Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,
po tom co dneska Fdax předvádí, bych se chtěl zeptat zkušenějších. Dneska jsem čekal na signál o mnoho déle než normálně, vidím, že jtrh nemá sílu, padá volume, jasný chop a racionálně vzato nemá cenu do trh vstupovat. Pak ale přišel signál a podle op, kdy každý den na daný signál jeden vstup.... A co teď? Vůbec se mi nechtělo, ale říkal jsem si je to podle plánu, musím, takže jsem vstoupil i když jsem dopředu věděl, že to na 99% skončí na SL. Jak tohle řešíte? Protilánovým nevstupováním nebo vždy podle plánu?

Odesláno

Dikon,

trh čaka na spravy 10:30 a 11:30, hoci niesu zásadné sú akosi barličkou pre smerovanie trhu, nalada je longová.Dodržiavanie OS je pekná vec, ale to neznamená liezt do trhu ak si si istý že na 99% utrpíš stratu, to akože chceš trhu odvádzať povinnú daň, či sa mu cítiš zaviazaný...chudákovi... :)
Trh musíš zhodnotit ako celok a reálne zhodnotiť svoje šance a ak niesu na Tvojej strane tak kašli na to.

Gladiator028

Odesláno

2 Dikon:

Rekl bych, ze nikdy nemuzes vedet jak situace v trhu nakonec dopadne, ale to je jedno. Abych odpovedel... Ja vstupuji na svuj signal vzdy. Vystupy ridim dilem podle OP, dilem "na oci" podle situace. Kdyz vidim ze se uvodni situace zasadne zmenila (vsechny indikatory se "otocili" nebo se k tomu chystaji, zmenilo se tempo apod.) tak posouvam na BE+"nejaka S/R" tak, abych nebyl ve ztrate v obchode ktery uz mel napr +300$. Nevim jak dnes v Evrope, ale ja napr. dnes Russel obchodovat vubec nebudu a tim se usetrim od podobnych uvah. Zitra je taky den.

Libor

Odesláno

to focus:
měla bych dotaz k vaší včerejší seanci na TFku. Proč jste čekal až na signál short? Ten pohyb UP od otevření se vám nezdál nebo jste neměl signál ke vstupu do long?

Dege

Odesláno

Dikon
pokud chceš obchodovat mechanický systém tak by jsi podle mě měl brát všechny signály. Pokud budeš obchodovat částečně diskréčně, tak potom můžeš nad každým vstupem uvažovat - proč jo a nebo proč né.

Odesláno

Nove vlakno este zalozit nemozem tak to vlozim sem. Koniec koncov, jedna sa o dianie na trhoch. Dnes rano som mal v plane Schatz - FGBS, ktory vrelo odporucam vsetkym ktori chcu zacat spoznavat Level2 trading. Bol k dispozicii ukazkovy obchod ktory sa pokusim priblizit seriou screenshotov ktore ho dokonale vystihuju. Jedina skoda ze som nesiel s viac kontraktmi, risk bol 3 ticky, v Schatzi mam radsej risk 2 ticky ale to sa nie vzdy da dosiahnut fill. Takato zretelna situaci v Schatzi sa dala vyuzit na nakup Bundov a zarobit tak omnoho viac tickov ale na to som si ja este netrufol. Na FESX som sa pri otvoreni nemal coho zachytit alebo ako identifikovat risk tak som nevstupoval, klucove pre mna boli 2862-2890, neskor ako trh klesal bola prva prilezitost na vstup okolo 2870 ktory som zmeskal lebo som sa venoval Schatzu, ja som vstupil 2873 long platny vstup lebo som pod sebou mal podu 2000+ 1500+ kontraktov. Jedina skoda ze vystup bol 2876 ale v DOMe to nevyzeralo tak presvedcivo ako na grafe, vela sa predavalo a mohlo to skoncit aj inak. Nakoniec vacsina kupujucich vstupila az po GBP news a kto ten pohyb zachytil tak blahozelam.

11235

11236

11237

11238

11239

Odesláno

Dege:

necekal jsem na short ....jen jsem popsal situaci ktera podle meho nazoru tento short zpusobila. Jinak jsem vcera bral 2 obchody - 1xSL/long/ a 1xPT/short/ - oba byly na prurazu urcitych swingu ktere zatim nebudu popisovat, ale jednou je take popisu pokud bude zajem.

mejte se focus

Odesláno

Dege Napsal:
-------------------------------------------------------
> to focus:
> měla bych dotaz k vaší včerejší seanci na TFku.
> Proč jste čekal až na signál short? Ten pohyb UP
> od otevření se vám nezdál nebo jste neměl signál
> ke vstupu do long?
>
> Dege

Ja jsem dostal signal o vstupu do trhu, ale nebyl jsem si 100% jistej, nebot s podobnymy pohyby jiz mam nejake zkusenosti a radsi ozelim zisk a dodrzim plan, nez abych utrpel ztratu, kuprikladu.

Odesláno

Pavle,

rozhodne volume. Navic komoditni trhy (jak pity, tak elektronika) maji normalne otevreno, navic bude za chvili report, tak by se aspon prvni pulhodinu mohlo neco dit.

Lada

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...