Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Athoos:

pokud zacinate live, nechte si nastavit u sveho brookera minimalni denni ztartu podle vzorce - 1kontrakt/1obchod denne = vas SL120 - takze denni ztarta nastavena na 120us. Potom tuto hranici posunujte kdyz se dari s poctem kontraktu a zase snizujte kdyz klesnete s poctem KTR. Me to funguje vyborne a nemusim se bat ze odevzdam denne vic nez je potreba. Postupem casu uz to nebudete resit, ale na zacatku je to velice rozumne a hlavne vydrzite dlouhodobe v trhu, pokud mate slusne RRR a OP. Nejvice ztrat prichazi po prvnim nedodrzeni planu pri redukci ztrat mimo plan tak, abych byl na konci dne alespon na nule. Takhle je mozne odevzdat za den treba 1/3 uctu a cely plan je najednou uplne k nicemu.

Ale to jiste vse vite. At se dari.

focus

Odesláno

Drz sa !
Vaz si rad skusenych traderov a nenechaj sa oradit "vsudebylami" . Na financniku sa ti dostane nezistenj podpory ale za vetko si uz budes moct sam.... aj sa dovolenku v karibiku, aj za mozne vybielenie uctu . Nech sa dari a obcas sa ozvi, nech sa nieco priucime (tu)

Odesláno

Ahoj,
díky za podporu i za rady do začátku. Dost jsem v přístupu k tradingu inspiroval v příspěvcích a článku od JENALa. Jinak bych prosil o tykání, myslím že je to tady ve fóru obvyklejší.

Focus: předpokládám, že jsi myslel nastavit MAXIMÁLNÍ ztrátu na den, přes kterou již dál nemůžu jít. Dá se to nastavit i u Mirus Futures? Kdyby tak šla nastavit i osobní disciplína na nejvyšší level, to by bylo super :-) .

Ať se Vám všem daří.

Odesláno

Athoos:

pozadej o odpoved sveho brokera. Pokud bych dnes zakladal ucet tak by to byla hodne dulezita vec na kterou bych zadal odpoved protoze zacatek byva opravdu tezky. Takhle se ti blokne platforma po dosazeni max. ztraty a uz se jen divas nebo jedes demo.

mej se focus

Odesláno

Pavle,

tak jsem dodelal CL a je to pekny system. Pravidla jsou super jednoducha, vynechavam dny zprav, range muze mit maximalne 500 USD a vstup pouze do 15:10. Nastaveni MM mam hodne podobne, jenom jsem vynechal ten posun na BE+15, posunovani po korekcich je vic nez dobre samotne. A pripadam si docela jako prizivnik, uz jsem prevzal druhy system, tak to snad budu moct jednou oplatit.

Lada

Odesláno

Lado, to je v pohode, na ropu se jeste jeden clovek vejde.. :) To posunovani na be+15 jsem udelal hlavne kvuli psychice. Spadnout z 500 na 0 uz je docela dost, stalo se mi to. Ja vstupuju do max. 15.15. Jinak ten range mi prijde trosku neohrabany, ale to je tvoje vec, ja mam holt rad ty klouzave prumery, prijde mi to flexibilnejsi. A navic tenhle system fungoval s danym nastavenim sl, pt a be i na podzim! 08, ale myslim, ze s filtrem 500$ by te to asi nepustilo do temer zadneho obchodu..

Odesláno

Pavle,

jeste jednou diky, tomu se rika vedeni za ruku krucek po krucku. Tak ja jdu studovat ty prumery.
Pokud by se trh zase rozhybal, tak je pravda, ze bych si moc nezaobchodoval, treba v lednu jeste doznivala velka volatilita, tak jsem mel jenom 2 obchody.

Lada

Odesláno

Ahoj,
tak dneska po tom co jsem na DAXu čekal na signál asi čtvrt hodiny (pak tedy přišel), tak jsem se rozhodl nevstupovat, protože po tom velkém gapu se trhu očividně nikam nechce, volume klesá a je to slabý, takže je možné, že se to ještě rozjede, ale dneska to nechám bez obchodu (i když teď zase přemýšlím, že to je vlastně chyba proti op, protože co den to jeden vstup)...

Odesláno

Ted kdyz jsem se podival, tak nakonec se trh rozjel a pokud bych vstupoval podle op, dosel by si pro PT. Ted si nadavam, ale myslím, že pokud by to byl SL, říkal bych si něco ve smyslu "jo super, já to věděl", takhle je to ale horší.
Poučení z toho tedy pro mě plyne, pokud jde o mechanický systém, je nevstoupení na signálu chyba, ať se trh předtím chová jakkoliv a nějaké diskréční rozmýšlení si už pro příště můžu odpustit... Nebo jak to vidí zkušenější?

Odesláno

Dikon:

mechanicky pristup je hold mech.pristup. Sila je v tom ze uz nemusite nad nicim moc diskrecne dumat. Nevyhoda je ta, ze nekdy obchodujete proti vsem, ale nikdo nikdy nevi jak se dav nakonec rozhodne, takze na prvni pohled nevyhoda se muze stat za kratkou dobu v danem trhu vyhodou. Obchodovat tento system scela mechanicky neni take jednoduche a emoce se tam budou vzdy vyskytovat. Proto mam u DAXu tak vysoke RRR, abych co nejrychleji eliminoval ztraty a jeste neco vydelal.

focus

Odesláno

to dikon:

ja si nemyslim,ze by si to mel brat jako poruseni planu, a nejhorsi je ze ti na to neni odpoved, bud si reknes ze v backtestu si nic nevypoustel podle volatility atd a tam to taky fungovalo tak proste jedes kazdy den obchod podle signalu a hold ,,planovana,, stopka tam bude a nebo profit, a nebo si to muzes vzit z druhe strany a jednat podle poucek umet se drzet v ,,neprehlednem,, trhu dal,pocka na ten opravdu nadejny signal atd. a taky to muze byt vliv emoci jako je strach z toho ze to nikam nepude atd. na toto se blbe hledaji rady a jedine sou uvnitr nas. kazdy se musime za toto rozhodnout a pokud mozno na vsechny dny stejne - tj bud porad obchod denne,a nebo se rozhodnout ze muzu naky den vynechat z ruznych duvodu kdyz trh nebude citelny a smirit se s tim ze ne vzdy budes mit pravdu. otazka jake mas RRR aby sis mohl dovolit spatne odfiltrovat PT ku poctu odfiltrovanych SL. snad aspon trochu ti to pomuze.to sou moje vnitrni zkusenosti.

Radek

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...