Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dovoľujem si založiť nové vlákno na tému obchodný denník pre forex. Ponúkaný denník je zadarmo, je vytvorený v exceli v staršom formáte .xls z dôvodu, že nie každý ma novší MS Office a subjektívne po testovaní táto staršia verzia funguje svižnejsie ako nový format .xlsm. Veľká vďaka patrí traderovi "LUKY", ktorý trpezlivo testoval všetky pracovné verzie a s jeho skúsenosťami, radami a pripomienkami sme spoločnými silami vytvorili tento denník. Akékoľvek pripomenky, nápady, kritika ... do ďalšej verzie sú vítané. názov: FX trade-book v3.0 autor: SAQE spoluautor-tester: LUKY funkcie: - režim live a backtest - záznamy pre 500 obchodov - tri obchodné platformy - Visual Trader, Meta Trader, Saxo Trader - základné menové páry - EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD, USD/CHF, EUR/CHF, AUD/USD, USD/CAD, EUR/GBP, EUR/JPY, GBP/JPY, EUR/CAD, EUR/AUD, GBP/CHF, CHF/JPY, AUD/CAD, AUD/JPY, NZD/USD, CAD/JPY - obchodovanie rôznych menových párov naraz - výber z preddefinovaných vstupných vkladov, alebo možnosť zadať vlastný vklad - rozdielny stop-loss a profit-target pre každý deň, pre každý menový pár a pozíciu - 4 možnosti výpočtu stop-loss (pevný, voľný počet pips, voľná cena, ATR) - voľba násobku ATR - nastavenie spreadu, minimálneho stop-loss a pip-value pre každý menový pár - rozdielne hodnoty pips pre posun na/nad BE pre LONG, SHORT pre každý pár - preddefinovaný risk % a vlastný risk % na každý obchod - vlastné názvy 18 patternov - 3 druhy money-managementu pre výpočet podľa pips - 3 druhy money-managementu pre výpočet počtu lot - informatívny výpočet ziskov, strát a celkového profitu v 3 menách - USD (predvolené), EUR a CZK s nastavením kurzu - rýchly test podľa zvolených hodnôt SL, PT - imitácia sklzu (slippage) pri otvorení pozície s voľbou statického počtu pips - možnosť výpočtu obchodovania mikro-lotu (MT4, Saxo) - voľba veľkosti % zníženia počtu lot po zvolenom počte strát - voľba vplyvu equity MA, voľba periódy, voľba % rozdielneho vplyvu pre stav kapitálu nad a pod equity MA - 2 druhy MA equity (simple, exponencial) - 2 druhy equity (kapitál, pips) - zobrazenie max. DD% a výberu/vkladu v grafe equity - voľba obchodovania pre každý deň v týždni pre každý menový pár - možnosť obchodovať v daný deň len jeden smer (long, short) pre každý menový pár - obchodovanie statického počtu lot, alebo position-sizing - upozornenie na prekročený maximálny risk %, nastavenie nezávislé od obchodného risku - blokovanie maximálneho počtu obchodov denne s upozornením - blokovanie max. počtu obchodovaných lotov počas celého obchodovania (podľa psychiky tradera) - možnosť filtrovania a zobrazovania obchodov v grafoch podľa času, dní, smeru, menového páru ... - informovanie o tesných hodnotách SL, PT s voľbou veľkosti rozptylu pips - upozornenie na vysoký margin a margin-call - 4 jednoduché testy obchodného systému - imitácia výberu kapitálu mesačne s voľbou pevnej sumy, alebo % z kapitálu (withdrawal) - imitácia objednávkových obchodov „LIMIT ORDER“ pre LONG, SHORT - export dát do nového zošita s automatickým filtrom - voľba skryť alebo zobraziť nepoužívané stĺpce (SL, PT, MM3) - rôzne grafy a tabuľky - multi-graf so zobrazením rôznych hodnôt pre dni v mesiaci - automaticky vyplnený check-list podľa obchodných hodnôt s úpravou pre tlač - list s kompletným prehľadom obchodného systému s úpravou pre tlač - informatívny výpočet mesačnej a ročnej dane s voľbou veľkosti % dane obchodný denník (67,6 MB) http://rapidshare.com/files/244510957/FXtbv3.0.zip mini-manuál (1,9 MB) http://rapidshare.com/files/244511423/mini-manual_FXtbv3.0.pdf Happy trading :)

9388

9389

9390

9391

• Odpovědí 256
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Koukám, že je to venku. Tak at vám slouží dobře.Trvalo to snad přes 3 měsice, a je za tím skoro 100 mailu spoluprace s SAQE, a někdy i tvrdá dřina abych tam dostal, a obhajil co jsem chtěl..Prostě si s tím musíte pohrát, a dobře si to osahat..:)

Odesláno

To saqe a luky:

Právě testuji váš tradebook, a nemám slov, je to vynikající práce (spousta a spousta hodin).
Opravdu velmi profesionální.
Tohle bych nikdy ani zdaleka nezesmolil.
Děkuji, že jste mi poskytli tak kvalitní pomůcku a že se můžu plně věnovat tradingu s extrakvalitním managementem.

Dík za všechny (tu) (tu) (tu)

Odesláno

Deník vypadá opravdu velmi dobře, ale měl bych jeden problém. Při otevření v office2003 mi po kliknutí na jakékoli políčko v listu OBCHODY vyskočí hláška viz obrázek. Jinak opravdu skvělá práce. Díky a hodně zdaru (tu)

9415

Odesláno

Danny_Jones, MaK13,

vďaka za uznanie,

Mak13,

k tej chybe - fugujú ostatné funkcie, alebo tá chyba vyskočí hneď pri otvorení a nefunguje nič ? Je možné, že nemáš povolené makrá v nastaveniach, v testoch v office 2003 aj 2007 sa nám to neprejavilo.

Odesláno

Zdravím,
úvodem rovněž dík saqe a luky za perfektní práci. Jinak mně jede deník bez problémů (mám Office 07). Jen mě napadlo, uložili jste ten soubor ve správném formátu, který povoluje makra (xlsm)?

Odesláno

to all,

je to divné :S, ale opravíme to, inak ja som to testoval aj na XP aj na Viste, používam a testujem obidva systémy a taktiež aj na office 2003 a 2007, u mňa sa to neprejavilo ani raz, som trocha prekvapený, ale ako píšem - bude to opravené v ďalšej verzii, týka sa to iba nepodstatnej funkcie zvýraznenia celého aktívne prezeraného/editovaného riadka zelenou farbou, žiadna podstatná funkcia, na funkčnosť to nemá vplyv

• Vytvořit...