Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

problem je, ze nikdy neviete, kedy bude dobry den a kedy zly... skratka musite presediet ten cas na zadku a "nudit sa", pokial popri tom nevie clovek robit nieco ine. myslim, ze to zabija velke mnozstvo traderov. ocakavanie nejakej akcie od trhov. kdesi som cital, tusim to bol Al Brooks, ze ked ste velmi znudeni, tak trading robite dobre :)

stranger> nedal by si sem link, kde diskutujete o tych brokeroch?

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

sinuhet> vyctes porad jenom minulost. trh se muze vzpamatovat kazdou minutu, treba zrovna pote, co to zabalis s tim, ze uz se asi nic nestane, pac se dosud nic nestalo.

udelat si statistiku ziskovosti v konkretni hodiny a dny, to muze pomoct.

Odesláno

to stranger: ahoj, duben jsem venoval studiu vyssiho tf, jak jsi mi doporucil a otestoval par napadu, ktere z toho vysly... nakonec jsem sestavil na prvni pohled vcelku primitivni system zalozeny na:

- DB, DT a Flipech (inspirace od uzivatele trendfinder - timto mu dekuju!) (tu) ;)

- ktere se odehravaji na poslednich vyznamnych urovnich a maji velice priznivy RRR a minimalni risk celkove...

(driv jsem spoustu urovni kreslil, i kdyz uz nemely vyznam, protoze je trh nedavno zcela ignoroval a zkousel obchody i u nich - tohle se mi diky tomu studiu v dubnu podarilo identifikovat a odbourat - takze uz tam mam jen to, co trh naposledy respektoval a je tak vetsi sance, ze to muze respektovat i dany den) - dalsi vec byla minimalizace risku, beru jen obchody, ktere mi umozni mit maly SL v logickem miste (teda spis az za nim) a dalsi dulezity posun byl v technice vstupu - staci mi jakykoliv naznak toho, ze se muze zacit vyplnovat muj scenar a necekam na nejake zasadni povrzeni (signal muze byt opacny bar na urovni, divergence se stocholastic, krizeni stocholastic... proste skoro cokoliv co se kdo nauci vyuzivat ve svuj prospech - mnohem dulezitejsi je ta filtrace na vyssim tf a spravne zvolena mista vstupu - na tyhlety veci jsi me upozornoval delsi dobu, ale az nedavno mi docvaklo, jak to delat lepe... a musim rict, ze to byl obrovsky skok dopredu, takze diky moc! (tu) :)

- a zajimave obchodni situace museji odpovidat aktualnimu kontextu trhu na vyssich tf

(na tohle jsi mne taky upozornoval, ale nakonec az Pavel K. mi pomohl hezky to kategorizovat a ujasnit si, kdy jake obchody brat a jak je ridit - takze Pavle K. - dekuji :) (tu)

tak nejak to postupne zapada do sebe... kveten byl po dlouhe dobe muj suverene nejuspesnejsi mesic a to i presto, ze jsem udelal opravdu poradnou hromadu chyb! :D aktualne se snazim pracovat na odstraneni tech zbytecnych chyb a na novy system si vic zvyknout a zazit si ho... zacatek cervna byl tezsi v tom, ze jsem ho hned zacal zase nekolika chybama za sebou, nebyl jsem zvykly tak moc premyslet nad tim, kde jaky obchod chci udelat a proc a jak ho budu ridit a pak ho vcelku intenzivne ridit az do vystupu... z toho ty chyby dost pramenily... tak jsem si po dlouhe dobe zase sepsal checklist, vylepil ho nad pc a uz jsem se i v cervnu preklopil do zisku... live mesic a par dni je velmi mala doba na urceni funkcnosti systemu a jeho trvanlivosti, ale ten pocitovy i vykonnostni rozdil od predchozich systemu je tak markantni, ze musim priznat, ze jsem opravdu velmi optimisticky a zase o kus blize vysnenemu cili :) a to i diky inspirativnim poznamkam Tvym a nekterych dalsich :) takze jeste jednou moc dekuju ;) (tu)

Odesláno

to sinuhet a dejv0: kazdy den hold neni posviceni... ja u toho dnes taky celou dobu sedel a jen cekal... lehce se adaptoval a pak zas cekal... kdyz se nic nedelo nastavil jsem alerty a cetl si az do sesti... v dny jako je tento toho prectu dost :D a to ma taky sve kouzlo a knihovna jenom roste :D

Odesláno

to nick: konkretni nejziskovejsi hodiny pro US indexy jsou pro vetsinu systemu, ktere tezi z volatility, mezi 15:30-18:00 naseho casu... konkretni dny az tak zasadni vliv nemaji, to uz spis ty reporty...

pokud chces obchodovat intradenne treba 2-5min graf, tak doporucuju si k tomu zapnout vyssi tf treba 30 min a zacit hledat mista, ktera kdyz se trh naposledy priblizil jej dokazaly zastavit nebo dokonce otocit a pak sleduj, co se deje na intradennim grafu, kdyz trh tato mista poprve opet navstivi... casto se opet zastavi a zkoriguje nebo dokonce otoci.. to jsou mista, za kterymi muze byt dobre mit SL v pripade, ze dostanes signal ke vstupu pri spekulaci na odraz od nich...

jakmile se naucis hledat tahle mista, bude dobre se naucit rozpoznavat v jake fazi se trh na vyssim tf aktualne nachazi... (Pavel K. to zde velice inspirativne rozepisoval par prispevku zpatky)...

neni dulezite mit pravdu vzdycky... dulezite je trochu zvysit sve sance oproti ostatnim...

Odesláno

Taraka: ja osobne mam na vsechno alerty... Takze kdyz se nic nedeje ctu klidne knizku, web atd...
Ono to ve skutecnosti je lepsi (z hlediska unavy, psychiky atd..), nez treba sledovat jak cena poskakuje...

Odesláno

nick Napsal:
-------------------------------------------------------
> sinuhet> vyctes porad jenom minulost. trh se
> muze vzpamatovat kazdou minutu, treba zrovna pote,
> co to zabalis s tim, ze uz se asi nic nestane, pac
> se dosud nic nestalo.
>
> udelat si statistiku ziskovosti v konkretni hodiny
> a dny, to muze pomoct.

ty si psal ze nikdy nevis, kdy bude dobry a zly den....

to prave neni pravda, kdyz treba trh je na strednedobem HIGH a navic vsude okolo je to zasekane SR urovnemi, vetsinou z toho zadny pekny trend nebude atd..., s temi statistikami mas pravdu samozrejme...

Odesláno

no dnes zas celkem material ke studiu sebe sama... sice den skoncil v zisku, ale ten prvni obchod byl dost mimo plan... skoda, tento mesic jdou me ztraty predevsim na vrub nedodrzovani planu, co me trochu uklidnuje je fakt, ze i presto se v cervnu zatim drzim v kladnych cislech... ale ty chyby... skoda ze o vikendu nebudu mit cas ted, abych si to zas prosel a zkusil vymyslet jak je postupne odbouravat... checklist vcelku funguje, kdyz si na nej vzpomenu pred obchodem... dost jsem si odvykl jej pouzivat... :)

28559

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...