Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF-E mini Russel 2000 PA system

Gladiator028

Doporučené příspěvky

To Taraka: Ten Váš první obchod, tam bych teda nevstupoval, zřejmě jste spekuloval na proražení SWINGU a navíc tam byla podpora odrazu od LOW, já vím, ale jak správně píšete, už to bylo moc moc vysoko.

A druhý obchod, ten se mi opět nezdá ve smyslu, že jste zřejmě šel pro profit 300$, ale už předtím tam byl viditelný lokální SWING, od kterého se to nakonec odrazilo, takže potenciál tam nebyl moc velký, max 100$, ale i to se počítá, na české poměry.

Moje postřehy prosím berte s velkou rezervou, neboť já se soustředím především na okamžik otevření, kde se prostě lépe cítím, neboť u mé osobnosti platí, že čím déle jsem v trhu, tím více jsem kontraproduktivnější. :-(

Jinak děkuji za Vaše screeny a poznámky, aspoň to mám s kým probírat, když na to přijde, v podstatě jste jediný, s kým to taky tak více probírám na Finančníkovi.

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to icm: první obchod měl nakonec MFE 130 USD, druhý pak 330 USD... ono to občas vyjde, občas ne... já zas chodím pro profit 400 USD, tím pádem, kdyby mi v cestě nestála žádná S/R, asi bych nevstupoval nikdy :D resp. max ve dnech s obrovskou volatilitou :D věřte i já jsem zápasil s tím, jestli používat profity kolem 100-150 USD se slušnou úspěšností přes 75%, bohužel bych tím značně snižoval průměrný zisk na obchod :)

máte pravdu, první obchod už byl dost vysoko, jenže já spekuloval právě na odraz od low dne, průraz posledního swingu a pokračování uptrendu i přes denní high (výstup byl v plánu kousíček před ním), úplný obrat trendu jsem tak spíše nepředpokládal, resp. sázel jsem na to, že nepříjde dřív než po opětovném odrazu od high :) ale ideální výstup by po odrazu od low byl stejně někde uprostřed denního rozpětí a v tomto ohledu už trh byl takříkajíc za zenitem :D

co se druhého obchodu a jeho potenciálu týče... tady to vypadalo mnohem lépe než v prvním případě :) ale zase to nedopadlo... ony ty lokální swingy někdy zaberou jako s/r, jindy jejich průraz naopak trh akceleruje. SL jsem měl až za low dne a čekal jsem, že než ho trh prorazí bude se muset pořádně "nadechnout" mno nadechl se ale jen něco přes 75% hodnoty, kterou používám pro PT :)

taky děkuji za Vaše screeny a názory, je dobré mít s kým probírat obchody a situace kolem nich... člověka to nutí zamýšlet se a snažit se vidět v trh i jinýma očima :)

Sdílet pomocí služby

Ale teď to psal Petr v jednom posledních článků, jak netrávit nad grafy moc času, není právě cílem úspěšného tradera co nejvíce rozmělnit zisky, ale aby equity křivka byla co nejvyhlazenější? Takže třeba jen 100$, ale stabilněji (a v budoucna případně přidat kontrakt), než dejme tomu 300$, ale méně stabilně a s větším případným stresem?

Sdílet pomocí služby

to icm: jiste, muze to byt funkcni pristup a cesta, ale pro muj system by byly mensi PT na tf ponekud vrazedne vzhledem k slippage a komisim. Zatim co nyni mi berou cca 15% profitu (komise+slipage) v pripade PT 100 USD by mi zraly 40% prumerneho profitu... kdyz do toho zapocitate nejake ty chybicky, placal bych se kolem nuly a na zdvojnasobeni puvodniho kapitalu bych cekal skoro cele tri roky :)

Sdílet pomocí služby

to icm: komise problém není, ty mám stejné jako vy :) ale dohromady se slippage mi dělají náklady na obchod skoro 10 USD... PT 100 USD pak v mém systému má něco kolem 20 USD průměr na obchod, což je velmi málo, takže s pt 100 bych byl fakticky na polovině zisku :) a to už je problém... PT 400 USD je na tom v tomto ohledu mnohem lépe :) ale máte pravdu, že i v mém případě měl PT 100 USD zdaleka nejvyhlazenější křivku s max DD tušim mezi 5-7%... jakmile příjdu na způsob, jak zvýšit průměrný zisk na obchod u PT 100, plánuji jej používat jako výstupní metodu pro první část pozice... :) určitým způsobem jak toho docílit, by mohlo být diskréčnější posuzování vstupů, to ale až se naučím si jeho pomocí výsledky nezhoršovat a naopak zlepšovat :) zatím na tom jen pracuji, ale na ostro jedu čistě mechanicky, a tam se mi nasazení PT 100 zatím nevyplácí :)

Sdílet pomocí služby

Dobrý den, ten PT 100$ byl samozřejmě brán jako minimum, jinak standardní PT je max 300$, je to variabilní vždycky podle volatility a konkrétního scénáře (OPEN, HIGH,LOW, EMA), však to znáte sám. Ale maximální snaha je prostě být v trhu co nejkratší čas, neboť pak je to v mém případě kontraproduktivní. Ale taky nepopírám, že jednou mohu dojít do stavu, jako Vy, že usoudím, že to dlouhodobě není správná cesta.

Sdílet pomocí služby

to icm: řekl bych, že každý systém a každý obchodník má určité parametry lepší, ideál je zkombinovat své silné stránky se silnými stránkami svého systému :) věřte mi, že špatný pocit z dlouhého pobytu v trhu mám stále taky, jen jsem se s ním už naučil trochu žít :) nevím, jaké parametry má váš systém, možná je pro něj i malý PT výhodnější (i když to se moc časato nevidí, pominuli scalping) jen vím, že mému systému zatím malý PT moc neprospívá... to neznamená, že Vám by to fungovat nemohlo a musíte to měnit... :D jak dlouho obchodujete pro malé PT? Kolik jste tak již zobchodoval příležitostí? Mohu se zeptat jaký máte průměrný výsledek na zobchodovaný kontrat po odečtení nákladů? :) Omlouvám se za snad až příliš otázek, napadlo mne jen, že by mohlo být užitečné sdílet některé parametry, abychom viděli, kdo s čím živě obchoduje... samozřejmě nemusíte odpovídat :) rozhodně bych to pochopil (tu)

Sdílet pomocí služby

Zdravím, přikládám čerstvě svůj poslendí obchod, který nebyl podle plánu ve smyslu, že jsem musel rychle přeinstalovat NT, neboť jsem se nemohl připojit k CQG. Pak už jsem se připojil a ke své spokojenosti jsem ještě naskočil do pozitivního obchodu (105$). Nicméně pokud bych začínal od otevření, scénář by byl následující. Nákup v 15:38 na CLOSE (inverzní korelace s NQ), TARGET k EMA 204 Potom podle obchodního plánu konec.

23904

Sdílet pomocí služby

Tento druh "bezpecneho"vstupu je dost riskantny po tak volatilnej usecke vstupovat na close sviecky. Ono sa to zda ze takyto vstup je bezpecny ale opak je pravdou, je tu velka zradnost ze trh moze sa vratit spat a inak vyhodit z dobre spekulovaneho obchodu. Aky bol vysoky SL resp na akej cene sa nachadzal tvoj SL?

Vyssie napisane ber len ako moj nazor v ziadnom pripade nesudim tvoj OP ani tvoj pristup k Tradingu.

Sdílet pomocí služby

To Stranger: Dobrý den, velice si vážím Vaší poznámky. Máte pravdu, byla to volatilní úsečka, na druhou stranu tam byla pěkná podpora ze strany NQ, nemyslíte? Rozhodně to z mé strany nebylo považováno za "bezpečný" vstup. Tady už to více byla spekulace. Určit by byl vhodnější vstup už o úsečku předtím na DOJI (jenže tou dobou jsem ještě neměl otevřenou platformu, když jsem ji přeinstalovával k mé nečekané nelibosti), to je jasné, taktéž silně podpořeno trhem NQ. SL mám nastaven na 150$, tedy 15 ticků, takže Sl byl umístěn na Enter - SL.

S tím pullbackem, to máte pravdu, někdy jsem vstupoval po úsečce s hodnotou 40 ticků, na CLOSE, okamžitý pullback k pomyslnému 50% retracementu úsečky a při takovém SL samozřejmě vyhazov. To už se snažím odnaučit, neboť to statisticky nemá smysl dělat "hrdinu".

Ještě jednou Vám moc děkuji za poznámku.

Sdílet pomocí služby

To Taraka: Dobrý den.

Já, já Vám nevím, ale ten první obchod, já chápu, spekuloval jste na proražení SWINGu, ale v těchto situacích lepší počkat na dokončení svíce? Naštěstí jste pak rozpoznal, že se to nevyvíjí správným směrem a obchod ukončil. Prostě mne přijde nastupovat na takovém místě hodně odvážné, ne-li hlavně pozdě vzhledem k celkovému kontextu.

No a ve druhém případě vzhledem k tomu, že se trh nacházel v sestupném trendu, navíc ta svíce byla moc velká a potenciál ke dnu lokál. SWINGu taky malá, opět bych nevstupoval a hledal příležitost na sestup. I když, teď se koukám, že tam byla hladina supportu na 30-min. grafu, takže ta indicie tam byla. ale první odraz od tohoto supportu se konal již v čase 16:20 a jakékoliv další odrazy mívají čím dále menší pravděpodobnost, pokud se nejedná vyloženě o dvojité dno.

Budu rád, když okomentujete i mé obchody dnešní. Děkuji.

Sdílet pomocí služby

to icm: k prvnímu Vašemu obchodu... i když k tomu sám zatím moc nepřihlížim ve svém plánu, všeobecně se mi moc nezdají vstupy na close volatilních svící, když už vstup tak tu svíčku předtím, vaše vstupní už byla poměrně dost riskantní :D vim, že jste tu předtím vzít nemohl kvůli reinstalaci, ale v tom případě už jste dle mého diskréčního (a často se mýlícího) pocitu měl raději zůstat mimo... :D logiku vašeho druhého vstupu chápu s pihlédnutím k malému plánovanému PT bych to viděl nadějně :) pro větší PT bych v tomto případě měl strach jít... co se komentů k mým obchodům týče, na dokončení svící nečekám, vstupuju na breakoutech stop příkazy které v daných místech čekají už poměrně dlouho (v řádech minut a desítek minut), kdybych čekal až na dokončení svíce v těchto breakoutech by mi pak unikly nemalé profity jen proto, že bych na něco ještě čekal... často to totiž bývají dost volatilní svíce, tedy často když zamýšlený obchod vyjde... :D ještě přikládám, jak bych dle svého systému zobchodoval čas 18:00-20:00, který už ale neobchoduji :) nabízím to proto jen pro srovnání s aším druhým obchodem :)

23925

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...