Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 256
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den, v první řadě vám moc děkuji za deník.

Jsem začátečník a chystám se na první backtest. Bylo poměrně obtížné zjistit jak efektivně a zdarma testovat. Rozhodně jsem měl představu že nechci z grafu ceny a časy opisovat ručně. Po cca 3 týdnů pokusů a omylu NT7(největší problém byl rozsáhlost a kvalita free dat), MT4, Forex tester... Teď už mám NT zprovozněné s iTradebook, a jsem velice spokojen, tato kombinace mě dává komfort a rychlost.
Deník má pro mě jako nováčka nespočet možností ve kterých se ztrácím. Po pěti hodinách s manuálem v ruce, už ale vidím skvělé možnosti ps tradebook. Jsem opravdu nadšený.
Mám drobný problém. Do sloupce market mě iTradebook kopíruje hodnotu ve formátu USDJPY namísto USD/JPY*, nevíte kde je chyba?

Ještě jednou díky.

Pro všechny ve stejné situaci jako já:
Kombinace NT7+iTradebook+ ps tradebook je skvělá. Stojí to za snahu o zprovoznění. Po osahání možností deníku bych se pro něj rozhodl i při ručním vkládáním.

R2D2

Odesláno

R2D2upload,
vďaka za hodnotenie. K problému, v liste SETTINGS je možnosť vybrať 2 trhy USD/JPY - komoditný bez hviezdičky a forexový s hviezdičkou, rozdiel je iba v započítavaní spreadu. Do listu TRADES bude doplnený ten, ktorý máte nastavený.

V podstate to nie je závažný problém, alternatívne riešenie je v liste TRADES označiť bunku, v ktorej máte trh USD/JPY*, označiť celý rozsah, kde má byť tento trh vyplnený a klávesovou skratkou CTRL+D automaticky vyplniť všetky následujúce obchody, alebo ručne "stiahnuť" myšou trh do celej požadovanej oblasti.

• 3 months later...
Odesláno

saqe,
mám na tebe dotaz, umí deník pracovat i s 5-místným zadáním cen? Dříve většina brokerů požívala 4-místa, dnes se
rozšiřuje na 5-míst ( 1,3400 // nyní 1,34007 ) zkušel jsem všemožně nastavovat, ale nepodařilo se :-(
Díky za info

Odesláno

saqe:
Díky za info,
jen prosím ještě o objasnění následujícího:

pozice SHORT, open cena např: 2,22222, hodnota proti je 2,22292, tak proč se v MAE ukazuje 7, nemělo by tam správně být 70 ? tick size je 0,00001, ale vypadá to, že deník pracuje s 0,0001

Odesláno

Záleží od trhu, napr. (hypoteticky) ak by to bol forex GBP/USD, tak to je správne, teda 7,0 pips, pretože štandardne je 1 pip = 0,0001 pohybu ceny, kótovanie na 5 miest sú desatiny pips (záleží od brokera). Pri komoditách je to v podstate to isté (aspoň myslím).

Odesláno

saqe:

tento příklad je z forexu, konkrétně IBFX (Interbank), který jede na 5 míst, u nich se jeden tick=pip rovná 0,00001.
Je reálné, zakomponovat do deníku možnost volby u forexu 4 nebo 5 deset. míst?

Odesláno

Lookylook,
ak sa nemýlim, tak štandardne sú menové páry kótované na 4 desatinné miesta, okrem JPY. To, že IBFX (alebo hocikto iný) kótuje na 5 miest, je z pohľadu denníka nepodstatné, pretože cena sa počíta ako matematický rozdiel, nič viac a je jedno ako to nazveš, alebo odpočítaš, či ako 7 pips, alebo 70 tickov, bodov.... IBFX zobrazí 70 bodov (tickov, pips...), pretože MT4 má voľbu zobrazenia profitu takto, skrátka celkový počet najmenších obchodovaných jednotiek. Ak sa mýlim, tak sorry, potom skús popísať, ako si tú úpravu predstavuješ a ja to skúsim nejako vyriešiť.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Odesláno

Zdravím. Nádherný program. Chcem sa pustiť do backtestu takže momentálne tiešim technicku stránku. Stiahol som si iTradebook a chcem ho pridať medzi indikátory. Nikdy pred tým som nemal problem ale tearz mi vyhodilo FAIL. Prikladám obrázok aby bolo jasné o čo ide.

21095

Odesláno

peto580,
utilitka iTradebook podporuje import zatiaľ iba do verzie Office Excel 2010, nie Office 2007. Takže ak nie je problém v tom, odporúčam kontaktovať priamo autora Davida, kontakt je na stránke.

• Vytvořit...