Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Roman06:
LMT nebo MKT je otazka. Jista cena vs jisty zisk/ztrata. Je to na zkusenosti a citu - hodne jsem se vstupy experimentoval ale moc jsem nevymyslel. Podle me je lepsi urcite LMT, ale s tim ze pockate az se cena alespon trochu vrati a neni to high nasledujici svice, protoze to vetsinou nestaci a jste venku na drobne korekci. Super je obchodovat pullbacky ale jsme zase u trpelivosti a to je velky problem pro vetsinu traderu.

Vic neporadim .....

mejte se focus

Odesláno

Ahoj,
já si dnes nadávám, protože jsem vstoupil hodně špatně (o 4 b hůř na 5657L) oproti tomu, jak to mělo být. Výsledek sice stejný - PT - ale vůbec z toho nemám radost, protože jsem udělal chybu a taky to tak dopadnout vůbec nemuselo...

Odesláno

Je to tak ze SL mam na trhu nastaven na 120 a PT na 230 per kontrakt, vcera jsem ale drzel 4 a potom 6 kontraktu...
Takze vcera celkem 10 kontraktu a nyni jedu jiz multipozice ano. Kapital je jiz dostatecny.
Pokud budete chtit, na konci tohoto mesice vam poslu screene za cele 2 mesice (Rijen,Listopad).
Prosinec mam jako posledni ostry paper pred live tradingem...
Od noveho roku pojedu live, presne jak to mam naplanovano.
Jinak pokud nekdo ma problemy s dodrzovanim planu (ja ho dodrzuji uz tak na 80%) tak je dobre si celkovy den naplanovat.
Kuprikladu od 07:00 budice, 8 prace,atd atd..a zkusit to aspon mesic v kuse dodrzovat, potom si clovek tak na to zvykne, ze mu to ani nepride.
A pokud nekdo studuje psychologii a potrebuje jeste vice se dovedet o podvedomi(coz povazuji za velmi,velmi dulezite)
tak vam doporuciji knihu: Dr.Joseph Murphy - Moc podvedomi
stoji neco kolem 200 kc, vydavatelstvi Pragma, nikdy jsem nikomu nic zde na serveru nedoporucoval, ale za necele 200Kc ziskate mnoho na vic.
Jinak dneska diky vcerejesim ziskum najizdim na 10 kontraktu...
MfG

Odesláno

h0moun: Tak to je pak jasne. Myslim si, ze kdyz uz davat nejake vysledky, tak na kontrakt. Takhle je to hodne zavadejici.. Jinak s 20% nedodrzenim planu bych do live nesel. Udelal jsem to tak a nebylo to uplne ono. Ale kazdy to pak muze zvladnout jinak, je to moje zkusenost.

Odesláno

Homoun to je sice pekne ale vy chcete takto hned valit multipozice od zacatku? myslim ze je jedno kolik mate na uctu dokud neumite poradne obchodovat tak akorat moc muzete projet proto byste mel urcite zacit na 1K. A stim 80% to je pekne malo... ja ted jedu par mesicu live a ze vsech obchodu mam plan asi tak na 98% dodrzeny.. myslite ze mi to k necemu je ? Ano je, vyborne se tim ucim, ale s uctem to jde spis dolu (zatim) a predstava ze bych jel multi pozice tak to fakt ne :D Ale to zjistite po 2 mesicich na livu ze to je vse docela jinak.. Takze prvni se soustredte na obchodovani to az zvladnete pak teprve muzete zacit uvazovat o vic pozicich.... at se dari :)

Odesláno

to h0moun:

jen nekolik poznamek :

- 80% dodrzovani OP v DEMO tradingu jeste neni vysledek na live, musite mit 100%.. Muzete si sem tam nejakou drobnou chybu dovolit pri zivem obchodovani, tu si pak peclive zapiste a zamerte se na ni pri dalsi seanci, ale postupem casu musite jen vse na 100% a uz se nikdy nevratit ani k 99%. K ukonceni obchodovani systemu je tady DD a jeho mantinely.

- z vaseho prispeku je citit obrovske nadseni a to v tradingu bohuzel /ne jako pri praci obch. zastupce/ skodi . Jiste jste pripraveny a hlavne vase podvedomi z demo testu na pravidelne mesicni narusty uctu /a take vam je opravdu preji/ ale klidne se muze stat ze to tak na zacatku nepujde, ale vase nadseni vas pozene kupredu, ale nezapomente ze nadseni je pouze EMOCE. Pokuste se zustat v neutralni poloze a po ukonceni seance klidne nechte emoce pusobit.

- posledni vec jsou multipozice. Jestlize dodrzujete nyni na 80% OP a jiz planujete obchodovani s vice kontrakty tak uz dopredu vam reknu ze to budete mit hodne tezke. Pokud ma trader slusny vstupni ucet treba 15k, tak dostat se na 8-10kont. neni zadny problem a je to zalezitost nekolika treba i dnu. Ma to dve slabiny. Pokud vydelavate tak budete zazivat take emoce - nadseni, konecne jsem to dokazal, planovani co s penezi, ukonceni zamestnani, mesicni dovolena v karibiku, novy vuz, ale treba take uplne zaplaceni dluhu atd. Tohle vsechno je celkem logicka prvotni amaterska predstava o tom co s penezi. Skutecny FT trader se snazi zaujmout spise neutralne-defenzivni pozici a pokusi se rozvrhout sily na dalsi obchodovani s multiKTR.

Ztraty budete mit i kdyz budete obchodovat s 10kntrky, ale rozdil je v tom ze hlavne pri ztratach budete vnitrne docela rozhozeny kdyz mate SL120x10kontr. = 1200usd x 4ztraty = 4800usd x 17 = 81.600,-kc. Nyni si uvedomite /jeste horsi je pokud nejste zvykli pracovat s vyssimi obnosy/ ze vsechny predstavy uvedene vyse by jste nemusel naplnit a zacnete delat iracionalni zavery a upravy vaseho OP, ktere vam bude radit vase nadsene podvedomi.

Nechci vubec strasit a nemusi to tak ve vasem pripade byt. Jen jsem zde popsal svuj vyvoj pri prvnim vydelani penez a vezte ze jsem nebyl sam kdo rychle nabyl a jeste rychleji pozbyl.

Pri obchodovani Multipozic musite jiz dodrzovat plan na 100% - jinak odevzdate penize mene nadsenym, ale disciplinovanym traderum. Obchodovat DEMO a LIVE je jako lizat nerozbalene lizatko.

Budte opatrny .....

focus

:)

Odesláno

h0moun

myslim ze v jednom clanku sa pisalo nieco o financnych ramcoch, a testovani na multikontraktoch. mozno z toho vyplyva zaver testovat 10 kontraktov. v dalsom sa pisalo o vzoroch dobreho a spatneho spravania .

myslim ze ste si prave osvojil vzor spatneho spravania.

Odesláno

to Focus
Diky za rady, samozdrejme ze jsem na demu, uvidim jak se mi bude darit na live. nepocitam s tim, ze zacnu hned ze startu obchodovat multipozice. Paper vychazi dobre, co se tyce planu ...cituji: ''planovani co s penezi, ukonceni zamestnani, mesicni dovolena v karibiku, novy vuz, ale treba take uplne zaplaceni dluhu atd''. Tak az zase takove plany nemam. Sice mam dlouhodoby plan, ktereho se drzim, ale takhle ne, jak jsem jiz psal, uvidime co se mnou udela live.
Kazdopadne jakmile zacnu live obchodovat, tak sem hodim prispevek. Ja vim ze musi byt 100% dodrzovani planu, ale mam jeste 2 mesice a ja to do konce roku stihnu. Rikam, kazdym dnem citim zlepseni co se tyce v oblasti psychologii.
Paperuji jiz vice jak pul roku, a zkousel jsem vstupovat ciste nahodne, bez dodrzovani planu a nejvice ztrat jsem mel 6 za sebou a dalsi 1-2 zisky mi ty ztraty pokryly.
Vedu si velmi podrobnou statistiku obchodu.
Nepopiram ze LiveXDemo je neco jineho. Nechame se prekvapit.
Ale diky za tvoje shrnuti. Dost pomaha v daytradingu ze si vsechno pisi na papir..emoce, co jsem delal, kazdou (s prominutim) picovinu si pisu behem obchodovani a na konci tydne udelam vyhodnoceni a je to neuveritelne, co se clovek o sobe dozvi.
Muj nazor je, ze profitabilni system neni problem vytvorit, ale zvladnou psychologii to jiz vyzaduje stabilne,pravidelne na sobe pracovat.
Mozna sis toho vsimnul, ale nejvice prispevku je kolem indikatoru, strategii, ale co se tyce psychologie, tak ta zaostava. To je ale ciste muj subjektivni pocit.
MfG

Odesláno

roman06 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Homoun to je sice pekne ale vy chcete takto hned
> valit multipozice od zacatku? myslim ze je jedno
> kolik mate na uctu dokud neumite poradne
> obchodovat tak akorat moc muzete projet proto
> byste mel urcite zacit na 1K. A stim 80% to je
> pekne malo... ja ted jedu par mesicu live a ze
> vsech obchodu mam plan asi tak na 98% dodrzeny..
> myslite ze mi to k necemu je ? Ano je, vyborne se
> tim ucim, ale s uctem to jde spis dolu (zatim) a
> predstava ze bych jel multi pozice tak to fakt ne
> :D Ale to zjistite po 2 mesicich na livu ze to je
> vse docela jinak.. Takze prvni se soustredte na
> obchodovani to az zvladnete pak teprve muzete
> zacit uvazovat o vic pozicich.... at se dari

Roman, co se tyce multipozic, URCITE nejstem tak blby abych od zacatku obchodoval multipozice, v paperu si to mohu dovolit, nebot tam jiz mam dostatecny kapital.
Ale bude to i moje chyba, ze jsem se spatne vyjadril. Multipozice budou, az bude dostatek $$ na ucte.
MfG

Odesláno

Homoun nemuzete si to dovolit ani paper jaky to pak ma smysl? .... A veci jako auta karibik atd jak psal focus mam pekne podrobne napsane a mam k nim aj data kdy.. jenom je to v tom ze vetsinu veci mam az treba za 2-5-10 roku takze ted 2 roky musim makat naplno pro nic zanic ale ten dlouhodoby cil tam je a to je moje motivace... Jenom jsem chtel rict jak to citim tak to neberte nijak spatne anebo ze jste blby :)

Odesláno

to Roman,
neberu to tak, kazdy smysluplny nazor zde stoji za zvazeni. A co se tyce paperu, tak z meho pohledu jde o to, abych zjistil kam az muzu zajit. tzn. moznosti ve kterych se pohybuje muj system. Co se tyce zisku, tak ty jsou irelevantni. A na psychyce pracuji asi vice jak na samotnem obchodovani.
Kazdopadne, toto byl muj posledni prispevek, vase prispevky jsem zvazil a beru na vedomi, ozvu se tak asi dalsi mesic, a uvidime jak to bude dale.
At se vam dari ....
MfG
PS:
Jo a co se tyce planu, tak ten mam taky, co kam s penezi, za co to utratit, i fotky mam k tomu, ale ja mam i dalsi motivace, ale to je jiz tema do jineho vlakna, jestli chces, tak muzeme se jit bavit o psychologii a motivaci do jineho vlakna. :D

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...