Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mirek F. Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dneska rychlovka, doufam ze Vam, kteri jedete ty
> prurazy se take dnes zadarilo.
>
>

Jo trh udelal pekny pohyb, ale ja jsem zustal mimo, i kdyz jsem mohl vstoupit, ale je dulezitejsi dodrzovat OS a tam mam podminku ze si musim byt jak TA tak psychicky jisty, coz se nepotvrdilo. Takze dodrzeni planu, coz je super.

Odesláno

Tak NQ s prvni korekci podobny scenar jako vcera, na zacatku to docela ulitlo, ale bez signalu, takze pozdejsi vstup s nevyhnutelnym pullbackem, MFE presne 20 takze BE, kde to taky skoncilo, PT lezel nad 1780, coz je slusne zapikana resistance, takze uvidime. ;)

H.

Odesláno

Dnes po otvorení bolo vidiet ako TF postupne stracalo chut rast, mozno sa mu zachce neskor ale to uz bezomna. Obchod prebehol podla planu, vstup 591.2 long vystup 591.4 na urovni BE.

K tomu predtym, samozrejme ze mam pravidla na vystup zo stratovej pozicie ale nepouzivam fixny SL riadim sa tym co vidim. Na screenshotoch nie je vidiet celkovy kontext obchodu. V tom konkretnom priklade islo o to ze som vstupil napriek tomu ze ludia vo velkom mnozstve hitovali bid za market co je chyba. Po prerazeni vyskocili dalsie velke bidy a bolo nelogicke to uzavriet, ludia zacali brat offer. Keby som bol skusenejsi si pockam a mam o 5 tickov viac s omnoho mensim rizikom. Da sa povedat ze sa zatial ucim a mam stanovenu max stratu na den 100EUR/kontrakt. Ked si ju vybijem dajme tomu v dvoch obchodoch tak som spravil asi pekne amaterske chyby a ten den koncim.

PS.: Ja sem tieto veci pisem prave preto lebo chcem nejaku odozvu, zaujima ma ci tieto veci niekoho tiez zaujimaju, pripadne s nimi ma prakticke skusenosti. Pokial budem mat nejake postrehy urcite napisem do tohto vlakna, myslim ze je to k teme diania na trhoch.

Airmike, velmi rad.

Odesláno

Dneska rano Dax BE, posledni dobou studuji PA atp a hranice 5618 byla SR uroven, takze vstup dle planu, posunuti na BE mimo plan ale naprosto z logickych duvodu, bez emocniho rozhodnuti. Po tomto live vstupu vystupu prepnuti na sim a v 11:15 vstup dle PA na 5618 dosazen PT. Dalsi SR uroven 5610 sem mel zaznamenanou jiz pres vikend, takze druhy odraz od 5610 vstup do longu a PT.

Odesláno

Ja dnes na NQ opet bez obchodu ze stejneho duvodu co vcera. Na CL ztrata.

hanz242: Na BE to bylo opravdu na tick presne. I kvuli takovym pripadum jsem si zavedl pravidlo, ze pokud do 20 min nejsem na BE, tak posouvam automaticky, pokud jsem v plusu. Pokud v minusu zaviram na close.
Jinak dnes na NQ nastala zajimava situace, ze se trh uz od 12 hodin pohyboval v uzkem kanalu, mozna by stalo za otestovani, zda v takovych pripadech rovnou nebrat BO z takoveho kanalu.

Odesláno

Mirek F. Napsal:
> h0moun:
> Ano, dodrzeni planu ma vzdy prednost.

Jo ale svadelo to semnou dobre emoce, jestli mam vstoupit nebo nemam vstoupit.... vypadalo to slibne..jedna strana rikala jo druha ze ne....Byl to zajimavy emocni boj, a to jedu paper, ktery jsem si podrobne vypsal. Pisu si pri obchodovani na papir, co me napadne, emoce, jak se citim, co citim, proc......Verim ze mi to pozdeji v budoucnu pomuze...
MfG

Odesláno

to all
Tak a abychom byli dnes komplet, tak cekani se vyplatilo.
TF 4xSell 580,4 a Close (nebral sem fixni pt, protoze jsem vedel, ze trh ma tu silu aby pokracoval dale) Close 587,1
A tim koncim dnesni obchodovani, 100% podle planu, co vice si prat.
At se vam dneska dari.
MfG

Odesláno

To h0moun:
Ja jsem absolutne neschopny obchodovat diskrecne, neni to moje parketa.
Tudiz si pri backu nic nepisu a tak jednam i live. v 90%, kdy jsem zapojil emoce, to bylo spatne.
Takze jsem rad, ze Vam to funguje a pokud jste diskrecne zameren, je dobre, ze si to pisete.
Ja se budu drzet sve mechaniky, nebot v live nepotrebuji dalsi komplikaci typu "kdy se jedna strana hada z druhou.."

Odesláno

Milosv

oba trhy beru jako obchodni celek. Na DAXu delam cas od casu dva vstupy a take nekdy vystupuji N/P swingy.Nechci o tom moc psat protoze me fungoval DAX i s jednim vstupem a fix. PT. Pokud se systemu nedari tak je treba hlidat max. DD a jakmile je prekrocen tak nasadit nahradni. Ja mam max. toleranci 15%. Vim ze to da praci nasadit dalsi system ale ten uz by mel mit trader pripraveny a v lepsim pripade jej paralelne obchoduje na demo verzi s aktualnim systemem a pokud tento nefunguje prejde plynule na novy, tedy z dema na live. Ja to tak delam a je to OK.

TF zatim vykazuje od zacatku 11/09 velice stabilni vysledky a patrne se tak snazi vynahradit 10/09 :)

mej se focus

Odesláno

Mirek F. Napsal:
> To h0moun:
> Ja jsem absolutne neschopny obchodovat diskrecne,
> neni to moje parketa.
> Tudiz si pri backu nic nepisu a tak jednam i live.
> v 90%, kdy jsem zapojil emoce, to bylo spatne.
> Takze jsem rad, ze Vam to funguje a pokud jste
> diskrecne zameren, je dobre, ze si to pisete.
> Ja se budu drzet sve mechaniky, nebot v live
> nepotrebuji dalsi komplikaci typu "kdy se jedna
> strana hada z druhou.."

To Mirek F.
Tak to zase ja jo, mechanicky bych nebyl schopen zobchodovat vubec nic, nebot jsem od prirody antimechanik.
Urcite taky jeste bojuji s emocemi, ale dal jsem si ukol ze obchoduji presne podle planu a i kdyz mi to obcas ulitne, stava se to jiz vyjimecne, vedu si i statistiku obchody mimo plan a zaroven si je do trhu i znacim a kazdy tyden se dodrzovani planu zvysuje.
Tu nejde ani tak oto, ze se jedna strana hada s druhou, spise o ty emoce...Chamtivost a Strach.......
Ale kdyz se vzdychy divam na trhy zpetne, treba o den dva pozdeji, tak si vzdycky vsimnu neceho noveho, co mi predtim uteklo, at se jiz jedna o ruzne formace, sipky, patterny ap...
A co se tyce TF, tak mivam stabilni vysledky. Jinak dnesni obchod o kterym jsem psal vyse tak PT dosazen, plan splnen a ten dalsi profit je spise jako bonus za namahu a cekani.
Preji prijemny obchodni den.
MfG

Odesláno

zdq

Jelikož jsi jediný kdo tady něco postnul ohledně level 2 a T&S a nevím,kde jinde bych se zeptal,dovoluji si tě poprosit o opdověď na dvě otázky.
1)mohl bys prosím tě teoreticky popsat jak čteš / vyhodnocuješ hodnoty z time&sales?

2) zajímalo by mě něco k Level 2 a to konkrétně,že tam sice vidím LMT příkazy Short nad aktuální cenou resp.Long pod aktuální cenou ,ale nevidím tam Short pod aktualní a long nad aktuální cenou,čili příkazy ,které čekají na vstup ve směru trendu po breaku nějaké S/R úrovně...To mi přijde docela zavádějící,nevidět tyto čísla,nebo to tam někde lze najít ?

Díky
Tomas

Odesláno

Pavel K.:

s tim posunem na BE to mam podobne, avsak po pul hodine, napr. minuly mesic byly situace kdy to dolezlo na MFE 18, 19 a cekat pak 45 minut na SL je nesmysl, k posunu SL jeste docela dobre vychazi dat cca na -4, pri dosazeni 12 ticku, ale to zatim pouze sleduji, chci se za kazdou cenu vyhnout brzkemu soupani na BE, to uz tady bylo :)
Je pravda, ze dnesni premarket byl co se tyka BO takrka idealni, koukal jsem, ze takto jedes BO na tom CLku, kde se asi na nejake RoosHooky,ci pull backy moc cekat neda a kdyz se to rozjede chce to asi jit hned?

Zdravim,

H.

Odesláno

.... ano, dnes krasny short navic lehce obchodovatelny na zaklade formace HAS. Tato formace je velice ucinna, ale je pouze pro velmi trpelive tradery protoze se nevyskytuje v trhu casto. Odmenou byva vetsinou pohyb cca 60b na TF a priznam se ze jsem mel dnes chut tuto formaci obchodovat. Jinak vstup byl na prurazu posledniho swingu, dnes jedine za MKT a tak je otazka jestli by mel nekdo odvahu ..... Prikladam obrazek jak to vidim ja ..... mejte se focus

11218

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...