni svicku a ema diky ni ujede a nedava moc smyslu, s emama se na vol grafu takto vetsim neda pracovat, ted si delam statistiku rozdeleni pasem na 15:30-35 35-45 45-00 16:00-16:15 a zapisuji si jestli bych dostal v techto pasmech signal a jak by dopadl, a podle toho si chci zjistit kdyz se trh nejcasteji rozjizdel spolu se vstupnim signalem(vicemene swing) proste jestli bude lip vychazet obchodovat az od 15:45 atd, ta zavislost na nocni rozpeti me moc nenapada jak ju zbacktestovat, moc me nenapada jak si ji pomoct

Odesláno

Ahoj,
tak ani nevím jeslti sem mám ještě něco psát, vypadá to, že na ranní dax už jsem tu zůstal sám (nepočítám focuse), ale ostatní jako Láďa, sd77 atd. jestli to ještě obchodují..? Abych se nepsal něco, co nemůžu s nikým srovnat porovnat, podělit se...

Dnes jsem bral vstup do longu na 5784, konec zase na tick na SL. Dnes je to ale zase takové lenivé, nízké volume a zatím se tomu nikam moc nechce...

Odesláno

Dikon:

urcite ma cenu popisovat ranni DAX. Verim tomu ze je zde vice traderu kteri DAX obchoduji a radi si tvuj komentar prectou. Ja jsem dnes obchodoval 1 vstup short - SL150 zasazen. Kombinuji ruzne prikazy a zalezi na zkusenosti tradera - /rychlost trhu, volatilita .... atd./ Posledni dobou pouzivam casto Stop Limit prikaz. Celkove system vykazuje o neco horsi vysledky nez v minulosti, ale rozhodne neni ztratovy. Do budoucna je treba trochu pracovat s vystupy a pokud treba zacnes tyden na PT500 tak dalsi obchod zkusit nechat bezet o neco dale jako napr. - 2 kontrakty prodat na PT500 a dalsi 2 nechat rust s trailovanym SL 2b N/P poslednim trendovym swingem. Nekdy se zadari chytit treba 1000eu na obchod a to dokaze radne vylepsit equity krivku.

at se dari focus

Odesláno

Dikon:

a bez screenu to moc cenu nema. Kdyz sem das screen, tak se urcite diskuze rozebehne. Ja ted DAX vypustil, bohuzel mam rano jine povinnosti a jsem rad, ze stiham aspon odpoledne.

Tak hodne zdaru, Lada

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...