Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

> > nanuqcz napsal:
> > Dobrý den,
> > možná budu mít hloupý dotaz, ale už vážně nevím, jak to v tom MetaTraderu najít:
> >
> > Dejme tomu, že chci nakoupit EUR/JPY a nastavit si Stop-loss, viz obrázek:
> > i.imgur.com/5q2XOBS.png.
> > Při případném neúspěchu (pokud se obchod dostane na stop-loss) chci ztratit, řekněme, 30 EUR.
> > Jak zjistím hodnotu (Value), kterou mám nakoupit, aby případná ztráta byla právě těch 30 Euro?
> >
> > Předpokládám, že jde o základní věc potřebnou k řízení rizik při obchodování. Přesto k tomu
> > nemůžu v MetaTraderu najít žádnou funkci.
> > Děkuji moc za rady.
>
> cipinek napsal:
> to už si snad tady dělají ti novačci legraci, to snad není možný... :-) :-) :-)

Tak abych si spravil reputaci :-)

Naprogramoval jsem si v MQ4 indikátor, který do grafu přidá nad a pod aktuální pozici čáru, která ukazuje pozici zamýšleného profitu / ztráty v USD. Lze nastavit požadovanou velikost zisku, počet lotů, který uvažujete obchodovat, barvu a styl čar. Různé informace ukazuje v grafu také textově. Otestováno v MetaTraderu 4, mělo by fungovat na věch měnových párech (na komoditách a akciích bohužel ne).

[bold]ProfitGuide.mq4[/bold]
zdrojáky: pastebin.com/S9K0cFue
screenshot: i.imgur.com/62EiAPp.png
licence: MIT (tzn. dělejte si s tím co chcete, plus budu rád za připomínky :-) )

• Odpovědí 967
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

prečo si indikátor nepridal vo formáte mq4, prípadne ex4 ? neviem čo sú to zdrojáky na súbory com a exe zásadne nekliknem na obrázku sú úplne zbytočné informácie a zaberá to miesto na grafe v mt4 zistím potencionálnu stratu alebo zisk aj bez nejakého undikátora je fajn, ak si dokážeš voľačo naprogramovať

30826

Odesláno

Zdrojáky = zdrojové kódy. Které právě uvidíš, když si mq4 soubor otevřeš třeba v poznámkovém bloku.

Mq4 soubor bych přiložil, bohužel mi tu jde do fóra přikládat jen obrázky. Stáhnout tak jde třeba z odkazovaného pastebin:
1) Otevřít pastebin.com/S9K0cFue.
2) Nahoře kliknout na "Download".
3) Stažený soubor přejmenovat z [ital]"ProfitGuide.mq4.cpp"[/ital] na [ital]"ProfitGuide.mq4"[/ital]

S těma zbytečnýma informacema máš možná pravdu, jak bude čas, zkusím to zredukovat ;-) Plus přidám možnost nezobrazovat textové info vůbec.

P.S. Jak už se tu probíralo, k tomu abych viděl případný profit, musím zadat pokyn k brokerovi (ať už klasický, či čekající). Mě se tohle zdá nepohodlné a chci to v grafu vidět přímo.

Odesláno

Je tu někdo, kdo umí nastavit POSKYTOVÁNÍ signálů na MQL5 Comunity.
V MT4 jsem to zprovoznil, odebírání signálů mi chodí, ale to POSKYTOVÁNÍ nemůžu přelousknout.
Všechny údaje mám vyplněný, když to dole potvrdím, nic se neděje. Nic to nehlásí, ani chybu, ani potvrzení.
? Díky za radu

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím!
Poradí mi prosím někdo proč když spustím MT4 musím vždy znovu nastavit veškeré nástroje (Standard, Grafy, Trendová analýza, Období). Začalo to dělat od určité doby - dříve nastavení drželo. Kde se dá nastavení obrazovky uložit? Díky.

Odesláno

Břonda - mě to drží, jak to vypnu, tak to naskočí.
Zkusil bych: Soubor - Profily - Uložit jako - Default.
Případně tu uložit jako něco jiného (pokusně), a potom si to nastavit podle sebe a teprve pak udělat to "Uložit jako - Default".

Odesláno

Nevím sice, co myslíš tím "Nástroje v pohledu", ale tipuju, že tohe budev nějakém ini souboru ve složce možná pod terminál.exe. Z fleku to nevím. Buď hledej na webu, projdi mql4.com web nebo nainstaluj novou instanci MT, proveď nějakou úpravu prostředí, zavři no a pak porovnej, který soubory se změnily.

Odesláno

To: Broňa
Ty potřebuješ aby ti zůstalo nastavení indikátorů a všeho tak jak to máš pro případ že to budeš chtít nastavit pro jiný pár nebo pro případ že po zavření platformy to zmizí ? Jinými slovy - změním klasický graf za svíčkové přidám koluzavé průměry a do toho nastavím třeba MACD a nechci to nastavovat pro každý pár znovu a znovu potom co zavřu platformu???

• Vytvořit...