Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dnes situacia podobna ako daval minule neighthero - test na sr urovni po predchadzajucom downtrende. v tomto setupe je dolezite dobre nastavit SL co sa mne tentokrat nepodarilo. chlapi chcem sa vas preto opytat jako to riesite. davate SL az pod low trhu alebo mate fixny SL ?

13031

13032

• Odpovědí 858
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Podle mě byla chybka v tom, že po baru 6, jak si označil jako Up-Thrust, bych spíše čekal na nějaký ND, protože Up-Thrust je SoW. Tys šel long, což bylo i proti trendu. Je pravda, že v pozadí máš určitou sílu, ale ten Up-Thrust jí zřejmě negoval. Ale po bitvě je každý generál. :-)

Pokud si šel Long, tak SL určitě pod bar 5.

Odesláno

blska:
jo tak ako nighthero spomenul.
spravne bolo dat stoploss pod bar 5 ..resp pod Low Swingu.
zdy najlebsie je davat stopky ak tak na low alebo high swingu.a nie dakde do prostred.
ja to robim tak ze najprv dam uvodku si stopku na low swingu a posuniem ju na BE az po prerazeni prveho High Swingu resp minuleho high.

ta situacia okolo bodu 6 Hmm,.
6ka mi pripada skor mini climax nie ako uptrust.
Dajmetomu ze trh vidim v bode 7.
tak by som sa na to pozeral takto

7cka moze byt Test swingu do bodu 7. alebo je to len docasne vaakum vytvorene climaxom(toto ale by zrejme musel byt vadsi climax nie mini climax)
okay mame pozadi silu tak vojdem na 7cke s analyzou ze je to test.. stopka je na 5ke low.
po par barcoh neskor vidime ze cena kusok ide nizzsie na malom volume to je okay.
ale pak pride uz naozajsti UPtrust.. ten tam nemas bohuzial naznaceny je to 10ty bar od 7cky..
ak by som to videl a som lng tak okamzite zatvorim poziciu. a necakam ani na stopku.

Odesláno

neighthero ten upthrust alebo ako vravi hruska mini climax bol urcita prekazka ale pre mna tam bola dost jasna sila len problem bol ten SL preto ta otazka na vas. dost som bol presvedceny o upmove ale spatny pohyb ma nakoniec vymietol - s tym dost bojujem ako dobre umiestnit SL. bezpecny by bol urcite pod bar 6 ale pre mna to uz je moc vela ( okolo 130 eur tusim ) hruska co mam chapat pod tym pojmom vaakum? je to urcita nerozhodnost trhu po climaxe spojena s postupnym otacanim trhu? dnesny den odhalil dalsi pekny setup s postupnou absorbciou volume...

13039

13040

Odesláno

ahoj adrian,
chcem sa spytat, da sa obchodoat SP500 stylom VSA? asi sa da vsetko...len myslel som si ze to zvladnem bez toho vasho brokera ale asi nie (ja som momentalne na xtb ale nepaci sa mi velky spread na SP500). mam na mysli tie udaje co poskytuje broker do indikatora volume, kedze tick volume od mojho nestaci. vies mi poradit kde by som vedel obchodovat SP500 a tiez futures (ci co to je) na meny, lebo ak som dobre vycital z tohoto chatu, tak je lepsie obchodovat jednu stranu ako obe co idu proti sebe (meny- forex). Akeho teda brokera pouzit, ked tam mozem dat vklad cca 1000eur? a teda asi skor obchodovat mini ako cele loty ci kontrakty?
Dakujem za odpoved.
robo

Odesláno

[bold]blska[/bold]
Ono Wyckoff takties TomWilliams popisuju vaaakum ako docasne prazdno doslova s jednej zo strany buying alebo selling.
to jest toto vaakum je niekedy vytvorene po climaxe vramci Automatickeho Rally.

ak mame Selling climax tak SM zacnu nakupovat od predavajucich a tym absorbovavaju supply.
tym padom ak cena nasledne po climaxe a takties volume nie je velka tak to nie je preto ze nie je dostatok buying/selling ale preto ze predavajuci sa vycerpali pri tom selling climaxe a uz nemaju vlasne viac co ponuknut na predaj to jest je tam docasne vaakum(demand nemusi tolko uz superit s supply). nikto uz nema xut predavat pretoze sa uz vycerpali.
reakcia po climaxe je Automaticke rally to moze byt vytvorene tymto vaakum alebo naopak ak este cena ma v sebe dake volume tak je to vytvorene nekontrolovanym buyingom co uz nemuselo tolko skuperit s sellermi.

dolezite nie je ani to vakum ani to AR ale sledovat reakciu po AR a to jest ci nasledny test do zony climaxu bude uspesny alebo nie.

[bold]robyno: [/bold]Ano da sa obchodovat emini s&p500 , napriklad kuky obchoduje hlavne to.
vsetko co ma cenu a volume podstate.

nechapem to co si myslel ze obchodovat jednu stranu a nie obed naraz.
Asi si ma v tom vlakne zle poxopil :D
ja to robim tak ze: volume berem od currency futures a to konkretne bud libru alebo euro.

Odesláno

ahoj adrian,
dakujem za odpoved, mal som presne to na mysli, teda neviem ako sa to robi, ale tak ako ty pises, beries volume od currency futures a to od libry a eura a obchodujes potom menovy par. teda dve meny proti sebe. to si potom nejako spajas tie udaje? nerozumiem tomu, a potom ako dostanes zmixovany volume? a da sa obchodovat aj samostatne futures na euro a samostatne aj futures na libru, dolar a pod. tam je to neviem ci jednoduchsie, kedze sa obchoduje len jedna mena a nie dve proti sebe....alebo mam to popletene a nerozumiem tomu este?
ak sa smiem spytat cez akeho brokera obchoduje kuky emini sp500? obchoduje live alebo demo? a obchoduje teda stylom VSA? ak sa mam priznat, dema mam uz dost, a aj ked to VSA neovladam tak by som sa chcel ucit nazivo. na deme som obchodoal podla citu bez indikatorov, sem-tam nieco pochytil z VSA a celkom sa mi darilo. live som na xtb a nie som v minuse, bol som chvilu, ale bol som aj v 100%zisku, ale zly MM a psychika...opakovane chyby a tiez neovladanie VSA urobilo svoje, tak som v zisku ale nie az takom akom som bol. ale myslim si, ze live sa clovek najviac nauci. inak sa na to pozera.
mam v plane sa ucit VSA, lebo sa mi to paci a zaujima ma to. mam postahovanu nejaku literaturu v elektronickej podobe volne dostupnu na nete, co sa dalo a velmi pomaha aj tato diskusia a obrazky. dakujem, je to super.
bocna otazka...ty obchodujes live alebo demo?
Dakujem, za odpoved
s pozdravom robo

Odesláno

robyno:
Myslel som to tak ze currency futures beriem iba ako voditko.
a potom live zoberem pozicu na forexe
takze ak analyzujem Libru Futures a xem ist long tak na forexe zoberem GBP/USD a idem long.
preto to tak mozes spravit lebo korelacia libra futures s gbp/usd je takmer 100percentna.Porovnaj si to a uvidis.
Ja mam mini account na forexe u Gain Capitals.

Momentalne nemam este pevne jasno v svojom Money manazmente a takties este nemam ani pevne stanovene pravidla pre VSA takze iba ozaj malokedy zoberem daky setup a ked tak je to taky na slebo bez dakej statistiky vramci Money manazmentu atd.

Pracujem na svojom vlastnom trading zurnale Je to taky software do ktoreho postupne pridavam vsa obchody s dema a potom ked bude dostatocne napchaty udajmy mozem vyhodnotit de najcastejsie robim chyby a co mi najviac vyhovuje pri vsa ktore druhy setupov atd. a az pak pojdem live uz s plnym sebavedomim.

Kuky ma Infinity brokera pokial viem a obchoduje live ale vsak sa ho spytaj urcite ti rad odpise.

Odesláno

ano ES obchodujem cez Infinity live. 1000Euro ti bude malo pre zalozenie live account. VSA používam pre určenie smeru trhu ale kedže som mal problem s presnym timingom vstupu podla VSA tak pre vstupy a exit používam niečo celkom iné,ale VSA mi to musí potvrdiť (alebo naopak,proste vzajomne sa mi to potvrdí)

Odesláno

[bold] kuky [/bold]
smiem par otazok? neviem ci mozem v tomto vlakne... nieco som nasiel....mas teda infinityfutures.com? ale nevyznam sa tam.
neviem najst aky velky vklad je potrebny. s tou istou platformou mozem obchodovat teda aj sp500, futures na meny a forex (menove pary)? na forex maju dost velke spready EU 3pipy a GU 5pipov (cakal som mensie). aky je na SP500? u xtb mi vadi 8pipov - vela. MT4-ku asi nemaju, ze?
nevies este o nejakom brokerovi (pre porovnanie) kde sa da obchodovat futures aj sp500 aj futures na meny a aj forex?

nepouzivas teda ciste VSA na obchodovanie, ale zakladom su u teba indikatory? ten problem s timingom vstupu a vystupu je tvoj osobny alebo je to u sp500 vseobecne obtiazne?

[bold] adrian [/bold]
gain capital. u neho sa da ci neda sp500? alebo len forex? ...pozeral som, maju pekne spready. ine poplatky nemaju? a tie currency futures ti posktyuje ten isty broker alebo ich cerpas odnekial inakadial? pisete tu o zenfire (ak si dobre pamatam) ...od nich cerpes podklady do volume?

dakujem za odpovede
s pozdravom robo

Odesláno

robyno
tak sme trosku off topic ale skusim
u infinity niekedy bolo min myslim 3000$ na zalozenie uctu ako to je teraz neviem
spread na ES 1 tik ale ty platis 4,5-5 dolara za jeden kompletny obchod...cize nie od spreadu je zavisla vyska poplatku brokerovi, neviem o tom aby mali MT4 ako platformu pre obchodovanie futures,ja pouzivam sierru a bohate staci, ano mozem v tom obchodovat futeres na meny a aj futures na SP500 (ES) .Dolezite ze maju dobry datafeed aj s historickym ask/bid volume.
Co sa tyka timingu vstupu v VSA mal som stale problem ze "viem" kam pojde trh ale nevedel som kde vstupit s malym SL ( tak okolo 1 bodu) takze som si nasiel celkom iny sposob nie je zalozeeny na indikatoroch ale taka kombinacia a to 1,25 range bary plus sledovanie vstupov agresivnych obchodnikov do trhu (ask/bid volume) .

• Vytvořit...