Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomas,

ano v DOMe vidime iba limit prikazy ale prave nato mame time and sales kde vidime aktualne market prikazy co su napriklad aj aktivovane stop prikazy. Takze by sme mali vediet vyhodnotit co robia ostatni a aky tlak je vyvolany na s/r urovne, alebo aka je reakcia po prerazeni. Dolezite je ak vieme z T/S identifikovat smer do ktoreho mlatia velke objednavky proti nemu neist. Tu nam moze pomoct aj graf ceny, ktory nam ukaze do akeho smeru ja vacsi zaujem obchodovat, ak trh ma smer samozrejme.

Odesláno

zdq

ja sice T&S nepouzivam ale na tom obrazku co si daval je pekne vidiet ze ak niekto v rozpati 2 minut vezme 400 kontraktov na rovnakej cene do rovnakeho smeru tak to signalizuje ze sa na trhu nieco zacina diat.
na grafe to samozrejme vidno vobec nemusi byt ak je limitna objednavka na cene 54 povedzme 300 kontraktov, tak za market vezmu prvych a druhych 100 kontraktov, potom si velky hrac pocka na doplnenie svojho levelu a bidne opat 100 a 100. predpokladat teda mozeme ze to bol ten isty subjekt. je to samozrejme len teoria, nepodlozena. ale je vidiet aky je rozdiel medzi sledovanim na grafe a tym ze co sa na trhu deje

co sa tyka toho preco sa to deje. tak mam jeden priklad. existuje skupina traderov, ktori sleduju nakupne tlaky na podkladoch to znamena sleduju to ako sa meni nalada stock indexoch, nejde o futures ale o chash indexy . sleduju aktivitu na podklade, a podla toho rataju cenu na futures, z toho im vide nejaka delta, a to je rozdiel medzi podkladom a derivatom. videl som jedno video na traders laboratory , kde trader popisuje tento pristup. dam odkaz ked to najdem.

Odesláno

zdq ještě bych si rád ujasnil ty limtní příkazy...já tam vidím pouze některé,např. sell tam jsou jenom ty umístěné nad aktuální cenou,ale nejsou tam ty pod aktuální cenou...opačně to platí pro buy samozřejmě...to je pak docela zkreslený pohled a nejde mi to do hlavy...mrkni na screen,možná mi něco uniklo.. díky Tomas

11220

Odesláno

Airmike

jasně tomu rozumím ,ale asi mluvíme každý o něčem jiném :)
když se podíváš,tak zjistíš,že dejme tomu na výše přiloženém screenu je aktuální obch. cena 2840 a v Level 2 se zobrazují Sell LMT příkazy pouze nad touto cenou,což znamená,že tam vidíme pouze ty,kteří čekají až cena vyleze dostatečně nahoru,aby prodali....jenomže já si myslím,že je určitě řada LMT příkazů umístěných pod aktuální cenou 2840,které čekají až cena sjede dolů čímž potvrdí downtrend a tím vstoupí taky do short,ale tyhle příkazy v Level 2 vůbec nejsou,protože na těchto hladinách pod aktuální cenou 2840 se zobrazují jenom Buy...

Rozumíš mi ?

Tomas

Odesláno

Já podobně jako Focus považuji propad 15% jako krach na burze. Kontrakty se snažím mělnit už od 8% DD tak abych se nikdy nedostal na 15%. Pokud bych se přesto dostal tak nízko pak uplně končím s obchodováním po zbytek měsíce. Takový postup mi vychází velmi dobře. To jsou právě věci MM, které by měl mít každý zpracované co nejdůkladněji.

Odesláno

stomas

no je mozne ze hovorime o niecom inom, ja si myslim ze tie prikazy proste nevidime , ale ak sa mylim bol by som velmi rad keby mi to niekto vysvetlil. :) T&S, nepouzivam, a L2 tiez nie. takze neviem co su znazornene tie farebne histogramy.

Btw: tie prikazy musia byt stop, nie limit, lebo inak by boli hned exekuovane.

Odesláno

stomas

v L2 vidime iba limit objednavky, sell limit pod cenou nemozme vidiet lebo take by boli automaticky exekuovane. Stop obejdnavky visiet v trhu nevidime, ale v time and sales vidime ked sa aktivuju na market.
Inac pekny obchod na FESX. Ak budem mat nieco k veci tak zalozim nove vlakno. Zajtra pokracujem na FESX a od 8 sledujem Schatz ak na mna nieco vyskoci v ramci planu tak aj zobchodujem. Myslim ze FGBS je najvhodnejsie na naucenie sa tohto stylu obchodovania. Popoludni samozrejme TF ak bude rozumna aktivita pri otvoreni.

airmike

dik za videa urcite pozriem

Pekny vecer.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...