Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF-E mini Russel 2000 PA system

Gladiator028

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to icm: tak jasne, ze je vyhodnejsi nastupovat na dne kanalu... komentujes ted moje live vstupy? nebo testovany system? :) zel ne vzdy se ti podari to dno toho odrazu chytit... svuj live system uz moc nekomentuju, jede to v prumeru po 30 usd nahoru, ale ma to sve mouchy... jednou z nich jsou prave pozdni vstupy a vstupy na blbych mistech :D zatimco live system tak dnes ztracel, testovany system dnes hromadu penez vydelal :) nejlepsim srovnanim je asi backtest kde ma live system za cerven slabych 230 USD na kontrakt dosud a testovany system kolem 3000 USD na kontrakt... je to trochu rozdil :D

Sdílet pomocí služby

to Taraka: To nebylo nic povedenýho, aplikace FinWin i trendu, musím začít zkoušet i trendové obchody, neboť i ty se někdy vyskytují.

Komentoval jsem testovaný systém.

Dnešní LIVE. Hmm.

První obchod dával smysl podle mne. Ten druh už byl moc vysoko, klasika, to víš.

No a jak jsi potom shortoval, nebyl porušen kanál a proto jsi mi připomínal mne na začátku června, když jsem to tam cvakal do té doby, dokud to nepůjde, než jsi to v šest zabalil. ;-) :-)

EDIT: První dával smysl z hlediska Tvého obchod. plánu, nikoliv kanálu samozřejmě.

Sdílet pomocí služby

to icm, už posledný príspevok k Open. Používam NT a SQG dáta. Najprv, ale prečo ma zmiatlo to Open, lebo Peter P.
na Finačníkovi testoval mesiac jednoduchý OP s odrazom od Open, ale mysleno otváraciu cenu US seansy a na základe toho som bol neistý ako tam vidíš odraz od Open, keď ten bol úplne inde, preto som sa pýtal. Na základe Tvojích pripomienok som sa pozrel na indikátor PriorDayOHLC a zistil som následujúce, čo možno vieš, alebo Ti to bude nápomocné. Indikátor nevie kedy sa ktorá burza otvára tak Ti zobrazí len OHLC seansy, ktorú Ty mu zadáš v Data Series, kde máš veľké množstvo prednastavení, alebo si vytvoríš vlastnú seansu v Session Manager a ešte dôležité, všetky hodnoty sú tým pádom z minulej seansy, čiže Open včerajšej a nie dnešnej. A teraz z logiky, je asi jasné, že je rozhodujúci Open 15:30hod, Close 22:15hod, a Hi,Lo seansy, kedy sú hlavné obchodné hodiny US, preto trh po otvorení často uzatvára cenu ak premarket ju nevratil na Close, ale v trendujúcich dňoch napr. po fundamente, trh zasa často pokračuje v načatom raste z premarketu. Keď si nastavíš seansu od 15:30-22,15 tak Ti vypadne Azia a Europa /premarket/ a uvidíš ako pekne pracuje indikátor a ako naväzujú jednotlive dni a akú váhu majú OHLC, ale to sa už dá popísať ako S/R úrovne, keď v ramci ID trh na niektoré reaguje a tým pádom môže reagovať aj druhý deň a určite sa dá v tom nájť určitá výhoda, ale ja to neriešim.
A ešte ma napadlo, áno TF má medzeru v dátach od 24:00 - 02:00hod, kde Tebe vlastne ukazuje Open, a to sú nejaké ceny keď Číňania obchodujú a my spíme a Amerika sa chystá spať, tak asi tá cena Open nie je relevantná a ani ráno o 6:00hod, ale vlastne 02:00 je blízko Close /keď v tom čase nie sú pohyby/ a to je vlastne to čo som videl ja ako odraz od Close.
Ospravedlňujem sa za dlhý bezvýznamný posúdok.

to Taraka, teším sa na Tvoj nový OP s S/R, ktoré budem rád porovnávať a na Tvoj progres ale hlavne na Strangerove pripomienky a možno námety.

Sdílet pomocí služby

to icm: mno on system nekdy nadeli i sest vstupu v jeden den, to je pak celkem divocina na nervy :D ale dny, kdy chytam vic SL nez PT v takoveto trendujici hodiny jsou v mensine :) a ver mi, ze jsem si na Tebe u dnesniho obchodovani diyk tomu vzpomnel a sam sobe se zasmal i s ohledem na to, co jsem tu psal po obede :) jen teda musim rict, ze u me byly vsecky vstupy provedeny na zaklae ciste mechanickeho planu, tozn. psychologie u me moc roli nehraje a ucet mi nevynuluje... to bude asi hlavni rozdil :)

Sdílet pomocí služby

to Taraka: To je právně ono, čistě mechanicky, ale už nepřemýšlíš (ve smyslu zájmu většího výdělku než 30-35$), zda dávají smysl, tedy ta diskréční složka tam úplně chybí, která doufám, v novém systému už je trochu i zahrnuta. Jinak já si zatím nenuluji účet a ani to nemám v plánu a tak si i myslím, že proto dělám maximum.

EDIT: Dobře, maximum úplně ne, ale i to něco, co dělám, tak pořád cítím, jak mne to tady na fóru posouvá mílovými kroky dopředu, ale to už se opakuji. :-)

Sdílet pomocí služby

to icm: ano diskrecni posuzovani jsem z live tradingu uplne vytlacil... protoze kdyz jsem se o ne snazil, vypadaly me obchody, jak na tom odstrasujicim screenshotu, co jsem tu hazel v reakci na tve obchody ze zacatku cervna ::) samozrejme, ze neustale premyslim, jak vse zlepsit, ktere obchody radeji vynechat, ale vetsina backtestu, co udelam vysumi do ztracena, jelikoz vysledky nejsou prukazne :) takze zacnu testovat znovu jine nuance a pokazde kdyz se nektera potvrdi, zavedu ji do praxe... novy system uz trosku diskrecniho mysleni zapojuje s ohledem na zakreslovani S/R urovni... ale vstupy uz ma opet ciste mechanicke... jako vhodny prostor pro me diskrecni posuzvani tak beru analyzu pred zacatkem seance, v prubehu seance by to u mne mohlo byt dost kontraproduktivni...kazdopadne vysledky jsou zatim 2x lepsi nez u aktualniho live systemu... :D

Sdílet pomocí služby

to Taraka: Já snad ten odstrašující screen hodím i na E-Mini II, k tomu připíši, co bylo děláno špatně a věřím, že X obchodů se odfiltruje od tamních uživatelů. Zn: Škola obrazem. :-D Mohu potvrdit, že hodně dělá problém vstupy na volatilních svících neúměrně SL a pak je hodně vyplněných SL a přitom úplně zbytečných. :-(

Sdílet pomocí služby

tak prihazuju dnesni live i paper vstupy... cerven skoncil celkem bidne -400 USD, uz na zacatku mesice jsem cekal, ze bude slabsi (cerven byva spolu se zari a prosincem pro tehle system proste slabsi, navic predchazely i dva ziskove silne mesice... dalo se cekat, ze si trh vezme neco zpatky :)) oproti tomu testovany system si v cervnu nevedl vubec spatne, i kdyz dnes na tom byl s vysledkem podobne jako live :)

24303

24304

Sdílet pomocí služby

Ahoj Taraka. Já měl jen jeden obchod REAL s 95$ a počkal jsem si na tu DOJI svící v čase 16:08.

Tvůj obchodní den, divočina. Škoda opět, že jsi si nezobrazil OPEN, kde došlo ke krásnému odrazu a ušetřil bys jeden první SL jednoduchým pravidlem. Pak ta divergence, co přišla, společně s DOJI, Tě opět měla varovat a nenechat to zbytečně dojít na plný SL, škoda. Teď mám pro změnu já ten pocit, že jdeš hlavou proti zdi, že se snažíš mechanicky porazit trh a přitom je to velká škoda. Ale fandím Ti a držím palce Tvé píli a disciplíně.

Sdílet pomocí služby

to icm: ano na te doji jsem uz vedel, ze bude neco spatne, ale horsi nez inkasovat ztratu je pro me nedodrzeni planu :), protoze bez dodrzovani planu, nemam jistotu v tom co delam, a bez jistoty v tom co delam, delam spoustu chyb navic, od kterych mne ani obcasny dobry usudek nezachrani... nicmene v jednom mas pravdu, doji svice s vysokym volume je celkem silny naznak toho, ze se trh obrati a minimalne zkoriguje... na mou obhajobu mohu jen rict, ze ne vzdy se z te korekce vytvori novy trend jako se to stalo vcera :) obcas proste trh udela jen pulback zpet a pokracuje puvodnim smerem... bez striktniho dodrzovani OP, by me vysledky bohuzel byly mnohem horsi :) napriklad v cervnu jsem ztratil v live o 400 USD vic na kontrakt nez jsem podle planu ztratit mel... tu ztratu provedly dve odchylky od planu :) clovek tohle ale zjisti, az kdyz ma nejakou statistiku toho, jak se mu dari, kdyz se od planu odchyli :)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...