Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

focus:
diky za rady, pro me je z dneska jednoznacne ponauceni, ze mechanika je mechanika. Je to sice stale boj s emocemi, ale vim, ze se musim snazit od ted i omezovat rozumove vymluvy proc jo a proc ne a soustredit se pouze na dodrzeni op. Uz je to totiz podruhe co jsem cekal na signal nejakou ctvrthodinku na signal a trh byl liny, nakonec se stejne mym smerem pohnul. V prvnim pripade jsem se jeste donutil vstoupit, bohuzel na tick to vymetlo SL, dnes si po zpetnem zvazeni situace zapisuji jako chybu s poznatkem ze priste se to uz nesmi stat...:-)

Odesláno

Prosím vás každý způsob obchodování má své ziskové a ztrátové období. Nemůžeme skákat od jednoho k druhému a snažit se vychytat jen zisky. To prostě nejde. Já jsem dnes viděl long. Vstup 9:54. Bohužel trh se rozhodl jít ještě asi na 6 minut short tak mě vykopl a pak se vrátil během dvou svíček opět do longu. Co stím nadělám? Vůbec nic. Snažím se jít trendově a prostě někdy se to nepodaří. Další longový vstup v 10,15 se již podařil. Uhradil mi ztrátu + nějaký zisk.

Odesláno

Dikon: Tenhle pocit znam. Obzvlast, kdyz clovek napred obchoduje diskrecne, tak je to nekdy trochu makacka na "bednu". Napr. ve ctvrtek byl na NQ vstup proti silnemu supportu, navic proti trendu. Take se mi nechtelo.. :) No nakonec sl. Jeste se necitim na to, do systemu zasahovat, kdyz to funguje i tak. Ono jde opravdu o to, ze pokud clovek ma signaly s mensi pravdepodobnosti, ale velkym RRR, tak si tim muze naopak uskodit. Kdyz uz se totiz nejaky takovy support polomi, stoji to za to.. A pak je tlak jeste vetsi, protoze to muze byt napr. obchod, ktery by nas mel vratit z DD na nulu.

Lado, nerad bych, aby to vypadalo, ze se te snazim nejak poucovat. Jen nechci takhle verejne davat vsechny filtry, na ktere jsem prisel lidem, kteri by to treba prevzali, aniz by vedeli, jaky maji smysl. Pak se takovemu filtru tezko duveruje.. Samozrejme vim, ze to neni tvuj pripad. (tu)

Odesláno

Pavle,

tak to rozhodne neberu, naopak si toho velmi cenim, protoze vyuzivam cizi napady a ty mi setri strasne moc prace, kdy bych si musel lamat hlavu sam.
Prochazel jsem ty prumery range a nakonec to vyslo vsechno hodne podobne - zacal jsem nasobky 5ti denniho prumeru a skoncil jsem u cisteho 30ti denniho prumeru. A vsechny vysledky vcetne toho puvodniho fixniho range 5 bodu byly vysledkove v rozmezi 1 tisice. Takze jsem vzal 15ti denni prumer range jako stred a budu brat jenom obchody, ktere budou pod prumerem. Ale jeste to musim prozkoumat z pohledu ztrat, jestli nebude lepsi nejaka kratsi perioda. Preci jenom 15ti denni prumer jsou 3/4 mesice, takze pokud by se hodne zvysila volatilita, tak si na obchod docela pockam.
To byly prumery range a ja jeste zkusim celodenni prumery, jestli tam to bude nejak fungovat nebo ne.

Lada

Odesláno

to mo2t:
Tak to je super. Já to zatím neobchoduji live, live mám jinej OS, ale v podstatě asi něco podobnýho jako ty. Čekám na silný trend a poté vstupuji na korekci, jedu to na volume 1000. Tento OS je ale docela časově náročnej, proto testuji čistě mechanikej průraz 1. swingu a v budoucnu bych to chtěl vyměnit. Mrkni na vlákno o YM www.financnik.cz/forum/read.php?7,355,page=6 a zkus taky něco přihodit tam :-)

Odesláno

to all
Sakra ponove, 100% dodrzeni planu na TF a vyhozen na PT+5...Trh pokracuje dale v longu, ale nestihl jsem jiz PT posunout vyse (mam fixni PT), ale clovek nemuze chtit vsechno.
Buy 591,2 PT 594,8
Trh pokracuje raketove vzhuru, ale v nejblizsi dobe ocekavam korekci.
At se dari

Odesláno

Moje dnesne pocity niesu bohvie ake, krasny pohyb ale z pohladu prvej korekcie -kde cakam na TF1min na prvu usecku ktora nespravi nove high- bez vstupu lebo takato situacia nenastala. Vidiet takyto pohyb uletiet ma netesi, hlavne ked posledny a pre mna zatial jediny PT mal system na TF pred tyzdnom a pol. Utechou ostava dodrzanie OP ale to musi byt predsa samozrejmost.

Z prvej polky mesiaca mam ale mnozstvo poznamok z TF a od weekendu pracujem na dodatocnych vstupoch k 1.korekcii - edge ostava rovnake, velkost pohybov po otvoreni.

Tiez sa pripravujem na obchodovanie ropy ale mne sa v tom trhu mechanicky pristup nepaci, z mojho pohladu sa tam da viac vytazit obchodovanim momenta ked uz vznikne a naskocit na korekcii, zatial analyzujem velkosti pohybov a volatilitu a snazim sa dat dokopy podmienky pre backtest.

Vela uspechov vsetkym!

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...