Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak ty upravy zvedli profitfactor, ale predevsim na tech datech od roku 2009, ten obrovsky drawndown v roce 2006 a 2007 vicemene zustal , jeste to zkusim otestovat s jinym PT.
Kdyby si se k tomu dostal, docela by me zajimalo, jake bys mel vysledky v roce 2006 a 2007 :)

Odesláno

zbezne jsem to zkouknul... teda jen par dni v lednu a hned jsem si vsiml... 13.1.2006 obchod v 17:10 bych nebral, protoze uz predtim byla otevrena pozice do protitrendu a nebyla jeste ukoncena... respektive naopak... nebral bych ten prvni bo tam sel pouzit SL asi jen 110 USD a ten druhy bych nechal... ale byt u toho prvniho vetsi SL, pozici bych nenavysoval.. pozice navysuju jen u trendovych signalu, u protitrendu ne...

Odesláno

Taraka:
vim, ze se snazis vytvorit mechanickej plan abys u obchodovani v podstate nemusel myslet ale zda se mi, ze bez zakladnich znalosti o strukture pohybu/ swingu/ vyssich tf a zkusenosti se neobejdes a budes muset nejake subjektivni posouzeni do svyho obchodovani zaradit ... viz dnesek je dalsi ucebnicovej priklad.
... ale treba se pletu
happy trading
sublo

Odesláno

to sublo: to neni tak uplne pravda, ciste mechanicky plan uz mam vytvoreny a nasazeny live... ma to sve limity, ktere si uvedomuju... mechanicky plan neni proto, abych u obchodovani nemusel myslet, ale proto, abych se vyvaroval psychologickych chyb, ktere jsem driv dost hojne delal...

v soucasne dobe pracuju na vytvoreni obchodniho planu zalozenem prave na S/R urovnich tvorenych prevazne swingy z vyssich tf, to za subjektivni posouzeni uz celkem povazuju, bo S/R urovne ciste automaticky kreslit asi nikdy nepujdou :D podle toho nove budovaneho planu bych treba vcera zadny vstup nemel, kdyz projdes par dni zpet hazel jsem i screenshoty s verzemi 6 a 7 noveho systemu... za komentare, pripominky a rady budu rad :)

smim-li se zeptat, jakym zpusobem obchodujes ty? zakreslis si urovne z vyssich tf, cekas na nejaky vstupni signal a pak se jeste diskrecne rozhodujes, jestli ho vezmes, kdyz se odehraje u nejake S/R? nebo... muzes to nejak nastitnit prosim? :) staci hruby zaklad, at vim, o cem se bavime :)

Odesláno

to Sinuhet: ten rok 2006 je porad desivy co? :D ale koukal jsem ze mam v datech celkem mezery prave v tom roce (jeste jsem nezkousel ta tva data z ulozto, ale treba v lednu 2006 mi tam nektere hodiny premarketu uplne chybi... coz povazuju celkem za problem... :)

Odesláno

taraka:
nemyslel jsem to "... nemuset myslet ..." nejak spatne ale chtel jsem ten "mechanismus" pri vstupech nejak zduraznit.
Moje obchodovani vyplyva ve velke mire ze zkusenosti jakym zpusobem trhy/obchodnici reagujou na ruzny cenovy hladiny, jak je odmitaji nebo naopak prorazeji, kdy je jaka pravdepodobnost ze se tak stane, ... ano, proste SR/RR situace z vyssich tf a pro detailni nacasovani mi slouzi 123 a ruzny dalsi formace znacici zacinajici momentum a pro nejaky vstupy i volume.
Vcera to vypadalo, ze trh uz dal rust nebude a po falesnym breaku novych maxim se dal predpokladat silnejsi sestup alespon na hranici TR z PMKT.
... nevim, co znamena "automaticky kreslit SR" ... podle meho si SR musis automaticky zakreslis, kdyz z vyssich tf vidis historii, kde cena mela nekolikrat potize s prekonanim.
Mozna by bylo dobre si rozbalit nekolik grafu: denni, 180', 60', 15' a koukat a koukat a jit z vyssich tf niz. Kdyz uvidis nejakou zasadni vec treba na dennim grafu (obrat, break), tak se koukni, jak to vypadalo a co se odehralo na nizsich tf. Timhle dostanes ty zkusenosti a zakreslovani SR ti pak prijde automaticke.
tak at se dari
sublo

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...