Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF-E mini Russel 2000 PA system

Gladiator028

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Taraka, jo tak to promiň, ty úměrně volatilitě zvětšuješ i stop lossy? Pokud ano, tak pak se omlouvám. Já to právě variabilní nemám, proto mi nezbývalo nic jiného, než to neobchodovat.

EDIT: Už se dívám, že jsi měl zvětšené SL a pak jsi je snižoval, to se mi líbí, pěkné.

K Tvému dnešnímu dni.

1.obchod - Stranger by Ti řekl, že to byla volatilní svíce, kde se dá očekávat korekce a ta taky přišla nezávisle na S/R úrovni, to už jsem psal i Darkarcerovi, ten tam taky vstupoval. Navíc byly vyhlašovány důležité statistiky, takže i minimálně z tohoto hlediska je dobré být v tuto dobu pryč, viz. forexfactory.com, ale to jistě sleduješ.

2.obchod - no jelikož jsem teď zjistil, že zvětšuješ dynam. stop lossy, tak ano, prostě to je Tvůj styl, spekulace na proražení úrovně. Dodržel jsem obchodní plán.

3.obchod - tam už jsi snížil stop loss, opět zachycen, no. Dodržen obchodní plán.

Sdílet pomocí služby

to icm: mam maximalni SL ktery jsem ochoten pouzit na kontrakt a to je 300 USD, vetsinou mi ale trh umoznuje dat si SL do logicke zony blize, kdyz ano, pouziju mensi SL... jinak ten posledni obchod jsem uzavrel dle planu v 18:00 pak uz neobchoduju... ale SL tam byl mensi nez 300 usd :) nelibil se mi zadny obchod, ten prvni sel primo celem do zdi (S/R) a ty dalsi na tom nebyly o moc lepe :)

Sdílet pomocí služby

icm neislo o to ze bola volatilna sviecka.
ja som to troska zanalyzoval aj z pohladu mojho OP a tu su take predbezne poznamky.

Kontext trhu, celkovo bol trh v silnom SHORT pohybe co len tak nieco nezastavi. to je velmi dolezite uvedomit si.

1 obchod.
fakty:
15:36 vznikla volatilna sviecka ktora sa odrazila od SR urovni ktora bola v pasme 962 - 963 cca - to bol dobry dovod na vstup do LONG pozicie prave tam. (nie tam kde vstupil taraka)
Preco nie tam kde vstupil taraka? tam kde vstupil taraka by som ja osobne isiel short. Preco?:
- Cena vytvorila FLIP a zaroven 50% retr aktualneho swingu a najdolezitejsie bolo to ze trh bol z dlhodobejsieho hladiska v silnom shorte. Plus take detaily ako niekolko volatilnych sviecok za sebou atd.
Tento obchod by som drzal do 17:20 kde by som spekuloval na odraz od SR urovne co sa aj stalo. (Do 17:20 podla toho ze taraka obchoduje len do 18:00)
Sice trh isiel este dole, ale dostal sa dostatocne daleko na to aby som mohol bud Dat reverznu poziciu, alebo cakat co by bolo tiez v pohode lebo uz by mi cena pretla moj SL na pozicii znizenie rizika, lebo sa dostala dostatocne daleko.

Analyza na vyssich TF hovorila v tomto pripade jednoznacne, aj napriek tomu ze sa jednalo o volatilnejsi trh (pri spravnom nacasovani neje potrebne ani zvysovat SL)

Potencialny profit asi takto:
1 obchod - cca 500 USD
2 obchod - cca 750 USD
3 obchod (zavysi od toho ci by som dal reverznu poziciu alebo nie) ale ak nie, tak potom mierna strata mozno nejakych - 100 USD ak spravne pozeram = pretnuty SL v ramci znizenia rizika.
Ak by som spekuloval nad tym ze trh pokracuje dole, lebo je slny SHORT, tak potom by mi pribudlo este par stovak (mozno aj dalsia tisicka USD k mojmu profitu)
cirka 2200 USD na jeden kontrakt.

(A to vsetko len na zaklade analyzy na vyssom TF)

Sdílet pomocí služby

to Stranger: Jak píše Taraka, ten obchod ve čtvrtek, kde jsi psal, že byla podle Tebe S/R úroveň 962-963, taky jsem to měl zakreslené níže, i já jsem tam chtěl vstupovat, ale právě skrz volatilitu nevstupoval a moji úrovně SL jsem nevstupoval. To, jak popisuješ ten SHORT po volatilní úsečce, na to bych taky neměl koule jako Taraka, to mne přijde jako hard core zkušeného profíka, jsi borec, máš holt live zkušenosti.

Sdílet pomocí služby

to icm: diky :) mno dnes to jsem pro zmenu po dlouhe dobe udelal chybu proti planu... viz screenshot :D jak to tak bývá, byla draze zaplacená, ale člověk se musí poučit a příště ji neudělat... tento měsíc je to druhá chyba... zatím sice lepší než pět chyb v květnu, ale stejně... červen ještě neskončil, tak doufám, že už to bude bez chyb :)

24194

Sdílet pomocí služby

Taraka, ten první obchod při vyhl. výsledků, hmm, to byla chyba, ale na druhou stranu to bylo podle Tvého mech. obchodního plánu.

Druhý obchod, hmm, opět Tvůj styl, kdy prostě vstupuješ na vysoké ceně. Trh prorazil SWING ano, v pořádku, ale pak je lepší si počkat na korekci, vstoupit za lepší cenu a pak s Tvým STOP LOSSEM bys to uhrál, věřím, že v novém systému už toto budeš mít filtrované, jak píšeš.

A třetí obchod jsi intuitivně ručně stopnul, naštěstí.

Dnes to nevyšlo, ale u mne máš pořád můj obdiv, jak obchoduješ a držím Ti palce.

Já měl dnes jen jeden obchod v čase 16:16, nečistý FinWin, ale podpořen korelací trhem NQ, paper 195 $. A hodně mne lákala divergence v čase 16:04, ale nevstupoval jsem ani v paper, pondělky jsem nemíval úspěšné (nevím proč), tak jsem se snažil držet stranou a opravdu čekat na příležitost.

Sdílet pomocí služby

to icm: dik za feedback :) on ten první obchod sice mechanicky byl dle plánu, ale mám tam výjimku pro svíčky 15:58-16:02 kdy mám výslovně napsáno zrušit všechny vstupní pokyny a vstupy dělat až mimo tyhle tři nebezpečné svíčky... na třech čtyřech letech dat mám ověřeno, že tak prudký výkyv volatility, jako bývá kolem 16:00 mi prostě dělá častěji ztráty než zisky :) proto ten obchod byl sice dle mech pravidel, ale mimo plán díky této nuanci :)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...