Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Blska:

myslel jsem, že odpoví někdo jinej, ale zkusím můj pohled na věc. :)

Nebudu rozebírat bar po baru, ale tady to vypadá, že se trh pohybuje v určitém Trading Range a tam ta identifikace může být složitější.

Ale jednoduše - pokud nevíš, jak si vysvětlit určitou akci, určitý bar, nech trh, ať ti ukáže, co má v plánu. Myslím si, že není podstatné umět rozebrat každý bar spíš jako rozpoznat, jestli je v trhu Strength nebo Weakness.

Roman

• Odpovědí 858
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Vysvětlení je jednoduché, cena se dostala k SR úrovni na 123.80 a potřebovala více síly k jejímu překonání - vyšší volume a close v dolní části baru. Překonala ji až dalším barem s téměř maximálním volume dne. A že to nebyla malá SR dokazuje i otestování této SR následnou korekcí...
Aspoň tak to vidím já

Odesláno

code, shakeout je bar ktory ma siroky spread na hgh volume. close ma byt v hornej casti baru. shakeout je vidiet v akumulacii a je podobny selling climaxu. rozdiel je v tom ze selling climax ukoncuje downtrend a nachadza sa v zaciatocnej faze akumulacie pricom shakeout startuje pohyb up po akumulacii. tiez ho vidno po zlych news kedy nastane v tomto bare ciastocny pohyb dole cim profici nalakaju ludi na short plus vyberu stopky tych ktori su long a nasledne trh vyrazi do uptrendu...

13091

Odesláno

Chlapi, zkoušel někdo z vás obchodovat podle VSA americké trhy mimo hlavní obchodní hodiny?

Nemám s tím žádné zkušenosti, ale vypadá to, že i když je tam neporovnatelně menší Volume, tak by to mohlo jít. Co myslíte?

Roman

Odesláno

neighthero neviem ako ostatni ale ja osobnu skusenost s premarketom nemam. ale napriklad ES sa da urcite pekne obchodovat aj od zaciatku europskej seansy ( 9:00 ). pri nq, ym, tf atd by som to uz tak ruzovo nevidel. je tam urcite vacsi spread medzi bid a ask ako pri oficialnom otvoreni trhu.

13120

13121

Odesláno

S tím počítám, že tam nějaký větší skluz v plnění bude, ale spíš, jestli komise a marginy jsou stejné jako na hlavní obchodní hodiny? A jestli se vůbec dá spolehnout na VSA signály i v premarketu? I když nevidím důvod, proč ne. :)

Odesláno

nighthero:

moj nazor:
vsetko mi tam sedi do bodu 6.
tam je pre man patova situacia lebo je to down bar s close na spodku s tak vysokym volume ako mali bary 1,2,3
jo dalsi bar sice je UP ale nema moc vysoke volume a po nom bary stracaju na volume.
takze tam skor mne to pripada ako na short nez na long.

Odesláno

nedalo mi to a pozrel som si to na mojom grafe na tom 15min tam ten 6bar je moc na zvazovanie preto aspon ja si to zdy pak nazoomoujem na nizzsie TF aby som videl co sa tam deje a na 3, 5MIn TF suhlasi skor to co ty hovoris na tomto tf vidno skor Climax takze by som sa priklanal na long.. len nevidim tam pekny vstup po nom..takze ja by som ten trejd zmeskal : )

13152

Odesláno

Díky Hruška za reakci.

Kouknul jsem v rychlovce na ten 3M graf a dalo se vstoupit, si myslím, v 18:09h na No Supply (to je hned ten první bar, co už není na tvém screenu :) ). Ale jak říkám, byla to rychlovka.

A na tom 15M grafu ty dva Up-Bary po 6tce - ano, mají nižší Volume, ale Close na High. Ten Up-Bar mezi bary 7 a 8 nevypadá hezky, ale udělal vyšší High a měl jsem nízký SL. Škoda jen, že jsem vystoupil tak brzo. ;) Ale i tak RRR 1:2,5 je pro mě slušné.

Odesláno

>hruska

Stáhnul jsem si tvůj indikátor Flimbo_HLC, ale mám takový malý problém:
navolím v parametrech barvy pro down bars, up bars, level bars, uložím si šablonu, ale když šablonu spustím, nebo znova otevřu NT tak se mi znova objeví ty defaultní barvy - LIME, RED, WHITE i přesto, že jsem šablonu uložil s úplně jinýma barvama :). Už si nevím rady, PLEASE HELP ME :).

Díky moc

• Vytvořit...