Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Live začátky intradenního obchodníka [11] – zhodnocení po 3 měsících

Doporučené příspěvky

Odesláno

šukim orim, raději rovnou napíši, že žádný osobní mentoring určitě nebude. Nerad bych, aby se tu lidé žhavili špatným směrem, místo toho, aby sami postupně, po drobných krůčích, pracovali na sobě. To je jediná cesta, jak se v tradingu posouvat vpřed.

Seriál jsem zpracoval proto, že většina nováčků vstupuje do trhů s naprosto špatnými očekáváními jak se bude trading vyvíjet. Je mi jasné, že není moc vrušující představa, že po třech měsících začátečník nevydělává mega peníze, ale tak to je - a toto je jediný důvod seriálu. Ukázat, že cesta je pomalá, ale když se ji člověk věnuje, tak se za čas většinou dostane tam, kam si přeje. Plus přinášet průběžné tipy na úskalí, se kterými bojují všichni, co začínají.

Petr

• Odpovědí 55
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

To Mary Rose:
Pamatuji si že Tomáš někde psal že nezná žádného full-time tradera který obchoduje poziční obchodování.
Také jsem si všiml že pozičním obchodováním se tady téměř nikdo nezabývá.

Odesláno

Ahoj,

vzhledem k tomu, ze obchoduju vice patternu najednou jako zacatecnik (5 patternu), tak mam nejake postrehy.
Prave diky tomu, ze jsem obchoduji vice patternu najednou, tak muzu zjistit v cem jsem silneji nebo slabsi. Jak uz jsem uvadel v jinem clanku, statisticky a hlavne pocitove pro me jasne hovori trendove, prave kvuli tomu, ze pokud chytnu momentum, tak jsem rychle na BE a tim padem v bezpeci. Kdezto u protitrendovych signalu dost casto musim nejdriv preckat chopik nebo pohyb proti SL, navic SL musi byt vetsi nez u trendovych. Nicmene to jsem mel sanci si zjistit jen, kdyz jsem to zkusil.
Dalsi z postrehu je, ze treba jeden pattern jsem mel cele dva mesice i podle backtestu pouze same ztraty nebo BE, takze kdybych nemel i jine patterny, ktere mi zlepsily statistiku, bylo by to pro me jako zacatecnika narocne. Pozitivni efekt vice patternu je, ze vyhlazuji equity krivku.
Vsechno ma svoje pro a proti, takze pri obchodovani vice patternu jsou pro me nejtezsi prave situace, kdy dochazi v kratkem casovem useku k opakovanemu stridani trendovych protitrendovych patternu. Kdy vlastne dopredu poradne nevim jestli je trend, korekce nebo dno/vrchol nasledne otoceni. To je zvlast markantni pokud neni v trhu sila, takovej polo-chop, pak se da chytnou SL nekolikrate za sebou, ani se nenadeju. Tezky to je mimo jine taky proto, ze pokud se pripravuju na vstup do nejakeho obchodu, potrebuju mit uz predem ujasneny smer hlavne po psychicke strance, abych byl schopen ustat korekce, hlavne ty ze zacatku a neposunoval tak SL. Pokud se to ale kazdou chvili strida, tak je to nemozne.

Petr

Odesláno

Díky opět za pěkný článek... podle mě je vývoj Pavla úplně ideální... po třech měsících nepřišel o peníze a je těsně nad nulou... a přitom má plno nových zkušeností k nezaplacení...
Rád si přečtu další jeho vývoj... Mě osobně by asi nejvíc zajímalo, jaké je srovnání obchodů provedených a obchodů, které by byly ideálně provedené dle obch. plánu. Nejlépe na dvou equity na jednom grafu. A následně, jak pracuje na sobě (své psychologii), aby se k ideální equity více přiblížil.
R.

Odesláno

Petře,

já bych chtěl také upřímně poděkovat za tento seriál. Pohybuji se na trzích delší dobu a přečetl jsem finančníka "křížem krážem" snad několikrát (a stále se vracím přes Wiki ke starším článkům). Tento seriál ovšem hodnotím jako pro mně nejpřínosnější a mnoho vašich slov jsem použil při aktualizaci mého trading plánu, především vaše postřehy o systematičnosti a konzistentnosti při obchodování.

Jsem hluboce přesvědšen, že jestliže začínající trader bude postupovat podle kroků v seriálu, tak společně se 100% disciplínou začne profitovat.

Díky P.

Odesláno

krakra Napsal:
-------------------------------------------------------
> To Mary Rose:
> Pamatuji si že Tomáš někde psal že nezná žádného
> full-time tradera který obchoduje poziční
> obchodování.
> Také jsem si všiml že pozičním obchodováním se
> tady téměř nikdo nezabývá.
>
> Více komunikace mezi tradery....

No já jich znám dost a Petr již minimálně jednoho zná, i když jen z netu

:D

Odesláno

Když počítám své komise tak mi vychází nějakých 10%. Vidím způsoby jak i toto číslo se dá ještě zlepšit. Všechno to ovšem přichází s časem a hlavně velikostí účtu. Zatím mám v plánu zůstat u této hodnoty.

Odesláno

Cetl jsem vsechny clanky o Live začátky intradenního obchodníka + ty vydavane od roku 2005 ktere si ukladam do me slozky s vasimi dalsimi clanky ke kterym se rad vracim den po dni, tyden po tydnu - ktere nemaji obdoby v teto oblasti a tohoto jedinecneho byznysu.Abych se vratil k tomu papertradingu co jsem se docetl tak v prvnim serialu je jen ze po kratkem papertreadingu zacal Pavel obchodovat na zivo,ale neni tam jak dlouho se jim zabyval a zda vykazoval podobny profit jako v backtestu.

"Dobry obchodnik je odmenovan svou disciplinou,, :)

Odesláno

Mnovak

PT 1500 - 2000 za mesic je na zaklade backtestu ne na zaklade papertradingu,kdy obchodnik jede live data na demo uctu napr. podobu dvou az trech mesicu a pokud vykazuje profit pusti se do ostreho obchodovani.

Odesláno

karelk:

v clanku se take pise, ze Pavel uz mel predchozi zkusenosti s realnym obchodovanim. A v tom pripade uz je paper vice mene na vyzkouseni pouze technicke stranky systemu a to, jestli budu stihat vstupy a vystupy atd. Takze uz neni potreba paperovat nejak dlouho, tak to teda aspon chapu ja.

Lada

• Vytvořit...